Afblijven de filmeditie door Carry Slee

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 1040 woorden
  • 16 december 2006
  • 386 keer beoordeeld
  • Cijfer 7.4
  • 386 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
2006
Geschikt voor
onderbouw vmbo/havo/vwo
Oorspronkelijke taal
Nederlands
Prijzen
Kinderjury 10-12jaar (2007 Genomineerd)

Boekcover Afblijven de filmeditie
Shadow
Afblijven de filmeditie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Carry Slee - Afblijven

Samenvatting
Melissa zit op Hiphop, ze kan ontzettend goed dansen. Haar grootste droom is ook om beroemd te worden. Alleen haar vader denkt dat ze op klassiek ballet zit en wil helemaal niet dat Melissa die rotzooi nadoet. Als er een choreograaf komt kijken bij een dansles. Hoort ze dat ze auditie mag doen om in videoclip van een superbekende rapper te komen. Debby mag ook auditie doen. Ze hebben afgesproken dat Debby's moeder hun brengt, maar op die dag laat Debby Melissa keihard vallen. Jordi brengt Melissa naar de auditie. Helemaal telaat komt Melissa aan. Ze moet alleen dansen. In de kleedkamer komt ze Jim tegen. Om haar onzekerheid te verbergen en beter te kunnen dansen gaf Jim haar XTC. Na afloop hoort Jordi dat ze mee mag doen, hij is super enthousiast.
Maar al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze gaat steeds meer om met Jim, en kan niet meer van de XTC afblijven. Ondertussen krijgt Fleur verkering met Toine. Debby is jaloers op Melissa en Fleur. Zij zegt tegen Fleur dat Toine haar heeft geprobeerd te zoenen. Als Melissa wordt opgepakt wegens het smokkelen van drugs naar de disco. Houden haar ouders haar goed in het oog. Jordi weet zeker dat Jim het in haar tas heeft gedaan. Melissa's vrienden staan machteloos en proberen er alles aan te doen om haar van de drugs te laten afblijven. Als Jordi aan Melissa vraagt of Jim het heeft gedaan, ontkent ze steeds. Samen met Fleur gaat hij op onderzoek uit. Na school bedreigt Jim Melissa en zegt dat ze de kwijtgeraakte drugs aan haar terug moet betalen. Melissa wordt betrapt door de conciërge als ze geld uit de jaszak van Kevin steelt. Haar ouders worden ingelicht en voortaan brengt Melissa's vader haar naar school en haalt haar weer op.

Melissa's Oma ligt in het ziekenhuis en heeft een zware operatie gehad. Ze gaat samen met haar ouders op bezoek, Melissa grijpt deze kans om weg te vluchten. s'Avonds komt Melissa's vader bij Jordi en verteld het nieuws. Jordi is altijd al stiekem verliefd op Melissa geweest en raakt helemaal overstuur. Ze zochten overal maar vonden Melissa niet. Een paar dagen later wordt Jordi gebeld door Melissa, ze vertelt dat het goed met haar gaat. Ze zei ook dat ze gaat housen zodat ze alles vergeet. Toevallig zag Jordi een vignet hangen dat er een houseparty is in de oude fabriek. Jordi ging die avond daarheen en treft Melissa. De ambulance kwam eraan, Melissa had een overdosis genomen. Haar ouders kwamen in het ziekenhuis kijken. Ze lag in coma. Bij het werk van Jordi in de Wasstraat werd een pak drugs gevonden in de kofferbak van Jim. Hij werd opgepakt. Later is alles weer goed gekomen en het verhaal eindigt met een lange zoen.

Mening over:

Het onderwerp
Melissa gebruikt drugs, en als je dan leest dat ze er verslaafd aan is, wil je toch wel graag weten hoe het dan verder afloopt. Het is een verhaal dat afspeelt in deze tijd. Daarom is dit boek ook zo leuk, omdat dit iedereen kan overkomen en je jezelf een beetje in herkend. Je leest ook hoe de andere mensen zich voelen als iemand die je kent in zo'n situatie komt.
Het verhaal was wel een beetje langdradig, omdat de schrijver duidelijk wilt maken dat het niet zo moet. Wat mij opviel was dat Jordi er alles aan deed om Melissa te helpen, ook al deed Melissa soms niet aardig tegen hem. (er zijn niet zo veel mensen die dat doen.)
Personages
Melissa en Jordi zijn de hoofdpersonen van dit boek. Het verhaal is geschreven vanuit de ogen van Jordi. In het echt zou je niet vaak iemand als Jordi tegenkomen. Het verhaal is helemaal compleet door de gebeurtenissen die Fleur, Toine en Kevin mee maken. Ook is het leuk dat er zo'n bitchy als Debby bij zit.
Taalgebruik
Het taalgebruik is erg goed, omdat je tijdens het lezen makkelijk begrijpt wat ze bedoeld. Het is een beetje de taal die jongeren tegenwoordig gebruiken. Doordat het niet zo moeilijk is geschreven kan je je goed inleven in het boek.

Ik vind dit boek echt héél leuk. Als ik er een cijfer voor mocht geven dan verdient dit boek een vette 10!

Verklaringen/motieven
Afblijven: Titel van het boek; Melissa moet van de drugs afblijven!
Brainpower: Melissa danst mee in de videoclip van de bekende rapper Brainpower.
Choreograaf: De choreograaf kwam kijken bij de Hiphoples. Hij koos mensen uit voor de auditie.
Dansen: Melissa kan heel goed dansen.
Eerlijk: Jordi's ouders denken dat hij ook aan drugs doet, maar Jordi is altijd eerlijk.
Faalangst: Bij de auditie van de videoclip, had Melissa faalangst.
Geld: Jordi heeft een bijbaan om geld te verdienen voor de vakantie die hij wil maken met Melissa en haar ouders.
Hiphop: Melissa's vader denkt dat Melissa op ballet zit. Maar ondertussen volgt zij stiekem Hiphoplessen.
Irritatie: Toen Jordi een junk vond in één van de wc's die hij schoon moest maken. Spoot hij per ongeluk schoonmaakmiddel in zijn oog. Toen irriteerde zijn oog erg.
Jaloezie: Debby is jaloers op Melissa omdat zij wel mee mag dansen in de clip.
Kooltuintje: Op zaterdagavond zitten Jordi, Melissa, Kevin Fleur en Debby meestal in hun stamcafé, het Kooltuintje.
Liegen: Melissa liegt tegen haar vader omdat zij bijna niks mag. Ze liegt ook tegen haar vrienden om Jim te verdedigen.
Msn: Melissa kwam op msn om Jordi te vertellen dat hij gelijk had.
Nachtmerrie: Aan het eind zegt Melissa dat haar leven een nachtmerrie was.
Onschuldig: Toen Melissa werd opgepakt wegens het smokkelen van drugs naar de discotheek, ze was onschuldig want Jim had dat in haar tas gedaan.
Politie: Jordi heeft de politie gebeld nadat hij een voorraad drugs vond.
Regisseur: De regisseur regisseerde de videoclip waar Melissa in danst.
Stiekem: Jordi is stiekem een beetje verliefd op Melissa
TAT: Dat is de studio waar de auditie werd gehouden.
Uitsloofster: Dat zegt Debby Melissa als ze tijdens gym een paar danspasjes laat uit de clip laat zien.
Verkering: Fleur en Toine hebben verkering.
Wasstraat: Jordi werkt in de wasstraat.
XTC: Melissa slikt XTC om haar onzekerheid te verbergen.
Zogenaamd: Melissa zit "zogenaamd" elke keer bij Jordi, terwijl ze ergens bij Jim is.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

L.

L.

In dit boekverslag staan zoveel fouten dat het gewoon niet meer normaal is. Ik stel voor om het boek eens te lezen. Een paar voorbeelden: Melissa doet GEEN hiphop, Debby doet niet mee met de clip, Melissa ligt op het einde helemaal niet in een coma, en nog veel meer andere fouten


12 jaar geleden

R.

R.

er staan idd wel fouten in maar ik heb het boek en de film gezien en melissa zit WEL op hiphop (alleen wel stiekem) Debby doet nog wel mee in de 1e ronde van de clip (maar ze gaat niet door) melissa lag idd niet in coma maar wel in het ziekenhuis!

7 jaar geleden

V.

V.

Goed boekverslag, nouja, boek... Volgens mij is het een verslag van de film maarja, wel goed gedaan.

11 jaar geleden

M.

M.

Ik vind dat het een super verslag is ik heb het boek zelf ook gelezen en de film gezien alles is goed samengevat ik vind dat dit verslag een 10 verdient.

11 jaar geleden

E.

E.

dit is veel beter dan het verslag van 3 vmbo dat was niet meer normaal dat waren 3 paginas lang. de beste school is het sintermeerten college heerlen

11 jaar geleden

C.

C.

Ik denk dat dit een boekverslag is over de filmeditie boek van Afblijven. Scholieren.com heeft waarschijnlijk de verkeerde boek bijgezet.

11 jaar geleden

I.

I.

Onwijs goede samenvatting, super bedankt!!

10 jaar geleden

R.

R.

HOFSTAD LYCEUM DENHAAG 070!

10 jaar geleden

A.

A.

aardig gedaan hoor.
alleen is Melissa "zogenaamd" bij Fleur.
maar ik vergeef 't je!

10 jaar geleden

A.

A.

waarom reageert iedereen zo negatief?
het is gewoon goed gedaan, te zien.

10 jaar geleden

J.

J.

De samenvatting is bijna heel het verhaal....!!!

maar verder goed gedaan

9 jaar geleden

I.

I.

goooeeeeddd goed verslag dussss....

9 jaar geleden

V.

V.

Wie heeft dit boek uitgegeven??

5 jaar geleden

Andere verslagen van "Afblijven de filmeditie door Carry Slee"