Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
Boekcover Kinderen van moeder aarde
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 371 woorden
  • 30 januari 2002
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
38 keer beoordeeld

Boekcover Kinderen van moeder aarde
Shadow
Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting Als na de Derde Wereldoorlog, een kernoorlog, de aarde helemaal op zijn kop heeft gezet en de polen en evenaar verplaatst zijn, ontstaat er in het huidige Groenland een nieuw land met een totaal ander klimaat, Thule. In plaats van ijzige kou heerst er nu een heerlijk klimaat met een prachtig landschap. De inwoners die er nu nog leven zijn ervan overtuigd dat de Grote Ramp er niet zou hebben plaatsgevonden als mannen niet aan de macht waren geweest. Mannen kunnen niet omgaan met macht. Daarom zijn in dit nieuwe land de vrouwen aan de macht. De hoogste vrouw is Armina-Dottir, de Konega, een soort koningin. Bij een van de jaarlijkse bezoeken van de Konega aan Vastman, een klein vissersdorpje, ontmoet Christian, de Konegazoon een aantrekkelijk meisje Thura. Hij wordt verliefd maar weet dat hij haar nooit zal kunnen trouwen omdat hij een Dottir- meisje moet trouwen om het goede ras voort te zetten. Niet alleen Groenland heeft de Grote Ramp overleefd maar ook Europa (Groot Badense Rijk). Hier hebben de mannen het voor het zeggen. Dit land is technisch al ver ontwikkeld omdat er veel dingen van voor de “Grote Ramp” zijn opgegraven. Omdat de badeners heel Europa hebben leeg gekapt onstaat er een woestijnachtig klimaat. De badeners hebben 1 groot probleem ze zijn door hun voorraad mineralen heen en doordat ze veel oorlogvoeren gaan ze op zoek naar nieuwe wingewesten. Groenland werd het beloofde land, en men vertrok met een oorlogschip met een stoommotor “De Badenfelder.” de Badenfelder naar groenland. Het schip kwam uiteindelijk na 6 dagen aan in groenland. De badeners zochten contact met de thulenen en maakten ze wijs dat ze met goede bedoelingen kwamen. Maar de thulenen hadden al snel door dat ze verkeerde bedoelingen hadden. Ze wilden alles veroveren en dan koloniseren. De Konega bedacht een slim plan, ze saboteerden het schip zodat de badeners niet meer terug naar hun eigen land konden. De badeners gaven hnu over en werden opgenomen in de bevolking. Na heel deze hele situatie kwamen Christian en Thura in opstand omdat hij niet mocht trouwen. De konega gaf toe en de wetten werden veranderd, de mannen kregen meer macht en de Konega moest geen afstammeling meer zijn van de de Dottir.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kinderen van moeder aarde door Thea Beckman"