Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 1630 woorden
  • 1 februari 2011
  • 174 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
174 keer beoordeeld

Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

1. De titel van het boek is Dat heb ik weer!
2. De schrijfster is Carry Slee.
3. De boek is geschreven in 2008.
4. Nee, het is geen vertaald boek.

5. Hoofdpersoon: Britt Koetsier
Over Britt:
Britt is een tiener en zit op de middelbare school.
Ook is ze een echte super puber.
Britt houd heel erg van toneel en zit dan ook op de toneelschool, ze wil heel graag een rol in de film Rogiers Vlucht maar ze durft zichzelf niet op te geven.
Ze is heel slim en aardig maar ook erg onzeker.
Britt is gek op haar vader, eigenlijk is ze een vaderskindje.
Ze is eigenlijk super verliefd op Dave, maar dat is het vriendje van Noah.
Britt houd elke dag haar weblog in de gaten en schrijft elke dag een stukje & maakt elke dag een nieuw testje.

6. Bijpersonen:
Moeder (Mischa): Doet haar best om een goede moeder te zijn voor haar kinderen, maar is erg in de war en verdrietig over de scheiding.

Lucas (broertje): Lucas is erg verdrietig over de scheiding, maar laat het aan niemand merken. Ook is hij net als Britt gek op zijn vader.

Vader (Berend): Is een kunstenaar en is vaak te vinden in zijn atelier. Hij heeft een nieuwe vriendin uit Japan. Houd heel veel van zijn kinderen en vind het eigenlijk niet zo erg van de scheiding.

Yahima (vriendin vader): Is lief en een steun voor Britt, luistert heel goed.

Noah (BFF): Beste vriendin van Britt. Eigenlijk heel lief en onzeker maar ook daar door een super meeloper.

Dave (vriend van Noah): Zit in een hogere klas als Britt. Hij geeft wiskunde bijles aan Britt.

Sanne (vriendin Noah): Ze is schijnheilig, gemeen, een pestkop en ze steelt. Ook probeert ze Noah van Britt af te pakken.

Puck (nieuwe klasgenoot): Stoer en zelfverzekerd.

7. Britt sprak mij het meest aan omdat ze altijd zichzelf blijft.

8. Lucas sprak mij het minst aan omdat hij weinig in het boek voorkomt.

9. Er zat niet echt een leuke situatie in het verhaal, het is eigenlijk meer drama.
De 2 spannendste situaties in het verhaal vond ik:
1: Dat Sanne & Noah bijna betrapt werden op het stelen bij de H&M, maar door Britt gered werden.
2: Dat Dave bekende dat hij met Britt had gezoend.
Het aangrijpends in het verhaal was de ruzie tussen Noah, Sanne & Britt.

10. Het verhaal speelt zich af in een stadje in Nederland. Voornamelijk thuis en op school.

11. Het verhaal speelt zich nu af.

12. Je ziet het verhaal door de ogen van Britt.

13. De titel van het boek is Dat heb ik weer! omdat Britt heel veel meemaakt in haar leven.

14. Ik zou het boek: Wat een pech! noemen.

15. Ik vind het erg leuk omdat levens verhalen van andere tieners me erg aanspreken.
Sommige stukjes waren spannend en wou ik graag door lezen tot ik het einde wist.
Het verhaal is eigenlijk erg duidelijk geschreven en je raakt niet in de war.
Er zaten ook wel eens verdrietige gedeeltes in bijv. toen Britt haar weblog gehackt werd door Sanne en Noah. En ze er allemaal lelijke dingen over Britt op schreven.
De dramatische dingen gebeurde tussen haar ouders en toen ze ruzie kreeg met Noah.
Het verhaal was komisch toen Puck als nieuweling de klas in kwam.
Het werd romantisch toen Dave en Britt een scene uit Rogiers Vlucht speelde en aan het einde zoenden.
Kinderachtig is het niet want het gaat over tieners.

16. Samenvatting:
Britt haar ouders zijn gescheiden & woont bij haar moeder met haar broertje Lucas.

Haar moeder Mischa werkt in een bloemen winkel. Ze voelt zich erg eenzaam & is dan ook een beetje op zoek naar een nieuwe man.

Haar vader Berend is kunstenaar & woont samen met zijn nieuwe Japanse vriendin Yahima. Haar vader is kunstenaar & heeft zijn eigen atelier. Yahima heeft een eigen salon waar Britt graag een kopje thee drinkt, kletst, haar problemen verteld & helpt.

Ze zit op de middelbare school in 1E, haar mentor heet meneer Blok. De klas noemt hem meneer Geitensok omdat hij altijd geitenwollen sokken aan heeft. Hij is erg streng & vooral wat betreft telefoons op school. Op een dag bedacht de klas een plan om meneer Blok zijn telefoon af te laten gaan. Ze leiden hem af bij de deur, want daar doet hij zijn telefoon altijd uit. Het lukte & na 5min kreeg meneer Blok sms na sms binnen met de tekst ‘telefoon uit in de les!’. Hij werd rood & boos & zocht na de les uit wie hem de smsjes hadden gestuurd. Zij moesten allemaal nakomen, maar ze hadden Blok toch echt mooi te pakken.

Britt houd heel erg van toneel & zit op de toneelschool. Ze wil zich erg graag opgeven voor de audities van de film Rogiers Vlucht. Maar ze is te onzeker & elke keer als ze op de site kijkt & het formulier opent klikt ze het weer weg omdat ze het niet durft.

Haar beste vriendin heet Noah ze doen echt alles samen, Britt haar zelf verzonnen testjes, logeerpartijtjes, praten over jongens & nog veel meer. Toen Noah & Britt voor de 1e keer op school waren, kwamen ze een jongen tegen die een klas hoger als hun zat. Ze waren alle twee in een klap verkocht & verliefd op hem. Ze hebben hem gevolgd naar zijn huis & kwamen vaak terug om naar hem te kijken vanachter een muurtje. Als Noah uiteindelijk verkering met Dave krijgt baalt Britt daar aardig van want zij vind hem ook leuk. Maar ze laat Noah haar gang gaan & laat er niks van merken.

Britt heeft erge moeite met wiskunde & moet van haar mentor dan ook bijles krijgen. Maar Britt wil dat niet van haar mentor. Als ze het aan Noah verteld bied ze haar aan om aan Dave te vragen of hij bijles aan haar wil geven. Natuurlijk wil Britt dat erg graag en zo gezegd zo gedaan. Elke week gaat ze 1 keer naar Dave voor bijles. De eerste keer vond ze heel spannend. Maar uiteindelijk ging het goed.

Als Dave haar een keer verteld dat hij zich gaat opgeven voor Rogiers Vlucht weet Britt niet wat ze moet zeggen. Die week erna verteld ze dat zij het eigenlijk ook heel erg graag wil maar ze het niet durft. Ze doen samen een scene en Dave is erg onder de indruk van haar acteer talent. ‘Vanaf nu geef jij mij gewoon toneelles en ik jou wiskundeles’, zegt Dave. Dat lijkt Britt wel wat & ze doen het elke week, eerst wiskunde en daarna toneel. Op een dag als ze de zoen scene van Anne & Rogier doen zoent Dave haar. Britt vind het geweldig, alleen als ze naar huis fiets voelt ze zich rot vanwege Noah.

Wat moet ze doen? Het aan Noah vertellen??

Ze wil het vertellen maar het komt er niet van als ze samen met Noah is.

Er komt elke keer iets tussen.

Sanne, een vriendin van Noah zit aardig te stoken tussen Noah & Britt.

Ze smoezen & doen veel dingen samen. Britt mag Noah haar smsjes niet eens meer lezen. Als Sanne & Noah aan Britt vragen of ze mee gaat winkelen lijkt het haar erg leuk. Maar als Britt er achter komt dat Noah & Sanne een T-shirt hebben gestolen bij de H&M is ze echt super pissig & boos.

Sanne & Noah willen wel een keer bij de salon van Yahima kijken, Britt vraagt aan Yahima of dat goed is. Ze vind het goed dus neemt Britt ze mee na schooltijd. Als ze binnen zijn, loopt Sanne naar de vitrine en kijkt aandachtig naar de mooie lippenstiften. Noah gaat in een stoel zitten met Britt, & Yahima haalt thee. Als er een klant binnen komt, wil Yahima liever dat ze weg gaan & dat doen ze dan ook. Als haar vader een dag later belt, krijgt ze te horen dat er twee hele dure merk lippenstiften zijn gestolen. Ze weet meteen wie het heeft gedaan.

Als Britt een week later weer op school komt, vragen Sanne & Noah of ze weer mee gaat shoppen, Britt zegt er heel verstandig nee op. Later die middag weet Britt zeker dat ze het Noah wil vertelen over Dave. Maar als ze bij de H&M komt & naar binnen loopt ziet ze iets gebeuren. De caissière seint naar de bewaker over Noah & Sanne die naar de uitgang lopen. Britt rent naar binnen & duwt hun terug naar de kleedkamers. Ze fluistert tegen Noah dat ze het T-shirt uit moet doen & terug hangen, als ze weer terug lopen naar de uitgang vraagt de bewaker of hij in Noah haar tas mag kijken. Als ze buiten zijn is Noah super blij met Britt & zegt Britt het toch nog maar even niet over Dave.

Als Noah & Dave ruzie krijgen op school scheld Dave, Sanne & Noah uit voor Bitchjes & Britt niet. Daar word Noah boos over & vraagt waarom hij daar niks over zegt. Dave zegt dat Britt tenminste aardig is.

Waarop Noah reageert, ‘Waarom neem je dan lekker niks met haar, ga je toch lekker met haar zoenen’. Dave gaat er niet om liegen en zegt recht in Noah haar gezicht ‘Dat heb ik al lang gedaan’. Sanne & Noah zijn razend en negeren Britt continu.

Als er die dag een nieuw meisje in de klas komt, proberen Noah & Sanne haar bij hun groepje te krijgen. Maar als Puck naast Britt gaat zitten & zegt dat ze Britt erg aardig vind, is Britt helemaal blij!

17. Ja ik heb gebruik gemaakt van het internet voor plaatjes op www.google.nl

18. Ik heb al meerdere boeken van Carry Slee gelezen omdat ze veel boeken schrijft over tieners en dat spreekt mij erg aan.

REACTIES

O.

O.

bedankt voor al het INFORMATIE

13 jaar geleden

A.

A.

Kan er ook een boek komen van deel 3 AUB!

13 jaar geleden

A.

A.

He bedankt voor de info echt handig ik heb voor mijn bb een 8 gekregen! x

13 jaar geleden

A.

A.

ik vin het cool (y)(u):blink::)(-:

13 jaar geleden

I.

I.

DANKJEWEL

13 jaar geleden

M.

M.

Dankjeewel <3
heb een 8,8 gehaald . ;)

x

12 jaar geleden

K.

K.

haai, ikmoet meboekbespreking over dat heb ik weer 4 houden kan iemand me daar mee helpen?

12 jaar geleden

X.

X.

Thanks!!

12 jaar geleden

O.

O.

goed boekverslag kan wel wat aan veranderen maar de rest is goed!!

12 jaar geleden

B.

B.

wallah tankss door jou dikke 8;)x

12 jaar geleden

S.

S.

yo, isdit verhaal egt gebeurt??

12 jaar geleden

A.

A.

goed boekverslag alhoewel de samenvatting bevat meer dan nodig is want in een samenvatting mogen (op onze school) max 400 woorden bevatten deze heeft er meer dan 1000.
maar voor de rest heel goed!

12 jaar geleden

A.

A.

ik doe mijn boekenbeurt over: dat heb ik weer deel 1 ik weet nu best veel maar de samenvatting mag toch wat korter.
maar voor de rest is het heel goed

12 jaar geleden

*.

*.

volgens mij zijn er wel meer hoofdpersonen zoals noah micha en jahima maar ja voor de rest is het goed hoor XD

12 jaar geleden

O.

O.

Thnx

12 jaar geleden

M.

M.

er staat niet in hoeveel jaar britt is weet iemand dat??

12 jaar geleden

M.

M.

Ik heb de tekst gekopieerd naar word, om er een verslag van te maken en toen zag ik dat er wel veel spellingsfouten inzaten, dat is jammer...

11 jaar geleden

L.

L.

is goed maar een beetje veel info je moet gewoon zeggen als je meer wilt weten over het boek?? lees het maar hoe simpel is dat maar wle goed

11 jaar geleden

L.

L.

cool zeg dank je kan ik gebruiken :p nee joh ga ik nie doen

11 jaar geleden

H.

H.

Ik vond de samenvatting te groot, en te veel spellingsfouten.. Niet zo'n heel goed verslag. X

11 jaar geleden

K.

K.

wie is de uitgever en waneer is die uitgegeven ?

11 jaar geleden

K.

K.

ik vind het echt supper goed gemaakt alleen een beetje veel bij de samenvatting en er staan geen blokjes boven dus je weet niet wanneer je het over iets anders hebt.!! XD

11 jaar geleden

A.

A.

Ik vind het wel heel goed alleen ik vind de samenvatting iets te lang !!!!!!!!

10 jaar geleden

C.

C.

Wauw heel handig ik heb hem binnenkort mijn BB maar had het boek een tijdje trg gelezen nu weet ik weer precies waae het over ging ! :) :p Heel erg bedankt!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee"