Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Footloose door Kate Cann

Beoordeling 8.1
Foto van een scholier
Boekcover Footloose
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 774 woorden
  • 31 oktober 2007
  • 16 keer beoordeeld
Cijfer 8.1
16 keer beoordeeld

Boekcover Footloose
Shadow
Footloose door Kate Cann
Shadow
Zakelijke gegevens:
Titel: Vrij
Schrijver: Kate Cann
Vertaling:Jetty Zee
Uitgeverij: Kluitman
Omslag: Ingrid Baars/The Artbox
Jaar van uitgave: 2001

1. Waarom heb je dit boek gekozen?
Ik heb dit boek van mijn verjaardag gekregen, en ik had het al gelezen. Ik vond het een mooi, leuk en soms ook wel spannend boek. En toen ik deze lijst kreeg, stond dit boek er niet bij. Maar omdat ik wel andere boeken van deze schrijver zag staan, had ik toch dit boek gekozen.

2a. Beschrijf wat er op de voorkant van het boek staat.
Op de voorkant zie je de titel, de schrijver, en de uitgeverij. Verder staat er in het groot een hoofd op van een jonge vrouw. Je ziet ook een klein stukje van een mooie blauwe zee. Verder is de voorkant opgevuld met zomerkleuren, waarin niet echt iets specifieks te zien is.


2b. Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken?
Ik denk dat de jonge vrouw op de voorkant Kelly is, omdat zij de hoofdpersoon in het boek is. Ze gaat in het boek op vakantie naar Griekenland, en daar is ook een zee, dus dat moet de zee op de voorkant voorstellen.

3. Geef een titelverklaring.
Kelly met 2 vriendinnen op vakantie naar Griekenland. Ze is daar zonder ouders, en zonder vriend, dus ze is vrij om te gaan.

4. Tot welk genre behoort het boek?
(Jeugd) Roman

5a. Wat is het onderwerp (thema) van het boek?
Vakantie en liefde.

5b. Welke bedoeling heeft de schrijver met het boek?
De lezer amuseren.

6. Is het een interessant onderwerp? Leg je antwoord uit.
Ja, want je kunt je goed in de hoofdpersonen inleven. En later ga je misschien ook zonder je ouders op vakantie, en zo krijg je een beetje een beeld hoe dat zal kunnen gaan.

7. Wie waren de hoofdpersonen in dit boek? Beschrijf kort hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk.
-Kelly, ze heeft bruine korte haren, bruine ogen en ze is best lang. Kelly is best zelfstandig maar laat zich soms erg beïnvloeden door haar vriendje Mike, en haar vriendin Jade.


-Jade, ze heeft lange bruine haren. Ze is is licht gekleurd en klein. Jade is een echte jongensversierder en deinst nergens voor terug.

-Sarah, ze heeft blond rossig haar en ze is klein. Sarah is erg verlegen, en doet bijna niks alleen. Altijd is ze samen met Jade of Kelly.

-Mike, hij heeft blond haar en is erg lang en gespierd. Hij is aardig tegen iedereen, als ze maar hetzelfde zijn als hem. En kan erg agressief zijn.

8. Vertel kort waar het boek over gaat.
Kelly heeft sinds een paar maanden verkering met Mike. Als het bijna zomervakantie is vraagt Mike aan Kelly of ze mee wil met hem en zijn vrienden om rond te reizen in een busje door Europa. Kelly weet dat ze het eigenlijk niet leuk vind, maar ze wil Mike niet teleurstellen. Uiteindelijk kiest ze toch voor zichzelf en zegt tegen Mike dat ze niet mee wil, hieruit ontstaat een grote ruzie. Mike wil de reis ook niet afzeggen omdat hij deze allang had afgesproken.
Kelly besluit toch om op vakantie te gaan, maar dan met 2 vrienden: Jade en Sarah. Ze kent Jade uit haar klas, maar een échte vriendin is het niet, en Sarah kent ze al helemaal niet. Toch is het aanbod geweldig en de boerderij in Griekenland waar ze verblijven is prachtig.

Eenmaal in Griekenland hebben ze daar een geweldige tijd. Ze gaan veel uit, overdag naar het strand en het is lekker weer. Kelly heeft het zo leuk, dat ze Mike bijna vergeet. Totdat er op een dag een busje stopt met 5 jongens. Kelly is zo overstuur dat ze dagenlang Mike negeert. Mike wil nog steeds dat Kelly met hem meegaat, maar Kelly geeft daar niks om. Hieruit ontstaat weer een grote ruzie, en de volgende dag is het busje vertrokken. Na een week komt Mike weer opduiken en ze praten het uit. Maar het is uit tussen hen. Mike gaat weer verder met zijn vrienden en Kelly blijft zoals gepland op de boerderij. Als Kelly, Jade en Sarah weer naar huis moeten, blijft Sarah in Griekenland om daar te werken.

9. Geef je beargumenteerde mening over het boek.
Het is een boek waarin je je heel erg kunt inleven. De schrijfster heeft het zo geschreven dat het ook erg realistisch is, het had dus echt gebeurd kunnen zijn. Maar het is echt een liefdesboek, veel spanning zit er niet in. En als er dan spanning komt is het op het einde. Het boek zou nóg beter zijn als het een mengeling werd van spanning en romantiek.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Footloose door Kate Cann"