Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 598 woorden
  • 31 oktober 2016
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
8 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Shadow

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass mur…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to s…

Harry Potter, along with his best friends, Ron and Hermione, is about to start his third year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. Harry can’t wait to get back to school after the summer holidays (who wouldn’t if they lived with the horrible Dursleys?). But when Harry arrives at Hogwarts, the atmosphere is tense. There’s an escaped mass murderer on the loose, and the sinister prison guards of Azkaban have been called in to guard the school...

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Het boek Harry Potter en de gevangene van Azkaban was erg interessant om te lezen. er gebeurde erg veel spannende dingen zoals: Dementors, een voorspeller die iedereens ongeluk voorspeld en een gevaarlijke, ontsnapte gevangene. het verhaal start weer bij de ligusterlaan 4, het huis van de familie Duffeling en Harry Potter. hier wonen Herman, Petunia, Dirk en Harry. iedereen is erg gemeen tegen harry vanwege zijn zogenaamde afwijking, zijn magie. Dirk word altijd enorm verwend en Harry word behandeld als een stukje ****.

Op een dag als ook nog tante Margot op bezoek komt, (en ook nog op tv komt dat moordenaar Sirius Zwarts was ontsnapt) die het altijd geweldig vind om Dirk te vergelijken met Harry, word Harry ongelukkig. hij sluit een compromis met oom Herman om zich rustig te houden als Margot er is, in ruil voor dat Herman een formulier ondertekent om Harry toestemming te geven, in zijn schooltijd naar een nabij gelegen dorpje te gaan.

toen Margot op bezoek kwam, en ook nog begon over de dood van Harry´s ouders viel de druppel. op mysterieuze wijze werd Hargot opeens zo dik als een olifant. terwijl dit gebeurde

probeerde Harry te vluchten, hij pakte zijn spullen, ging het huis uit en liep aan. de collectebus, een speciale bus voor tovenaars, heeft Harry meegenomen naar de Wegisweg om tovenaarsspullen te kopen voor een nieuw schooljaar. op de Wegisweg vond hij zij vrienden: Ron Wemel, een jongen met sproeten en oranje haar, en Hermelien Griffel, een leergierig meisje. toen ze hadden bijgepraat, werden ze met een auto vanaf het huis van Ron, naar peron 9¾. Hier stond de Zweinstein express al klaar voor vertrek naar school.

 in de Zweinstein express was er nog maar een plek vrij voor Harry, Hermelien en Ron. in de coupé lag een man te slapen, hij hete: professor Remus Lupos, hij zag er onverzorgd uit.

opeens werd het heel erg koud, de ramen waren beslagen en er was een gevoel of al het geluk uit het gebied werd opgezogen, het waren Dementors. een Dementor opende de coupédeur waarna Harry flauwviel. ze werden gered door professor Lupos.

 toen ze op Zweinstein waren aangekomen waren kwam de gebruikelijke toespraak van perkamentus, het schoolhoofd, en ging iedereen naar zijn of haar leerlingenkamer.

je hebt afdeling: Grifoendor, Zwadderich, Huffelpuf en Ravenklauw. op een dag ziet iedereen het schilderij van de dikke dame kapot gescheurd. De dikke dame zelf wist de dader te identificeren als Sirius Zwarts.

 Fred en George Wemel vinden het Jammer voor Harry dat hij niet naar Zweinsveld, een nabijgelegen dorp, mocht en gaven hem de sluipwegwijzer, een kaart met al Zweinsteins geheime wegen.

zo kan hij toch nog in Zweinsveld zijn.

 op een dag wandelen Harry, Ron en Hermelien in de buurt van de beukwilg (een bewegende woeste boom) en word Ron door een hond een geheime gang onder de boom in gesleurd. de gang komt uit in Zweinsveld waar Harry uitvind dat Zwarts onschuldig en zijn peetvader is. zwarts werkt al een tijdje samen met lupos die een weerwolf is. hier werd ook verteld dat schurfie, de rat van Ron, eigenlijk een mens is genaamd: Peter Pippeling. peter is verantwoordelijk voor dat Zwarts in de gevangenis kwam. ook de leraar in toverdranken, Severus Sneep kwam opdagen om Zwarts en Lupos te verraden aan de dementors als wraak voor zijn verpeste jeugd. nadat Harry Sneep heeft ontwapend gaan ze terug naar het kasteel waar Zwarts opgepakt werd.

maar Zwarts kan ontsnappen door de hulp van Harry en Hermelien op de rug van een Hippogrief (mytisch wezen).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Prisoner of Azkaban door J.K. Rowling"