Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vmbo/havo | 1170 woorden
  • 3 november 2014
  • 22 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
22 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Methode
Eerste uitgave
2008
Pagina's
164
Oorspronkelijke taal
Nederlands

Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Twijfel je nog over jouw studiekeuze?

Of heb je hulp nodig bij het inschrijven? Bezoek dan onze Extra Open Avond op 7 juni. Kom een kijkje nemen en voel hoe het is om te studeren bij Hogeschool Inholland. Wij staan voor je klaar! 

Meld je aan!

Zakelijke gegevens

Dat heb ik weer!                                                                                            Een hysterische moeder, ruzie met iedereen en vriendje afgepikt.

De schrijver is Carry Slee, de illustraties zijn gemaakt door Kristel Steenbergen en de testjes door Nadja Slee.                                                                                                

Het boek is uitgegeven in Amsterdam door FBM uitgevers. De eerste druk was in 2008. Dit is het ISBN nummer: 9789049930165

Mijn reactie

Ik heb het boek gekozen omdat ik het boek er leuk uit vond zien door de kaft en de plaatjes op de voorkant, en ook om dat ik toen ik de achterkant las gelijk een leuk idee bij het boek kreeg.

Ik had het boek vorig jaar voor mijn verjaardag gekregen maar nog niet gelezen. Maar toen ik het boek weer tegen kwam kreeg ik gelijk zin om het te lezen omdat als je de achterkant leest het gelijk spannend word. Dat komt omdat er gelijk allemaal vragen in je opkomen zoals: hoe kan de moeder van Britt nu op een leraar van haar school verliefd worden? Het enige minpuntje aan het boek is dat het niet echt origineel is. Je hebt super veel boeken die over ditzelfde gaan maar toch blijft het verassend wat er gaat gebeuren. Doordat er toch vragen open blijven staan zelfs aan het eind lijkt het nog niet helemaal goed af te lopen maar die problemen worden in de andere delen verder opgelost.

En verder?

De titel is Dat heb ik weer omdat ze allemaal dingen mee maakt die dan precies haar weer over komen ze heeft in dit boek dus gewoon heel veel pech.                                                        Het is voor grotendeels een liefdes verhaal, maar er zit ook aardig wat drama in, maar ik denk dat je dit verhaal het best bij de liefdes verhalen neer kunt zetten.                                                   Er zijn meerdere personen die veel in het verhaal voor komen, maar ik kies Britt omdat je haar leven volgt tijdens het hele verhaal.

Britt is een tiener meisje op de middelbare school. Ze heeft bruin haar. Haar ouders zijn gescheiden en haar vader heeft een nieuwe vriendin, Yahima. Ze heeft ook een jonger broertje, Lucas.  Ze houdt van toneel spelen, ze wil dus ook graag een rol in het toneelstuk Rogiers vlucht. Ze heeft ook een eigen blog waar ze testjes op zet. Ze is best onzeker want in het boek zegt haar toneel leraar dat ze niet kan toneel spelen waardoor ze gaat twijfelen of ze zich moet opgeven voor de rol. Ze is heel aardig want ze probeert altijd andere te helpen en als ze iets fout doet heeft ze altijd heel veel spijt en voelt ze zich slecht.  Ze is ook best jaloers want ze vind het niet leuk dat Sanne en Noah geheimpjes hebben samen.                                                                                                                                                                               Britt heeft heel veel problemen maar ik heb er een gekozen. Ik heb het probleem gekozen dat Sanne, Noah van Britt afpakt, want dat vind ik het meest herkenbaar. Britt heeft het gevoel of Noah meer de BFF van Sanne is dan van haar omdat ze steeds meer samen zijn en geheimpjes hebben. Een voorbeeld hiervan is dat Sanne en Noah samen iets gingen stelen bij de H&M en dat Britt daar niks van mocht weten omdat ze toch alles zal verpesten.  Ze probeert het op te lossen door Noah zoveel mogelijk bij haar te houden en leuke dingen te doen maar dat gaat heel moeizaam. Het lukt uiteindelijk wel om Noah terug te krijgen maar ze blijft Sanne haten. Ik kon me in veel problemen wel inleven maar ik denk elk meisje van mijn leeftijd wel het is allemaal heel realistisch. En bijna iedereen heeft wel is meegemaakt dat je even met iedereen ruzie hebt. Sanne is de grootste tegenstander van Britt. Ze zorgt namelijk dat Noah minder met haar omgaat en dingen voor haar geheim houdt. En ook probeert ze ervoor te zorgen dat niemand haar meer mag.

Het verhaal speelt zich af in de stad waar Britt woont en dan voorral in haar huis en op school. Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Het is een gewone volgorde van tijd, het duurt denk ik in totaal een paar maanden of weken. Je volgt maar 1 persoon, Britt.

Elfje

 Pubertijd

Altijd problemen

Ik heb ruzie

Dat heb ik weer

verliefd

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee"