Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Jongeren Vakanties

Beoordeling 5.6
Foto van een scholier
  • Opstel door een scholier
  • 5e klas tto vwo | 595 woorden
  • 28 oktober 2004
  • 28 keer beoordeeld
Cijfer 5.6
28 keer beoordeeld

Jongeren Vakanties! Je kent het wel, je wilt zelf op vakantie met vrienden. Je eigen dingen doen. Maarja, je ouders vinden je nog te jong of te onervaren. Maar je bent het nu wel een keer zat, met je ouders op vakantie. Jaar in jaar uit moet je weer mee. Het komt niet bij je ouders op dat jij wel eens iets anders wilt, of misschien willen ze je niet alleen op vakantie laten gaan omdat ze dat onvertrouwd vinden. Een georganiseerde jongerenvakantie is een goede oplossing. Begeleiders van jouw leeftijd houden namelijk toezicht terwijl jij lekker vakantie viert. Eerst ga ik informatie geven over leerzame vakanties. Vervolgens over sportieve vakanties en ten slotte vertel ik hoe je het beste uit je “luie” vakantie kunt halen. Veel jongeren kiezen tegenwoordig voor avontuurlijke vakanties. Dan moet je denken aan georganiseerde wandeltochten door de bergen, survivals, sportvakanties, zeilkampen, noem maar op! Niets is te gek tegenwoordig. Er is professionele begeleiding, dus er kan je niets overkomen. Of je nu op een woeste rivier aan het raften bent of over steile rotspaden fietst, je bent altijd veilig. Gedeelde nieuwe ervaringen zorgen al snel voor hechte vriendschappen tussen de deelnemers. Vaak zijn bij avontuurlijke vakanties alle benodigde materialen inbegrepen bij de prijs. Bij de meeste surfkampen kun je bijvoorbeeld gewoon een surfplank pakken als je zin hebt om te gaan surfen. De website www.jongerenvakanties.nl regelt dat soort dingen en geeft er veel informatie over. Dit scheelt elke keer materialen huren en/of je eigen materialen meenemen. Avontuurlijke vakanties staan voor: geen fratsen, gewoon lekker actief zijn! Dan zijn er nog de zogenaamde “luie” vakanties. Vaak ga je dan met een groepje jongeren in een bus op weg naar een warm, zuidelijk land. Er zijn begeleiders bij, maar die zullen zich niet zoveel met je bemoeien. Er worden namelijk niet zo veel gezamenlijke activiteiten georganiseerd. Deze vakanties zijn ideaal voor zonaanbidders die gewoon onbezorgd een paar weken willen genieten van de zon, die gegarandeerd schijnt in zuidelijke landen. Natuurlijk zijn er disco’s en clubs in de buurt om je te vermaken wanneer de zon onder is. Het is ideaal om met een vriend of vriendin te gaan, want heel veel zul je niet met je reisgenoten optrekken. Het is wel mogelijk om excursies te maken naar de stad of culturele attracties, maar die moet je zelf organiseren. Zoals je ziet is een ”luie” vakantie vooral lekker onbezorgd uitrusten op het strand! Informatie over jongerenvakanties kun je altijd opvragen bij het reisbureau. Daar helpen ze je graag om een bij jou passende vakantie uit te zoeken. Er is ook veel informatie te vinden op internet, onder andere op
www.jongerenreizen.be. Het voordeel daarvan is dat je rustig de tijd hebt om alles op een rijtje te zetten en na te denken over de beste keuze. Hou in gedachte dat je voor 150,- euro al een reis kan boeken, maar dat is vaak niet inclusief eten en/of onderdak. De gemiddelde prijs is 250,- euro, dan hoef je niets extra’s meer te kopen. Er is genoeg keus in georganiseerde jongerenvakanties. Zowel leerzame, avontuurlijke als “luie” vakanties zijn erg in trek. Er is voldoende goede begeleiding, dus er kan je niets overkomen. Alles is goed geregeld en je ouders hebben hier ook een prettig gevoel bij. Je komt veel nieuwe mensen van jouw eigen leeftijd tegen, en je maakt nieuwe vrienden. Als je ouders ermee akkoord gaan, kun je informatie opvragen bij het reisbureau of je kunt op Internet kijken. Droom maar vast weg over jouw ideale vakantie!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.