Sonst bist du dran! door Renate Welsh

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 335 woorden
  • 17 augustus 2006
  • 58 keer beoordeeld
  • Cijfer 6.1
  • 58 keer beoordeeld

Boek
Auteur
Taal
Nederlands
Vak
Eerste uitgave
1994
Pagina's
127
Oorspronkelijke taal
Duits

Boekcover Sonst bist du dran!
Shadow
Sonst bist du dran! door Renate Welsh
Shadow
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!
Korte samenvatting:
Michel ziet hoe Arnold zijn vriend wordt in elkaar wordt geslagen door een groepje klasgenoten van hem. Dat groepje ziet dat Michel het heeft gezien hoe ze Arnold in elkaar hebben geslagen. Michel rent weg, maar een paar rennen hem achterna en halen hem in. De lijder van het groepje zegt tegen hem dat als hij ook maar 1 woord zegt dat er dan wat met hem gebeurd.
Een tijdje later vraagt 1 van die jongens van het groepje of hij erbij wil komen. En uit angst zegt hij dat hij dat wel wil. Hij moet dan ook een keer in het park Arnold gras laten eten, omdat hij zogenaamd een koe is. Achteraf had Michel daar heel erg spijt van. Hij was ook helemaal in zijn eigen wereldje, want een man verdachte hem er van dat hij antennes en spiegels van auto’s stool, maar ook al had hij het niet gedaan kon hij dat niet zeggen tegen die man en de politie.
Door wat er met Arnold was gebeurd kon hij slecht slapen, en daarom vertelde hij het tegen zijn moeder. Zij vond dat hij het goed moest maken met Arnold. Michel wilde dat ook wel maar hij wist niet hoe. De juffrouw had gelukkig iets in de gaten. En probeerde dat de kinderen daar wat overgingen vertellen, maar zij lieten niet zo veel daarover los. Daarom vroeg ze aan de klas om kort te vertellen over iets met geweld wat ze zelf hadden gezien of aan mee gedaan hadden. En daardoor kwam ze er achter wat er in de klas aan de hand was. Ze ging praten over geweld en de klas kwam er achter dat het helemaal niet leuk is als je met geweld in aanraking komt. Daardoor is het gepest met Arnold gestopt. En heeft Michel het weer goed gemaakt met Arnold.


Titelverklaring:
Het groepje jongens die Arnold in elkaar slaan zeggen vaak tegen Michel: Sonst bist du dran! Want hij mag niks zeggen over wat ze met Arnold doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

R.

R.

het is wel heel kort ik lees er zoveel mogelijk om ene voldoende te halen maar deze is super kort sorry "xxx

10 jaar geleden

Andere verslagen van "Sonst bist du dran! door Renate Welsh"