Reacties op de examens, het laatste examennieuws, je voorlopige cijfer berekenen en de antwoorden.

 


Alles over de eindexamens Alles over het CSE


Zakelijke gegevens:
Naam van het boek: Harry Potter en “De Relieken van de Dood”.
Het is boek geschreven door: J.K. Rowling.
Het boek is uitgegeven door: De Harmonie, Amsterdam 2007.
Korte uitleg waar het boek gekozen is:
Ik heb de voorgaande zesde boeken van dit verhaal ook gelezen en ik vind ze zo leuk dat ik er meer wil lezen. Het zevende boek is het laatste boek van het verhaal dus is het minder leuk om te stoppen bij boek zes, want dan weet je niet hoe het verhaal afloopt.
Personages:
De Hoofdpersonages uit het boek:
- Harry Potter, Harry zit op Zweinstein Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus. Hij zit op de afdeling Griffoendor. Hij is een onzelfzuchtig persoon, hij wil altijd helpen.
- Hermelien Griffel, Hermelien zit ook op Zweinstein ook in Griffoendor. Hermelien is de beste in het uit boeken leren, erg intelligent maar soms ook wat betweterig. Ze is heel zachtaardig en zou nooit iemand kwaad doen dit is een eigenschap die ze alle drie hebben.
- Ron Wemel, Ron zit ook op Zweinstein ook in Griffoendor. Een erg sterke eigenschap van Ron is zijn koppigheid. Ron is altijd trouw, eerlijk en heeft een goed gevoel voor humor.
Verdere personages zijn nog:
- Heer Voldemort (Marten Vilijn), aartsvijand van Harry sinds hij hem versloeg toen hij nog maar een jaar oud was.
- Familie Wemel, Molly (moeder), Arthur (vader), Fred, George, Bill, Charlie, Percy (broers) en Ginny (vriendin van Harry en zusje van Ron).
- Draco Malfidus, ook hij is aartsvijand van Harry ze zitten in het zelfde leerjaar, maar Draco zit in Zwadderich een andere afdeling.
- Rubeus Hagrid: De sleutelbewaarder van Zweinstein, Grote (half-reus) vriend van Harry, Ron en Hermelien.
- Marcel Lubbermans: Marcel zit ook in Griffoendor, is bevriend met Harry, Ron en Hermelien. Een eigenschap van Marcel is dat hij klunzig is, maar ook heel erg trouw aan Harry en Albus Perkamentus.
Korte samenvatting:
Harry Potter moet samen met Ron en Hermelien proberen om de gruzielementen, die Heer Voldemort gebruikt om onsterfelijk te zijn, te vinden en te vernietigen. Er zijn in totaal zeven gruzielementen:
Het eerste gruzielement is het dagboek van Marten Vilijn.
Het tweede is de Ring van Asmodom Mergel.
De volgende gruzielementen worden pas in boek zeven vernietigd:
Het derde gruzielement is het medaillon van Zalazar Zwadderich.
Het vierde gruzielement is de tiara van Rowena Ravenklauw
Het vijfde gruzielement is de beker van Helga Huffelpuf.
Het zesde gruzielement is de slang van Voldemort.
Het zevende gruzielement is Harry zelf. Harry zal eerst moeten sterven om zodat Voldemort sterfelijk wordt. Als Harry het lukt alle gruzielementen te vernietigen en Voldemort te verslaan dan heerst er eindelijk weer vrede in de tovenaarswereld.
Mijn Mening:
Ik vind het echt een heerlijk boek om te lezen, omdat je jouw fantasie helemaal los kan laten en als je alle boeken hebt gelezen dan vallen alle losse puzzelstukjes in elkaar. Het grootste deel van het boek zit je in spanning, omdat ze of aan het onderduiken zijn of aan het vechten zijn dit maakt het leuk om te lezen. Ik vind het boek ook zeker een aanrader.
Extra informatie:
Een Gruzielement is een object dat duistere tovenaars maken om onsterfelijk te worden. Wie normaal zou sterven maar eerder een Gruzielement heeft gemaakt, sterft niet, maar blijft leven. Het gaat echter niet om een volwaardige vorm van leven. Men wordt uit zijn lichaam weggescheurd en leeft in een vorm, nog minder dan een geest. Door middel van het toepassen van bepaalde, zeer geavanceerde duistere magie kan zo'n entiteit echter weer een lichaam verkrijgen.
Het boek bevat ook een epiloog waarin wordt verteld hoe het de hoofdpersonen negentien jaar later vergaat.
Raakvlakken met mythologie:
Rowling heeft bevestigd dat enkele personages en namen van personages wortelen in de Griekse en Noorse mythologie. Ook diverse fabeldieren die Rowling opvoert komen in de oude Griekse verhalen voor.
Enkele voorbeelden:
- Pluisje, de driehoofdige hond uit Harry Potter en de Steen der Wijzen, is gebaseerd op Cerberus.
- De centaur Firenze wordt beschimpt door soortgenoten omdat hij een mens op zijn rug draagt. Ook dit komt in de mythen voor.
- De moeder van Voldemort heet Merope. In de Griekse mythen is Merope één van de geliefden van Orion.
- Ook de naam Sirius stamt uit de mythologie, hij is de hond en trouwe metgezel van Orion.
- Amycus, één van de Dooddoeners en leraar op Zweinstein in het zevende boek, is in de Griekse mythologie een arrogant despoot en heerser op het eiland Bebrycus dat in de zee van Marmora ligt.
- De weerwolf Fenrir Vaalhaar is genoemd naar de wolf Fenrir, de zoon van Loki, uit de Noorse mythologie.
- De naam van Remus Lupos gaat ook terug op de mythologie. Remus is de broer van Romulus, de stichter van Rome. Remus en Romulus zijn volgens de mythe opgevoed door een wolf, en Lupos is Latijn voor wolf.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

@.

@.

hoii
ik vind dit echt een heel goed boekverslag. ik heb er veel aan gehad,... maar sorry dat ik het zeg,.... ik vindt alleen de samenvatting wat langdradig,....

5 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast

T.

T.

ik vind dit een goeie samenvatting want het is zalig goed en heel kort samengevat.

8 jaar geleden

Antwoorden

gast

gast