Kappen door Carry Slee

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 831 woorden
  • 28 maart 2016
  • 19 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
19 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
144
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2000 Genomineerd) , Jonge Jury (2001 Winnaar)

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Boekverslag Kappen!

Kappen, Slee Carry, Van Holkema & Warendorf, Houten 1999

De hoofdpersoon van het verhaal is Sander, omdat hij het hij van de personages het meeste meemaakt.

Dit komt omdat zijn vrienden hem meetrekken in dingen die hij niet wilt.

Ik denk dat de Sander aan het eind gelukkiger is, omdat Emiel is opgepakt en hij eindelijk een relatie met Indra heeft.

Een samenvatting van het einde:

Sander is er bij als Emiel een jongen die in een rolstoel zit in elkaar slaat. Sander is erg geschrokken en wordt meegenomen door Emiel die wegrent. Sander is gezien in het park door René, de broer van de beste vriendin van Indra, Heike. Indra is de bijna de enige die Rene niet geloofd. Ze denkt dat René dit zegt omdat hij verliefd op haar is. Ze verzint zelfs eenleugen voor Sander. Indra krijgt last van de ziekte van pfeiffer. Sander is de enige die gelooft dat Indra echt ziek is. Hij brengt het huiswerk langs bij Indra als ze niet op school is gekomen. Sander gaat met Maarten en Chris op stap en komen Emiel tegen. Ze lopen wat rond. Onder een brug vraagt een jongen of hij er langs mag. Emiel, Maarten en Chris vinden hem te brutaal en slaan hem in elkaar. Sander wil dat Emiel stopt en belt de politie, maar Emiel pakt de telefoon af. Hij is ontzettend kwaad op Sander. Sander rent naar Indra’s huis. Sander vertelt dat hij er bij was toen de jongen in de rolstoel in elkaar werd geslagen en Indra zet hem het huis uit. Op straat slaat Emiel Sander in elkaar. Sander belandt in het ziekenhuis. Indra heeft spijt dat ze Sander het huis uit had gezet. Emiel probeert Sander om te praten, maar een verpleegster hoort het en hij wordt opgepakt door de politie. Indra en Sander krijgen verkering en zijn klasgenoten vergeven Sander.

Van dit boek heb ik geleerd, dat als je ergens mee zit het naar buiten moet brengen. Anders kan het heel slecht aflopen, want als de zuster emiel niet had gehoord had het boek ook een heel ander einde gehad.

Het enige wat me bekend voorkomt is dat een vriendschap steeds minder word, want dit zelfde heb ik nu met mijn oude basisschool vrienden. Die zie ik ook steeds minder vaak.

Verder heb ik niet echt dingen die me bekend voorkomen.

Dit boek doet me denken aan “spijt!”, omdat daar ook een jongen in zit die zijn problemen niet deelt en bij dat boek is het juist niet goed afgelopen.

Ik vind de eerste zin van het boek “Als Sander het tuinpad op komt rijden, zitten Maarten en Chris al op het hek.” mooi, omdat je daar leest hoe goed de vriendschap tussen Maarten, Chris en Sander eerst was.

Dit is een boek, dat ik nog best wel een lange tijd zal onthouden, omdat het me nogal aansprak en ik het een best heftig verhaal vond.

Bij vraag 8 kies ik om een nieuw einde te maken.

Het oude einde:

Emiel is boos op Sander, omdat hij de politie heeft geïnformeerd. Hij achtervolgd Sander, dus Sander rent zo hard als hij kan naar Indra en verteld het hele verhaal. Indra is nu zo boos dat ze Sander weer op straat zet. De volgende ochtend hoort ze dat er in het steegje bij haar huis iemand in elkaar is geslagen en dat hij in het ziekenhuis ligt. Indra gaat naar het ziekenhuis en heeft spijt. Later komt Emiel en de zuster hoort zijn wrede plannen, dus belt ze de politie. Emiel word gearresteerd en Sander krijgt verkering met Indra.

Het nieuwe einde:

Emiel is boos op Sander, omdat hij de politie heeft geïnformeerd. Hij achtervolgd Sander, dus Sander rent zo hard als hij kan naar Indra en verteld het hele verhaal. Indra is nu zo boos dat ze Sander weer op straat zet. De volgende ochtend hoort ze dat er in het steegje bij haar huis iemand in elkaar is geslagen en dat hij in het ziekenhuis ligt. Indra is nog steeds boos. Ze gaat naar het ziekenhuis, om nog is een keer te vragen hoe het gegaan is bij de jongen met de rolstoel. Sander legt het verhaal weer uit, maar Indra snapt het nog steeds niet en is heel bood op Sander. Ze gaat boos naar huis en liegt tegen haar ouders. Ze zegt dat ze het alweer hebben bijgelegd en dat ze elke dag langs gaat, maar ze gaat niet naar Sander, maar naar Heike. Een week later komt ook Emiel er achter dat Sander in het ziekenhuis ligt, hij bezoekt sander dezelfde dag nog. Na het bezoekuur gaat hij weer vrolijk naar huis. Een half uur later weet iedereen waarom. Sander is namelijk dood in zijn bed gevonden. Iedereen denkt dat hij zelfmoord heeft gepleegd. Behalve Emiel die weet wel beter.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"