Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindexamens

Hier houden we je op de hoogte van het laatste eindexamennieuws. Volg ons op YouTube of Tiktok.

Postzak met examens gestolen in Eersel: vwo'ers moeten opnieuw aan de bak

Vette pech voor vwo-scholieren van het Rythovius College in het Brabantse Eersel. Een postzak met daarin de examens geschiedenis en wiskunde A is gestolen. De Onderwijsinspectie heeft de examens ongeldig verklaard en de getroffen leerlingen moeten de examens opnieuw maken in het tweede tijdvak.

Het gaat om 36 leerlingen van wie enkelen dus twee examens over moeten doen. Rector Marleen van den Hurk legt uit waar het is misgegaan. "De vakdocenten hebben de examens nagekeken en vervolgens worden die verzegeld in een envelop aangetekend overgeleverd aan PostNL. Waarschijnlijk is de zak gestolen tijdens het vervoer vanaf het depot naar de tweede corrector."

De school heeft de pechvogels allemaal telefonisch geïnformeerd. Ook ontvangen ze een brief met uitleg en morgenavond vindt er een informatieavond plaats.

"Het is een zware teleurstelling voor ons allemaal", aldus Van den Hurk. "We proberen de leerlingen zo goed mogelijk voor te bereiden en te begeleiden." De rector vertelt dat de scholieren verbijsterd, vol ongeloof, verdriet en sommigen ook met boosheid reageerden op het nieuws. "Ze moeten allemaal weer aan de gang terwijl ze dachten klaar te zijn. Dat maakt veel emoties los. Bij sommigen zal dit ook vakantieplannen in de war schoppen."

De school staat in nauw contact met PostNL. De bezorgdienst heeft aangifte gedaan bij de politie. "De kans dat de postzak nog boven water komt is nihil", verzucht Van den Hurk. "Mocht de dief toch gewetenswroeging krijgen als 'ie zich realiseert dat er examens in de postzak zaten en de examens terugbrengen, dan nemen we meteen contact op met de Onderwijsinspectie. Dan gaan we kijken wat we gaan doen, maar dat is eigenlijk hopen tegen beter weten in."

De school wil de getroffen leerlingen de komende weken rust gunnen om zich zo goed mogelijk voor te bereiden. Zo wordt er begeleiding en examentraining voor de kandidaten aangeboden. "Het is echt een nachtmerrie", besluit Van den Hurk. 

Gepubliceerd op 4 juni 2019


ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Alles over de examens in je timeline?