Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee


ADVERTENTIE
Open Dag = online ontdekken en ontmoeten

Bezoek onze Online Open Dag dit jaar vanaf je bank! Ontdek bijzondere verhalen van onze studenten en docenten. Stel je vragen. Én luister naar onze gezellige radioshow! Klaar voor een toekomst als student in het hbo? 

Meld je dan nu aan!

SAMENVATTING

Harry Potter heeft een vreselijke vakantie bij zijn `gewone´ oom, tante en neefje Dirk (die kunnen niet toveren). Ze vergeten z´n verjaardag en op een gegeven moment sluiten ze hem zelfs op. Maar dan komen Ron, Fred en George Wemel (Ron is een vriend van Harry) met de vliegende auto van hun vader Harry redden. De laatste weken van de vakantie woont Harry gezellig bij de familie Wemel.

Het eerste probleem doet zich voor als ze nog niet eens op school zijn. Ron en Harry kunnen niet op perron 9 ¾ komen en kunnen dus niet met de Zweinsteinexpress naar Zweinstein (de school voor hekserij en tovenarij). Ze gaan dan stiekem met de vliegende auto van de vader van Ron. Maar ze worden gezien door `gewone´ mensen en dat komt in de krant. Ron krijgt dan ook een brulbrief van zijn moeder.In het begin van het schooljaar gebeurt er niet veel en gaat alles zo zijn gangetje. De nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, Gladianus Smalhart, is helemaal weg van Harry, maar Harry niet van hem. Harry vindt het dan ook erg grappig wanneer Smalhart de Keltische Aardmannetjes wel even zou bestrijden en dat totaal mislukt. De Aardmannetjes zijn zo hardnekkig dat ze zelfs het hele lokaal van Glasianus Smalhart verbouwen. Ook wint Griffoendor voor het eerst in honderd jaar een Zwerkbalwedstrijd van Zwadderich doordat Harry, met gevaar voor eigen leven, de Snaai vangt. Hij breekt daarbij wel zijn arm en weer is Gladianus Smalhart er als de kippen bij om Harry´s arm weer te herstellen. Dit mislukt natuurlijk en in plaats van dat hij Harry´s arm weer heel maakt haalt hij alle botten uit Harry´s arm. Gelukkig heeft de verpleegster, madame Plijster genaamd, een drankje zodat hij na een slapeloze nacht alle botten in zijn arm weer terugheeft.

Maar dan hangt wordt opeens de kat van de conciërge versteend en aan een touw hangend gevonden. Omdat Harry ´m vond denkt iedereen dat hij het gedaan heeft. Zeker als er later verschillende kinderen versteend worden gevonden, juist als Harry erbij staat. Maar Harry, Ron en Hermelien Griffel (is een vriendin van Harry) denken dat het de zoon van de grootste vijand van Harry is, Draco Malfidus. Ze maken een wisseldrank, daar kunnen ze iemand anders mee worden en Harry en Ron gaan als Korzel en Kwast (de twee knechten van Malfidus) naar Draco. Hier komen ze echter niet veel meer te weten over de Geheime Kamer.

Dan wordt Hermelien plotseling ook versteend gevonden. En als Ginny (het zusje van Ron) dan ook nog plotseling verdwijnt wordt het Harry te bont en gaat hij op onderzoek uit. Hij ontdekt dat de opening naar de Geheime Kamer in de WC van Jammerende Jenny zit en springt erin. Na een gevecht met de Basilisk (de slang die altijd heeft geheerst in de Geheime Kamer) in de Geheime Kamer, dat Harry natuurlijk wint, neemt hij Ginny (die gevangen zat in de Geheime Kamer) mee en zullen ze op Zweinstein nooit meer last hebben van de Basilisk.


REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.