Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Afblijven de filmeditie door Carry Slee

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Afblijven de filmeditie
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 574 woorden
  • 18 november 2011
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
71 keer beoordeeld

Boekcover Afblijven de filmeditie
Shadow
Afblijven de filmeditie door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Afblijven - Carry slee
Melissa zit op Hiphop, ze kan heel erg goed dansen. Haar grootste droom is dan ook om beroemd te worden. Haar vader denkt dat ze op klassiek ballet zit en wil helemaal niet dat Melissa hiphop doet. Als er een choreograaf komt kijken bij een dansles hoort ze dat ze auditie mag doen om in videoclip van een bekende rapper te komen. Debby mag ook auditie doen, Debby zit ook in de dansgroep waar Melissa in zit. Ze hebben afgesproken dat Debby's moeder hun brengt, maar op die dag laat Debby Melissa vallen. Jordi brengt Melissa naar de auditie. Melissa komt te laat bij de auditie. Ze moet alleen dansen. In de kleedkamer komt ze Jim tegen. Om haar onzekerheid over te laten gaan en beter te kunnen dansen gaf Jim haar XTC. Na afloop hoort Jordi dat ze mee mag doen in de videoclip, hij is super enthousiast.

Al snel gaat het niet goed met Melissa. Ze gaat steeds meer om met Jim, en raakt langzamerhand verslaafd aan de XTC. Nadat Melissa wordt opgepakt wegens het smokkelen van drugs naar de disco houden haar ouders haar goed in het oog. Jordi weet zeker dat Jim het in haar tas heeft gestopt. Melissa's vrienden staan machteloos en proberen er alles aan te doen om haar van de drugs te laten afblijven. Elke keer als Jordi aan Melissa vraagt of djim de XTC in haar tas heeft gedaan ontkent ze dat. Samen met Fleur gaat hij op onderzoek uit. Na school bedreigt Jim Melissa en zegt dat ze de kwijtgeraakte drugs aan haar terug moet betalen. Melissa wordt betrapt door de conciërge als ze geld uit de jaszak van Kevin steelt, ze wilde het stelen omdat ze zelf niet genoeg geld had voor de drugs. Haar ouders worden ingelicht en voortaan brengt Melissa's vader haar naar school en haalt haar ook weer op.


Melissa's Oma ligt in het ziekenhuis en heeft een zware operatie gehad. Ze gaat sa men met haar ouders op bezoek, Melissa grijpt deze kans om weg te vluchten. 's avonds komt Melissa's vader bij Jordi en verteld het nieuws, ook Jordi weet niet waar Melissa is en word erg ongerust. Een paar dagen later wordt Jordi gebeld door Melissa, ze vertelt dat het goed met haar gaat. Ze zei ook dat ze naar de disco gaat zodat ze alles vergeet. Toevallig zag Jordi een poster hangen dat er een houseparty is in de oude fabriek. Jordi ging die avond daarheen en ziet Melissa. De ambulance kwam eraan, Melissa had een overdosis genomen. Haar ouders kwamen in het ziekenhuis kijken. Ze lag in coma. Bij het werk van Jordi in de Wasstraat werd een pak drugs gevonden in de kofferbak van Jim. Hij werd opgepakt.


Beoordeling
Makkelijk
Het was een makkelijk boek om te lezen, er zaten geen rare onbegrijpelijke woorden in en stukken dat er veel dingen door elkaar gebeuren waardoor je niet goed begrijpt wat er precies is.

Voorspelbaar
Alles wat er gebeurde was erg voorspelbaar en dat maakte het wel erg saai omdat er niks gebeurde wat je niet zou verwachten

Niet spannend
Het was helemaal geen spannend boek omdat het gewoon erg voorspelbaar was, dit maakte het ook niet heel erg aantrekkelijk om te lezen.

Non-fictie
Alles in het boek zou in het echt gebeurd kunnen zijn. Er is ook een verfilming van. Al zouden sommige stukken uit het boek toch wel erg overdreven zijn als het echt zou zijn

REACTIES

J.

J.

De samenvatting is precies hetzelfde als die van een andere boekverslag hierop scholieren.com. Ze heeft gewoon de samenvatting van Catherina Li gekopieerd.

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Afblijven de filmeditie door Carry Slee"