Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 499 woorden
  • 16 juni 2009
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
15 keer beoordeeld

Boekcover VAMP - pas op voor de webcam!
Shadow
VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting
Jade is 15 jaar en chat graag op www.Sugababes.nl, een site waar je de mooiste foto’s van jezelf opzet, wat vervolgens door andere mensen wordt beoordeeld. Jade is erg onzeker over haar uiterlijk, waardoor ze ook erg blij is als de 17-jarige ZuperZound(Yoram) positieve reacties geeft op haar foto’s. Na gechat met hem te hebben, wisselen ze elkaars e-mailadressen uit en kletsen op MSN verder. Yoram geeft Jade heel veel mooie complimentjes. Ze wisselen foto’s van elkaar uit. Na een tijdje vraagt Yoram of Jade haar Webcam aan wilt zette, Jade doet dat en Yoram beweert dat die van hem stuk is. Yoram blijft haar complimentjes geven en vraagt of ze haar shirt uit wil doen wat Jade vervolgens ook doet. De keer daarop zegt hij dat ze haar bh uit moet doen voor de Webcam, omdat hij anders foto’s van haar in haar bh opzal sturen naar haar ouders en op haar schoolwebsite zal zetten. Uit bangheid trekt ze haar bh voor hem uit. Dan zegt Yoram dat ze haar broekje uit moet doen, dat wilt Jade niet en ze vraagt wanneer zijn Webcam nou eigenlijk komt. Dan zet hij zijn Webcam aan en Jade ziet dan het onderlichaam van een oude, naakte man. Ze zet de computer uit en durft hem niet maar aan te doen. Ze is ook bang dat hij zijn dreigementen gaat uitvoeren. Na een tijdje verteld Jade het tegen haar oma. Haar oma zegt dat ze aangifte moet doen, maar dat durft Jade niet. Yoram zet de foto’s van Yade op internet en bijna iedereen op school weet het. Jade’s vriendinnen lichten de mentrix in en ze praten erover. Vervolgens verteld Jade het aan haar ouders en gaan ze aangifte met hen doen bij de politie.

De hoofdpersoon

A. De hoofdpersoon in het verhaal is Jade, een meisje van 15 dat erg onzeker over haar
uiterlijk is. Ze is daarom ook heel erg jaloers op haar vriendinnen, die vindt ze veel knapper. Zelf heeft ze blond haar en is blank van huidskleur. Hier volgt een voorbeeld:
‘Ze paste verschillende truitjes en koos voor een combi met blauw. Dat stond mooi bij haar blonde haar, dat ze opstak.’(blz. 64). Op school heeft Jade een
vriendinnengroepje met nog drie meiden uit haar klas: Malini, Sacha en Lian. Ze heeft een broer en haar moeder heet Leonne, de naam van haar vader is onbekend. Haar twee grootste hobby’s zijn afspreken met haar vriendinnen en op www.Sugababes.nl zitten. Hier volgt nog een voorbeeld: ‘Ze schoven de eetkamerstoelen eromheen en Lian en Sacha riepen allebei: ‘O, wat mooi, wat goed, wat een prachtige foto’s!’’(blz. 27).

Open/gesloten einde
Het verhaal heeft een gesloten einde, want Jade heeft geen last meer van Yoram, hij
wordt opgespoord, verhoord en krijgt een verdiende straf voor wat hij heeft gedaan.
Jade heeft het verhaal aan haar oma, haar ouders, de politie, haar mentrix en aan
haar vriendinnen durven vertellen. Het is dus allemaal opgelost.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "VAMP - pas op voor de webcam! door Caja Cazemier"