Havisten uit de bovenbouw gezocht! Vul deze korte vragenlijst over jouw studiekeuze in en maak kans op een Bol.com bon t.w.v. 15 euro.

Doe mee


Het verhaal begint als Kiki op de wc zit en zij twee onbekende meisjes hoort praten over het wiskunde examen wat één van de meisjes in handen heeft gekregen. Voor €100 mocht zij het kopen. Omdat Kiki en haar vrienden denken hun examen niet te gaan halen gaat ze op zoek naar het meisje die het examen heeft. Ze weet alleen dat ze gele veters heeft. Als Kiki het meisje vindt ontdekt zij dat het Esther is, iemand uit de mentorklas van haar vader. Hij is docent bij haar op school.

Als Esther uit school loopt en Kiki op haar afkomt, vraagt Kiki haar over het wiskunde examen. Esther ontkent eerst maar geeft haar het nummer van de examens en laat haar voor €50 het wiskunde examen kopiëren. Wanneer Kiki met haar vrienden Manon, Tom, Pepijn en Mick naar hun stamcafé gaat vertelt zij hun over het examen. Mick is eveneens al een half jaar Kiki haar vriendje. Zij zijn allemaal heel erg blij dat Kiki het examen heeft kunnen krijgen.

Als het  gekregen wiskunde examen blijkt te kloppen met het examen wat ze aanstaande maandag krijgen gaan ze meer examens bestellen spreken ze af. Wanneer het wiskunde examen blijkt te kloppen bestellen ze ook de examens van economie, Engels en geschiedenis. Als Kiki het geld in het kluisje legt liggen vlak daarna de examens voor haar klaar. Wanneer Kiki nog even naar buiten loopt ziet ze iets donkers liggen bij de fietsen, het is Esther. Ze is er zeer slecht aan toe en komt terecht op de intensive care. Kiki en haar vrienden zijn bang dat het iets te maken heeft  met de examens die ze kocht, ze had er immers over doorvertelt aan haar. En dat was ten strengste verboden.

Als Kiki, Manon, Tom, Pepijn en Mick bij  haar zijn proberen ze dat idee uit te sluiten. Op school gaat het natuurlijk als een lopend vuurtje rond dat Esther in het ziekenhuis ligt, maar niemand weet waarom. Wanneer hun vreselijke wiskunde leraar Voermans bij haar vader langs komt om over Esther te praten en zijn omgang met leerlingen, beschuldigt Voermans Kiki haar vader er min of meer van dat hij wat met Esther haar ongeluk te maken heeft. Hij beschuldigt hem omdat er vanuit zijn straat rare sms’jes zijn verstuurd naar Esther haar mobiel met een prepaid telefoon. De volgende dag is het geschiedenis examen. Gelukkig had Kiki alle antwoorden in haar hoofd gestampt. Ze had een plan opgesteld samen met Mick. Na het examen zouden ze samen naar het ziekenhuis gaan om met Esther te praten over wat er gebeurt was. Raar genoeg kwam Mick niet opdagen en helaas mocht er alleen familie naar haar toe.  Als Kiki uit het ziekenhuis komt staat Mick al op haar te wachten, hij is geslagen en op de grond in het park terecht gekomen, hij heeft een grote snee maar wil het niet laten hechten.

Kiki sms’t naar het nummer of ze nog het examen voor Frans kan krijgen. Ze moet voor 18.30 uur het geld in het kluisje leggen. Dat is raar… De school is tijdens de examens juist heel vroeg gesloten. En blijkbaar weet degene die de examens heeft dat zij de school in kan met de sleutels van haar vader. Maar goed, ze gaat wel en wanneer ze het examen heeft gepakt hoort ze mensen de school binnen komen. Dat is niet best! Snel gaat ze een toilet in. Ze hoort de stem van de conciërge en van nog iemand. Ze ziet een groene joggingbroek maar dat heeft haar vader niet, bovendien was zijn houding anders. Ze maakte een foto van hem en dat hoorde hij, ze begint uit reflex te rennen. Als ze word gegrepen is ze door haar woede ongelofelijk sterk. Ze rukt zich los en rent naar de gymzaal.

Als ze zich daar verstopt heeft belt ze haar vriendje Mick. Zijn mobiel gaat af in de deuropening van de gymzaal. Mick zit dus achter de gestolen examens. Hij heeft Esther neergeslagen. Hij had het allemaal geregeld met de conciërge en een prepaid telefoon van vijftien euro.

Hij geeft haar een keus in de gymzaal. Het liefst wil hij wil haar pijn doen omdat ze de examens heeft verspreid onder haar vrienden maar ze mag ook met hem een complot vormen en niks zeggen. Ze rent weg en als ze op het plein komt is haar vader daar. Hij schiet haar natuurlijk te hulp. Mick komt uiteindelijk 6 maanden in de gevangenis. Desondanks krijgen Kiki en haar vrienden hun diploma wel. Natuurlijk zijn ze er niet trots op maar als Kiki het bewijs ontvangt dat ze is aangenomen op de hogeschool voor journalistiek verschijnt er sinds tijden weer een lach op haar gezicht.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

volg mij

2 jaar geleden

P.

P.

lekker bezig pik

2 jaar geleden

P.

P.

Het s een heel leuk boek ( kugh kugh )

2 jaar geleden