Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Kappen door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 598 woorden
  • 27 februari 2001
  • 66 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
66 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens: 1. Datum: 26 December 1999-12-26
2. De titel is: Kappen! 3. De schrijfster is: Carry Slee
4. De genres zijn: liefde & school
Inhoud: 5. Sander is verliefd op Indra, en Indra op hem, maar ze weten het niet van elkaar. Rene, de broer van Indra’s beste vriendin Heike, is ook gek op Indra. Ze kiest voor Sander, wat Rene niet leuk vindt. Rene verdenkt Sander ervan dat hij een invalide jongen in elkaar heeft geslagen. Als Indra voor Sander blijft opkomen, en beschermen, kost het haar de vriendschap met Heike. 6. De hoofdpersonen zijn Sander en Indra, van ongeveer mijn leeftijd (14). Sander is een jongen die niet snel voor zichzelf, of voor anderen opkomt. Hij denkt een boel, maar zegt een beetje. Indra is een mooi meisje. Zij is, meestal, heel eerlijk, bij haar weet je waar je aantoe bent. Zij heeft de ziekte van Pfeiffer, maar niemand neemt haar serieus. Sander en Indra hebben veel dingen gemeen. Sander maakt dezelfde soort dingen mee als Indra. 7. Het verhaal speelt zich af op school, bij Sander thuis, bij Indra thuis, en in het Park. Sander is erg stil in huis, en Indra ligt thuis vaak op bed, want zij heeft de ziekte van Pfeiffer. Van het park weet ik alleen dat er een bruggetje en een steegje zijn. 8. Het verhaal speelt zich in deze tijd af. Ik kom dat te weten doordat zulke dingen nu ook nog wel gebeuren. De verteltijd is ongeveer 2 weken denk ik, ik weet het niet precies. De vertelde tijd is zeker wel 1 ½ week. Er is geen sprake van opvallende tijdversnelling, tijdvertraging of flashbacks; Het is gewoon geschreven in de volgorde zoals het gebeurd is. 9. Het boek begint bij de eigenlijke gebeurtenissen, daarmee wil ik zeggen: geen inleiding ofzo, maar gewoon, bij de eigenlijke gebeurtenissen. 10. De belangrijkste problemen zijn, dat Sander en Indra verliefd zijn, en het allebei niet tegen elkaar durven te zeggen. Het 2e probleem is dat Sander’s vrienden criminelen worden, en hij niet van hen af kan komen, wat hij ook probeert. Het 3e probleem is dat Indra ruzie met haar beste vriendin, Heike, krijgt. Uiteindelijk komt alles goed; Sander komt van zijn “criminele vriendjes” af, Indra legt het bij met Heike, en Sander en Indra krijgen verkering. Het boek heeft dus een goed einde, want alle problemen worden opgelost. Ook heeft het boek een gesloten einde. Je weet hoe alles is afgelopen. Het verhaal is wel realistisch. 11. Het boek is geschreven met een vertellersperspectief; Je komt de gedachten Sander, en Indra te weten. Het perspectief wisselt wel. In het begin ging het zo: Hoofdstuk 1: perspectief Sander
Hoofdstuk 2: perspectief Indra

Hoofdstuk 3: perspectief Sander
Enz…… Op het laatst ging het toch meer om Sander. Vanaf de helft ongeveer. 12. De titel: Kappen! gaat erom dat de vrienden van Sander moeten kappen met al die criminele dingen te doen; Ze steken een bal van een klein jochie lek, trappen een invalide jongen inelkaar, trappen een onschuldige voorbijganger inelkaar……… Sander vindt dat ze daarmee moeten kappen! Beoordeling: 13. Het boek was makkelijk te lezen. Makkelijke tekst, geen moeilijke woorden. Het boek was soms wel spannend, maar niet het hele boek was spannend. Ik kan me wel goed inleven in de verhaalfiguren, voorin bij Indra is dat geen probleem, dat komt denk ik omdat zij ook een meisje is. Ook bij Sander kan ik me goed inleven. De afloop is wel standaard, maar wel leuk, want alles komt (zoals meestal bij een boek) goed. Ik vind het een errug realistisch boek, het zou zo echt gebeurd kunnen zijn… Ik vond het een heeeel mooi boek, en zou het ook anderen aanraden.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"