Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Heart of darkness door Joseph Conrad

Beoordeling 3.8
Foto van een scholier
Boekcover Heart of darkness
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 388 woorden
  • 12 juli 2001
  • 201 keer beoordeeld
Cijfer 3.8
201 keer beoordeeld

Boekcover Heart of darkness
Shadow
Heart of darkness door Joseph Conrad
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Deel 1 Verhaalanalyse *Complete titelbeschrijving: Volledige titel: Heart of Darkness Naam schrijver: Joseph Conrad > Jozef Teodor Konrad Korzeniowski Jaar & plaats uitgave: 1995,London Uitgeverij: Penquin Books Aantal pagina,s: 166 blz *Biografische en Bibliografische gegevens: Joseph Conrad (eigenlijk Josef Teodor konrad Korzeniowski) was geboren in Ukraine in 1857 dat toen door de russen overheerst werd.Zijn ouders (poolse patrioten) waren vermoord wegens anti - Russische activiteiten toen hij nog een kind was,en hij werd vanaf toen opgevoed door zijn oom,Tadeusz Bobrowski die vanaf toen voor 25 jaar een soort vader voor hem was.In 1874 gaf Bobrowski zijn goedkeuring aan het verlangen van Conrad om in de scheepvaart te gaan.Conrad reisde eerst naar Marseille,waar hij bij Franse vissers terechtkwam voordat hij mee ging met een Brits schip in 1878.In 1886 verwoerf hij de Britse nationaliteit. Acht jaar later stopte hij met varen en ging hij zich richten op het schrijven.Conrad  publiseerde toen ook gelijk zijn eerste roman, Almayer's Follie in 1895.Het daaropvolgende jaar trouwde hij met Jessie George and vestigde hij zich in Kent,waar hij binnen 15 jaren enkele klassiekers schreef zoals:
Youth, Heart of Darkness, Lord Jim, Typhoon, Nostromo, The Secret Agent en Under Western Eyes. Hij bleef doorgaan met schrijven tot aan zijn dood in 1924. Tot op het heden wordt Conrad algemeen gewaardeerd als een van de grootste schrijvers van fictie in het Engels - zijn derde taal! *Titelverklaring: Het onondekte deel van Afrika werd door Joseph Conrad beschreven als het hart van de duisternis vandaar de titel,het verhaal speelt zich jaren later af in het nu ontdekte deel"hart van Afrika " *Korte Samenvatting: De hoofdpersoon is Marlow, een zeeman die zich in dienst stelt van de Britse regering om in het gekoloniseerde Afrika te gaan zoeken naar ene Kurtz,de hoofdopzichter van een Britse post in het hartje van Afrika. *Genre:avonturen roman *Thema:de werking van het onderbewustzijn en de grimmige realiteit van het imperialisme *Motieven:gruwelijkheden,ontberingen,verantwoordelijkheid *Opbouw/Structuur:Het boek is geschreven in chronologische volgorde,en vanuit het ik-perspectief verteld
*Personages:Hoofdpersoon Mr Marlow:een zeeman,hij lijkt me nogal ongevoelig voor de wreedheden, die begaan worden tegen de locale bevolking.Er sterven toch regelmatig mensen,door bijv. Uitputting,uithongering en andere oorzaken,maar er worden soms ook mensen vermoord.Marlow maakt dat mee maar toont geen verdere emoties bij het gebeuren.

REACTIES

W.

W.

Heb je geen langere,uitgebreide samenvatting?

22 jaar geleden

I.

I.

geen goeie samenvatting maar verder wel oed

21 jaar geleden

A.

A.

best erg,
veel spel fouten en na een een punt komma of dubbelepunt vrijwel nooit een komma ik vind dat niet kunnen als je dit zo online zet.

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Heart of darkness door Joseph Conrad"