Prooi door Elle van den Bogaart

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 783 woorden
  • 31 juli 2007
  • 188 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.5
  • 188 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Pagina's
142
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Jonge Jury (2008 Genomineerd)

Boekcover Prooi
Shadow
Prooi door Elle van den Bogaart
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
A. Omslag
Titel: Prooi
Auteur: Elle van den Bogaart
Naam uitgeverij: Holkema en Warendorf
Jaar van verschijnen: 2006

B. Samenvatting van de inhoud
De Antilliaanse, 17-jarige jongen Raisel doet het niet zo goed op school. Hij is veel meer bezig met andere dingen zoals: zijn eigen muziekmixen maken. Zijn grootste droom is om een hele beroemde dj te worden.
Door zijn familie wordt Raisel naar Nederland gestuurd om zijn diploma te halen. Hij woont dan bij zijn oom en tante. Zijn oom is heel erg ziek en ligt de hele dag op bed, zijn tante is een hele irritante zeurpiet. Ze heeft op alles en iedereen wat te zeggen, ook op de ouders van Raisel en daarom wordt hij helemaal gek van haar. Raisel heeft grootse dromen en hij denkt dat het in Nederland uit gaat komen.
Raisel gaat naar een ‘Danceparty’ in Den Bosch en daar vraagt hij naar de baas van de hal om te vragen of hij daar kan werken als dj. De baas heeft hier geen tijd voor en wijst hem af.

Raisel komt daar een meisje tegen die Loulou heet, na een uurtje hebben ze dikke verkering en vraagt Loulou of hij de volgende week weer naar de ‘dancing’ komt, dat belooft hij en ze nemen afscheid.
Raisel komt daar ook een Antilliaanse jongen tegen die vraagt of Raisel een baantje nodig heeft. Raisel vertrouwt het niet echt maar luistert toch. De jongen heet Sheldon en hij vertelt dat het een baantje is bij een man dat echt heel goed betaalt, hij zegt: ‘Het is safe.’ Eerst wil Raisel het niet maar om een goede dj te worden heb je wel geld nodig. Dus vraagt Sheldon of hij de volgende avond in het park in Eindhoven komt (Raisels woonplaats). Raisel zegt dat hij komt.
Als Raisel thuis komt staat zijn tante te wachten en zegt dat hij te laat is, nu heeft Raisel het gehad, hij pakt z’n koffers en vertrekt de volgende ochtend.
‘s Avonds gaat hij naar het park en komt hij Sheldon tegen, hij zegt: ‘Stap in die auto, ze noemen de man: Rogier.’ Hij gaat naar binnen en na een tijdje hebben ze seks, Raisel vindt het niet leuk maar hij denkt alleen maar aan het geld. Een kwartiertje later gaat hij de auto uit en krijgt hij honderd euro. Omdat Sheldon Raisel heeft geholpen heeft hij afgesproken dat de helft van wat hij verdient naar Sheldon gaat.
Na een paar weken in een hotel te hebben geslapen en in appartementen te hebben gewoond en natuurlijk naar de dancing is geweest heeft Raisel een afspraakje met Loulou bij Loulou thuis. Op het bordje bij de deur staat:
Johannes Kaemerling advocaat
Marie- Louise Kaemerling
Loulou Kaemerling
Raisel belt aan en alleen Loulou is thuis, ze eten samen pizza.
Later hebben ze weer een afspraakje bij het station van Eindhoven en Raisel heeft net een afspraakje gehad met Rogier dus zet Rogier hem af bij het station. Het duurd alleen wel heel lang voordat Loulou komt. Hij kijkt om zich heen en ziet dat Loulou bij Rogier instapt. Hij denkt: dit kan niet waar zijn. Een kwartiertje later krijgt Raisel een sms en daar staat dat Loulou was betrapt door haar vader die net op dat moment op die plek was en dat ze toen weer naar huis moest.
Na even nadenken ziet Raisel het beeld voor zich op de tas van Rogier, daar stonden de initialen: J.K. Dan ziet hij het bordje bij de deur van Loulou voor zich: Johannes Kaemerling.

Hij denkt: ‘Kan ik het Loulou aan doen om te vertellen dat haar vader seks heeft met jongere jongens?’
Eerst maakt hij met z’n mobieltje foto’s van de naakte Rogier (Johannes) om bewijs materiaal te verzamelen. Dan bedreigt hij Rogier dat hij vijftigduizend euro wilt of als dat niet gebeurd dat er bewijsmateriaal naar de kranten wordt gestuurd en dat hij het Loulou vertelt.
Rogier geeft het geld niet. Dus vertelt Raisel Loulou het met een pijn hart en eerst gelooft ze hem niet maar later wel en Rogier doet niks meer. Loulou is heel boos!!
Raisel ziet het niet meer zitten en klopt dus weer aan bij zijn oom en tante, zijn tante geeft hem nog één kans, alleen dan moet hij wel naar school gaan. Want dat heeft hij nog niet gedaan.
Het laatste stukje tekst is een sms van Loulou:

Dag, Raisel,
Ik wil met je praten.
Ik geloof je, maar ben zo radeloos.
Niemand mag weten dat we nog contact hebben,
maar zo kan ik niet verder.
Bel je me?
Loulou

Alles is dus uiteindelijk weer goed gekomen maar Raisel heeft toch nog enorme spijt van alles!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

I.

I.

Goeie samenvatting!!

10 jaar geleden

A.

A.

Lawl een samenvatting is geen boekverslag...

10 jaar geleden

A.

A.

echt goede samenvatting!

9 jaar geleden

A.

A.

hij is 18-jarig

9 jaar geleden

A.

A.

tzzzzzz wat is dit nou weer voor boekverslag er klopt echt helemaal niks van

8 jaar geleden

Andere verslagen van "Prooi door Elle van den Bogaart"