Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Sonst bist du dran! door Renate Welsh

Beoordeling 6.9
Foto van een scholier
Boekcover Sonst bist du dran!
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas vmbo | 659 woorden
  • 7 juli 2016
  • 15 keer beoordeeld
Cijfer 6.9
15 keer beoordeeld

Boekcover Sonst bist du dran!
Shadow
Sonst bist du dran! door Renate Welsh
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Sonst bist du dran!      
Renate Welsh
 
Inhoudsopgave    Samenvatting    Beschrijving van de hoofdpersonen    Thema van het boek    Eigen mening
        
Renate Welsh                       Samenvatting   Het verhaal gaat over Michel, die in klas 4a zit.
In zijn klas zit ook Arnold, die iedere dag gepest wordt.
Als Michel dit een keer ziet zeggen de pesters Bertram, Klaus , Luki, Fanny, Mario en Edi tegen hem dat hij het tegen niemand mag zeggen en als hij dit wel doet dat hij er aan zal gaan. De volgende dag op school zegt Bertram tegen hem dat ze denken dat hij het door zal vertellen, en vragen of hij bij hun club wil. Hij moet na school naar het park komen. Daar ziet Michel dat Arnold door de groep ( de hunzers ) gepest wordt.  Michel moet een paar dagen later Arnold zelf ook pesten. Hij moet Arnold gras laten eten, ook slaat hij Arnold. Als hij dan naar huis loopt komt hij een man tegen , de man denkt dat Michel zijn autospiegels heeft gebroken, dus de man neemt hem mee naar het politiebureau.  Op het politiebureau schrijven ze zijn gegevens op en laten hem naar huis gaan. Eenmaal thuis voelt hij zich niet lekker en moet overgeven. Hij verteld alles wat er is gebeurd tegen zijn ouders. Ze zeggen tegen hem dat hij het goed moet maken.  De volgende dag is er op school een ongeluk gebeurd, er hebben twee meisjes met elkaar gevochten. Als ze dan in de klas zitten zegt juf Hafner dat ze allemaal iets op moeten schrijven wat ze slecht hebben gedaan in hun leven. Michel schrijft op dat hij iemand gras heeft laten eten. De klas is erg onder de indruk van wat iedereen heeft opgeschreven. De hunzers laten Arnold met rust en pesten hem niet meer. De volgende dag komt Klaus met een blauw oog naar school, hij zegt dat hij tegen een lantaarnpaal aan is gelopen maar eigenlijk heeft iemand hem geslagen.  Om het goed te maken haalt Michel de sjaal van Arnold uit een boom. Hij geeft hem terug aan hem, en Arnold zegt dat het wel weer goed is tussen hen, maar dat ze geen vrienden zijn.                                          
Beschrijving van de Hoofdpersonen   Michel ; Een van de  hoofdpersonen in dit verhaal, hij wordt lid van de Hunzers en pest Arnold, maar maakt het aan het einde nog goed met hem.

Michel is een beetje een meeloper, want hij gaat bij die groep zodat ze hem niet pesten. Hij is ook onzeker en weet niet goed wat hij moet doen. Hij is wel aardig want hij wil hem eigenlijk niet pesten en wil het ook weer goed maken.   Arnold ; Arnold is de jongen die gepest wordt in dit verhaal, hij is een onzeker jongetje die niet begrijpt waarom hij gepest wordt. Niemand vind hem aardig.   Bertram ; Hij verzamelt haren van meisjes in de klas, en is lid van de Hunzers, hij is een gemene jongen.   Klaus ; lid van de Hunzers, hij pest Arnold omdat hij zelf thuis geslagen wordt. Hij is wel laf omdat hij dat af reageert op een ander.       Thema van het boek
Het thema van dit boek is Pesten. Omdat het gaat over een jongen die gepest wordt en de groep die hem pest.  
Eigen mening
Ik vind het een spannend boek, omdat Michel naar het politiebureau moet, en de Hunzers tegen hem zeggen dat hij erbij moet of anders gaat hij eraan. Het is wel zielig omdat Arnold altijd gepest wordt en niemand hem mag.  Ook vond ik het een leuk boek, want er gebeuren veel dingen en het verveelt niet snel.            

REACTIES

S.

S.

Dit is een redelijk beschrijving van het boek, toch vind ik het een matige inhoud hebben, de "samenvatting" voldoet niet aan de officiële wet van samenvattingen.

5 jaar geleden

T.

T.

en de bonenstaak

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Sonst bist du dran! door Renate Welsh"