Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 919 woorden
  • 22 juni 2014
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
38 keer beoordeeld

Boekcover Dat heb ik weer! (deel 1)
Shadow
Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
  1. Zakelijke gegevens
  • De auteur: Carry Slee
  • Titel: Dat heb ik weer!
  • Uitgever FMB Uitgevers
  • Plaats van uitgave: Amsterdam
  • Jaar van uitgave: 2009
  • Druk Vijfde druk
  • Aantal bladzijden: 191
  • Jaar van eerst druk: 2008
  • De genre van het boek is: Jeugdboek
  1. Eerst reactie
  2. Waarom heb je dit boek gekozen?

Ik heb het boek ‘Dat heb ik weer!’ gekozen, omdat ik het boek al een paar keer gelezen heb. Ik heb alle vijf de delen van de serie al gelezen en allemaal vind ik ze erg mooi.

  1. In het kort: Wat vind je ervan? Wat zijn je eerste indrukken?Is het realistisch/ niet-realistisch en waarom? Geef twee voorbeelden uit het boek die dat duidelijk maken.

Dit boek is een van mijn lievelingsboeken, omdat het over een meisje gaat die ongeveer net zo oud is als ik.

Ik vind het boek realistisch, omdat de dingen die de hoofdpersoon overkomen, iedereen kunnen overkomen.

Een voorbeeld is dat de ouders van de hoofdpersoon gescheiden zijn, dat is iets wat steeds vaker voorkomt, dus vindt ik het erg realistisch. Of dat een paar vriendinnen van de hoofdpersoon dingen stelen, maar dat de hoofdpersoon dat niet durft te zeggen, omdat ze denkt dat haar vriendinnen haar dan niet meer aardig vinden. Dat vind ik ook realistisch.

  1. Verdieping
  1. Geef een korte samenvatting van het verhaal. (60 woorden)

Britt heeft veel problemen: ouders die gescheiden zijn, Sanne wil Britt’s beste vriendin, Noah, afpakken en Britt wordt superverliefd op Dave, Noah’s vriendje. Dave is ook op Britt. Als Noah erachter komt, krijgen Noah en Britt ruzie. Britt heeft niemand die haar begrijpt en klaarstaat voor haar, totdat Puck in hun klas komt. Ze vinden elkaar aardig en worden vriendinnen.

  1. Wat zijn de belangrijkste gebeurtenissen en waarom?

De belangrijkste gebeurtenis is als Britt Dave zoent. Het is zo’n belangrijke gebeurtenis, omdat dat de oorzaak van de ruzie van Britt en Noah is. En het begin van bijna alle dingen die daarna fout gaan.

  1. Beschrijf het karakter en uiterlijk van de hoofdpersoon.

Britt is een lief, maar onzeker meisje. Ze heeft veel humor en kan echt niet tegen ruzie. Bij een ruzie vlucht ze het liefst zo snel mogelijk weg. In het boek wordt niet verteld hoe ze eruit ziet, maar ik denk dat ze best mooi is.

  1. Wat is het probleem van de hoofdpersoon en hoe loopt het af met het probleem?

Britt maakt meerdere problemen mee, maar het grootste probleem is dat ze verliefd wordt op het vriendje van haar beste vriendin. Uiteindelijk vindt het vriendje van haar beste vriendin, Britt ook leuk. Ze krijgen verkering, maar ze is wel haar beste vriendin kwijt.

  1. Maakt de hoofdpersoon nog een ontwikkeling (verandering) door?

Ja, in het begin was Britt heel onzeker over zichzelf, maar later niet meer. Ze heeft besloten om voor zichzelf op te komen en niet teveel mee te gaan met anderen.

  1. Wie zijn de belangrijkste bijfiguren?

De belangrijkste bijfiguren zijn:

Noah: De beste vriendin van Britt.

Dave: Vriendje van Noah.

Sanne: Vriendin van Noah.

  1. Wat is de relatie tussen de hoofdpersoon en de bijfiguren en veranderde er nog wat aan de relatie en waarom wel/niet en hoe?

Noah was eerst de beste vriendin van Britt, maar later niet meer omdat ze een ruzie kregen.

Dave: was eerst alleen de jongen op wie Britt verliefd was, maar later ook haar vriendje, omdat Britt erachter kwam dat Dave ook op haar is.

Sanne: was eigenlijk alleen Noah’s vriendin, Britt mocht haar niet zo. Later kregen Britt en Sanne ook ruzie, want Sanne verdedigde Noah.

  1. In welke tijd speelt het verhaal en hoe weet je dat?

Het verhaal speelt zich af in deze tijd, omdat ze veel dingen gebruiken, zoals internet en mobieltjes.

  1. Zit er spanning in het verhaal? Op welke manier wordt de spanning opgebouwd, met welke trucs? Geef twee voorbeelden uit het boek.

Ja, er zit spanning in het verhaal. Meestal wordt die spanning opgebouwd door onzekerheid. Britt weet dan niet wat ze moet doen en begint zichzelf heel veel vragen te stellen.Een voorbeeld van een spannend stukje was bijvoorbeeld toen Noah en Dave ruzie hadden en dat Dave zei dat ze met Britt gezoend had. Of toen Britt voor het eerst op bezoek ging bij haar vader en zijn nieuwe vriendin. 

  1. Beoordeling
  1. Welke passage/gebeurtenis uit het boek sprak jou het meeste aan? Leg uit waarom.

De passage/gebeurtenis die mij het meeste aansprak was toen Noah en Sanne iets uit de H&M hadden gestolen, terwijl Britt er gewoon bij was, maar niks in de gaten had. Deze gebeurtenis sprak mij zo aan, omdat dat het bewijs was dat Noah zich zo door Sanne liet meeslepen dat ze zelfs dingen ging stelen. Ook liet ze Britt in de steek door haar niks te vertellen.

  1. Je eindoordeel over dit werk? Geef drie beoordelingswoorden en argumenten.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

De passage/gebeurtenis die mij het meeste aansprak was toen Noah en Sanne iets uit de H&M hadden gestolen, terwijl Britt er gewoon bij was, maar niks in de gaten had. Deze gebeurtenis sprak mij zo aan, omdat dat het bewijs was dat Noah zich zo door Sanne liet meeslepen dat ze zelfs dingen ging stelen. Ook liet ze Britt in de steek door haar niks te vertellen.

  1. Je eindoordeel over dit werk? Geef drie beoordelingswoorden en argumenten.

Ik vond het boek heel leuk. Het is verassend, want je verwacht niet dat het ze eindigt. Ook liet het me meeleven. Ik kreeg echt medelijden met personen uit het boek. Het boek zet me ook eigenlijk wel een beetje aan het denken over bepaalde gebeurtenissen.

  1. Zou je een ander aanraden om dit boek ook te lezen? Waarom wel/niet ?

Ik zou een ander aanraden om dit boek te lezen, omdat ik het al meerdere keren heb gelezen en ik vind het nog elke keer leuk om te lezen. Het is leuk voor meisjes van mijn leeftijd en het is niet moeilijk om te lezen. Ik vind het een super leuk boek.

REACTIES

I.

I.

Mooi geschreven alleen sommige dingen kloppen niet.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dat heb ik weer! (deel 1) door Carry Slee"