Footloose door Kate Cann

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 797 woorden
  • 25 juli 2007
  • 9 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.9
  • 9 keer beoordeeld

Boek
Vertaald als
Vrij
Auteur
Genre
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1999
Pagina's
320
Oorspronkelijke taal
Engels

Boekcover Footloose
Shadow
Footloose door Kate Cann
Shadow
ADVERTENTIE
Help nu jouw favoriete goede doel door jouw mening te geven!

Hoe? Heel simpel. Geef je op voor het panel van Young Impact en geef jouw mening over diverse onderwerpen zoals gelijke kansen, diversiteit of het klimaat. Voor iedere ingevulde vragenlijst (+/- 1 per maand) ontvang je een bedrag dat je direct mag doneren aan een goed doel naar keuze. Goed doen was nog nooit zo easy!

Meld je aan!
Vrij

Opdrachten voor het leesverslag

2.Titel:
vrij

3.Schrijver: Kate Cann. Ze doet meer dan schrijven ze is al lang redactie bij een grote uitgeverij. Ze vond de verhalen die ze las vaak erg somber ze wou zelf een realistisch boek gaan schrijven over verliefd zijn. Ze begon met de serie Verliefd, Samen en Twijfels. Daarna wat lossen boeken onder anderen Vrij.

4.Genre: Roman (het gaat veel over liefde en gevoel)

5.Hoofdpersoon:
Kelly, een meid van 18 jaar uit Engeland. Ze heeft bruin haar en is erg knap. Ze is heel vriendelijk en meegaand met alles en iedereen later in het boek krijgt ze steeds meer een eigen mening.


6.Bijpersonen:
Mike (de vriend van Kelly) hij wilt altijd zijn eigen zin hebben.
Jade (vriendin van Kelly) doet waar ze zin in heeft en zorgt dat alles gaat zoals zij wil.
Sarah (vriendin van Kelly) is heel rustig en is veel met zichzelf bezig ze is erg snel depressief.

7.Tijd: tegenwoordige tijd het zou nu kunnen gebeuren

8.Plaats: Een prachtige grote vakantie boerderij met een binnenplaats in Griekenland

9.Titel: Vrij, ik vind de titel goed bij het boek passen omdat de hoofd persoon in het boek zich ook vrij voelt

10.Samenvatting
Inleiding:
Kelly is door haar vriend Mike gevraagd om met hem mee te gaan op vakantie. Hij wil dat Kelly mee gaat en staat er absoluut niet voor open dat ze geen zin heeft om mee te gaan in een busje rondreizen en gevaarlijke dingen doen met een paar andere jongens. Mike blijft doorzeuren dat ze mee moet gaan maar Kelly laat zich niet overhalen. Jade een niet echte dikke vriendin van Kelly vroeg of ze misschien met haar en Sarah mee wou gaan naar Griekenland en dan in een grote prachtige boerderij logeren. Kelly wou wel mee veel beter dan met Mike en zijn vrienden een beetje survivallen. Jade kocht tickets en ze vertrokken naar Griekenland per vliegtuig.

Kern:
Aangekomen in Griekenland gaan ze vaak naar het strand. Jade ontmoet jongens en gaat er mee uit. Sarah is af en toe depressief. Kelly volgt Jade zo’n beetje. Jade organiseert een party voor iedereen die ze hebben leren kennen en hun vrienden. Kelly denkt veel aan Mike en mist hem heel erg. Opeens staat Jade een keer met Mike en zijn vrienden op de stoep. Kelly is erg boos en geschrokken dat hij zo opeens voor haar neus staat. Later als Kelly en Mike een even alleen zijn hebben ze een goed gesprek en is alles weer goed. De jongens vertrekken een paar dagen later. Mike blijft nog wat langer ze bellen elkaar wanneer ze elkaar weer zouden zien om verder te reizen met hun busje.


Slot:
Mike en Kelly krijgen weer ruzie Mike vraagt Kelly weer om mee te gaan met de jongens. Kelly zegt weer nee ze heeft daar helemaal geen zin in ze loopt alleen weg terug naar de boerderij. Mike blijft alleen achter en is de nacht niet terug gegaan naar de boerderij zijn kleding licht er nog. Kelly huilt vaak. Na een paar weken komt Mike weer aanzetten ze praten alles uit als Mike weer weggaat met zijn vrienden is alles weer goed. De laatste weken van de vakantie gaan ze gewoon alleen verder en ze zien elkaar weer in Groot-Brittannië. Jade en Kelly gaan naar huis en Sarah blijft om kok te worden in een restaurant.

11.Eigen mening:
Ik ben dit boek gaan lezen omdat een vriendin van me zij dat het een goed boek was.
Het was een dik maar makkelijk boek ik kon het goed volgen het taalgebruik was erg makkelijk en ik snapte alles. Ik heb er wel lang over gedaan om het uit te lezen omdat het niet zo spannend was. Er was wel wat spanning of het iedere keer nou wel of niet uit zou gaan tussen Mike en Kelly. Het is een leuk boek maar soms ook erg langdradig. Het boek maakte wel indruk op me ik leefde me erg in met de hoofdrolspeelster dat vind ik altijd heel belangrijk het lijkt leuk om de hoofdrolspeelster te zijn en te zijn waar zij was op een grote boerderij en het strand in de buurt, lekker uitgaan. Het is een gevoelig boek dat veel over gevoelens gaat vooral liefde.
Het was een goed eind, maar toch ik vond het jammer dat het afgelopen was ik had liever nog doorgelezen. Het verhaal was wel werkelijk het zou gewoon in het echt kunnen gebeuren. Het was niet zo’n heel grappig boek er waren wel wat grappige dingen maar weinig. Ik vind het wel een boek voor boven de 13 jaar omdat er erg ver word gegaan in liefde en er seks in voorkomt.
Ik ben verder heel blij dat ik het heb gelezen ik heb er wel van geleerd.

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit verslag. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Footloose door Kate Cann"