ADVERTENTIE
Zie jij op tegen het lezen van al die boeken voor je leeslijst?

Probeer dan eens een luisterboek! Wij geven je acht tips van boeken die op je leeslijst staan en die je kunt terugvinden op Storytel. Check het blog en probeer Storytel nu 30 dagen gratis! 


Check het blog!

Zakelijke informatie:

Discipline: Film, Publieksfilm

Regisseur: Chris Columbus

Titel Film: Harry Potter and the Chamber of Secrets.

Locatie: Tivoli Leeuwarden

Datum/Tijd: 30 december 2002, 13.00 uur

Schatting bezoekers aantal: rond de 80 a 90 personen.

Verfilming van het boek: Harry Potter and the Chamber of Secrets geschreven door J.K Rowling .Ik ben naar de film geweest met mijn zus in bioscoop Tivoli in Leeuwarden.

Het was een normale zaal die voor ¾ gevuld was, het was die dag heel druk omdat vrijwel iedereen vakantie had en iedereen dus tijd had om naar de bioscoop te gaan.


Ik heb het verslag in het weekend van 11 en 12 januari gemaakt.Samenvatting:

De film begint ,zoals elke film/boek van Harry Potter begint, in de zomervakantie.

Dan is iedereen van de school bij familie. Harry woont bij zijn oom en tante na de dood van zijn ouders, zij kunnen hem niet uitstaan.Op een avond komt Dobby op bezoek om tegen Harry te zeggen dat hij niet naar Hogwarts (de school voor tovenaars) mag gaan omdat daar een geheime kamer blijkt te zijn, de nakomeling van Slytheryn (de maker van de geheime kamer) kan alleen de kamer openen. 50 jaar geleden heeft Tom Marvolo Riddle, ook een nakomeling van Slytherin de kamer geopend, hij heeft zijn naam later veranderd in Lord Voldemort, niemand weet dat hij hem toen heeft geopend ze denken dat Hagrid ( de vriend van Harry, Ron en hermoine)toen de kamer heeft geopend. Als iemand de geheime kamer opent gaan alle kinderen dood die geen tovenaarsbloed hebben (modderbloedjes).Hogwarts is een geheime school en om op het perron voor de trein naar Hogwarts te komen moeten ze door een pilaar op het station lopen, bij de broers van Ron lukt dat wel, maar als Ron en Harry er door willen gaat de pilaar niet open maar knallen ze er hard tegenaan, dan gaan ze met de vliegende auto naar school toe, die vinden ze door de trein te volgen.


Door een nogal harde landing komen ze in de beukwilg terecht die de auto total-loss beukt. Op school gebeuren er allerlei vreemde dingen, er worden leerlingen van de school versteend waardoor dat kwam bleef een raadsel. Hagrid wordt opgepakt doordat Lucius Malvoy een aanklacht heeft ingediend dat hij de geheime kamer vroeger heeft geopend. Harry, Ron en Hermoine willen bewijzen dat hun vriend er niks mee te maken heeft. In de WC is een grote fontein die op een dag overstroomd, in het water vindt Harry een dagboek, maar er staat niks in en als je iets schrijft verdwijnt dat weer. Dan komt hij erachter dat als hij iets schrijft de eigenaar van het dagboek antwoord, de eigenaar heet Tom Marvollo Riddle, niemand weet dat hij Lord Voldemort is.Hij neemt Harry mee 50 jaar terug en laat zien dat hij tegen dumbledore (het hoofd van de school) zegt dat Hagrid de kamer heeft geopend. Dat helemaal niet waar is Tom heeft hem zelf geopend. Dumbledore heeft altijd in de onschuld van hagrid geloofd. De Nakomeling van Slytherin kan in slangentaal praten.

Bij een gevecht tussen Draco en Harry tovert een slang en stuurt die op Harry af, Harry begint dan in slangentaal tegen de slang te praten, alle omstanders verdenken Harry er van dat hij de nakomeling van Slytherin is en dat hij dit jaar de kamer heeft geopend. Dan is het zusje van Ron opeens verdwenen op de muren staat dat ze in de geheime kamer ligt. Door middel van “Jammerende Jenny”, die in de Wc rondspookt. Ze is dood omdat ze recht in de ogen van de slang heeft gekeken, die de geheime kamer bewoont, de anderen hebben dat niet rechtstreeks gedaan maar door een camera, spiegel etc.vinden ze de geheime kamer. Doordat Harry slangentaal kan praten kunnen ze de geheime kamer openen. Daar gaan Harry verder en Ron blijft aan het begin van de kamer staan Harry ziet het zusje van Ron liggen, het gaat niet goed met haar. Daar ziet Harry ook Tom Marvollo, dan komt harry er achter dat Tom Lord Voldemort is en gaat met hem vechten, dan stuurt Tom de slang op Harry af. Als Harry het gevecht dreigt te verliezen, komt de vogel van Dumberdore eraan, met een zwaard. Harry steekt het zwaard dan aan de binnen kant van de mond van de slang en de slang is verslagen. Harry is wel gewond, maar de tranen van de vogel werken genezend dus Harry z’n wonden helen weer. Dan moet Harry alleen Tom nog zien te verslaan, dat doet hij doormiddel van met het zwaard het dagboek kapot te maken. En dan gaan Harry, Ron en zijn zusje weer naar de school toe.De titel past goed bij het verhaal “Harry Potter and the Chamber of Secrets”, wat vertaalt Harry Potter en de geheime kamer betekent. Het verhaal draait ook helemaal om het vinden van de geheime kamer.De techniek was ook heel goed, er waren een aantal mooie special effects zoals het vechten met de slang, toen kwam de slang recht op je af, dat was heel mooi gedaan, en onder een zwerkbal wedstrijd hadden ze de achtervolging op de bezems tussen Harry Potter en Draco Malvoy ook mooi gemaakt, hoe ze onder de tribunes door gingen was ook heel mooi gefilmd. Ik had voordat ik de film had gezien al gelezen dat er heel veel fouten in de film zaten maar er viel me geen een op. Ze zeiden dat er eerst een raam van de vliegende auto stuk was en later opeens weer gerepareerd was. Maar dat was me niet op gevallen.

De belangrijkste locatie is Hogwarts waar de hele film is opgenomen.Een scene die me aansprak was het gevecht met de slang. Dat was ontzettend goed gemaakt. En zoals ik al eerder zei de special effects waren daar ook heel mooi.Ik raad deze film aan mijn leeftijd genoten aan, omdat het een spannende film is en omdat het een leuke film is om naar te kijken. Ik vind hem niet geschikt voor “kleine” kinderen, omdat er veel schrik momenten in zitten, en er zaten ook nogal wat enge stukken in, zoals het gevecht met de slang weer.VerantwoordingHet is helemaal mijn eigen werk en heb dus niet samengewerkt. Ook heb ik geen gebruik van een ander verslag gemaakt. Wel heb ik een aantal informatiebronnen gebruikt:www.harrypotterguide.co.uk

www.google.com => Harry potter and the chamber of secrets.

www.harrypotter.com

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.