Eindexamens 2024

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Een weekje examenvrij

Door Joca

Ik heb vrij! Na anderhalve week slapen tussen de examenbundels en zwoegen in de aula is het sinds afgelopen woensdag eindelijk over. Nou ja, ik moet nog één examen maken. Alleen dat vindt pas volgende week woensdag plaats. Dit is dus eigenlijk het langste weekend van mijn leven.

Misschien zou ik deze kans moeten aangrijpen om heel goed te leren, maar het is een examen Frans met leesteksten waar je niet voor kunt leren. Je kan hoogstens oude examens oefenen. Daar kreeg ik echter na twee oefenexamens vol Frans gebazel wel genoeg van. Tijd voor iets anders, maar wat?

Vakantie boeken

Loesoe gaan in Chersonissos was nog nooit zo dichtbij, in mijn eentje dan. Mijn medeleerlingen buigen zich nog over de andere examens en komen dan een weekje later. Tegen die tijd zou ik alweer terug moeten om dat examen Frans maar eens te maken. 

Een goed alternatief lijkt werken in het animatieteam van een zonovergoten Franse camping, of een andere mooie vakantiebaan. Maar een vacature voor een vakantiebaantje van één week heb ik nog niet gevonden.

Hoelarokje

Daarom probeer ik maar wat zonnestraaltjes in de tuin mee te pakken, terwijl ik rondhuppel in een hoelarokje met een cocktail in mijn hand. Regen is geen probleem, dan ga ik binnen onder een parasol liggen met de verwarming op een tropische stand.

Dat scheelt trouwens ook een heleboel risico's. Fietsen, uitgaan en reizen is heel leuk, totdat ik door pure pech zo zwaargewond raak dat ik nèt het laatste examen mis. Dan blijf ik liever voor de zekerheid nog een paar dagen thuis onder de parasol chillen.

Langste vakantie ooit

Ooit moet ik weer overschakelen van vakantiestand met hoelarokje naar werkstand met examenbundel en joggingbroek. Het zal zwaar worden, maar het is het waard. Tussen mijn langste weekend en mijn langste vakantie ooit zit alleen nog tweeënhalf uur Frans.

Goeie blogs zijn er om gedeeld te worden, vinden wij. Elke week plaatsen we daarom onze beste column door in 7Days, dé weekkrant voor jongeren die iets willen bereiken. Deze week was bovenstaand verhaal van Joca aan de beurt. En we werken wel vaker met 7Days samen: klik.

Gepubliceerd op 24 mei 2013


Alles over de examens in je timeline?