Havo-examen muziek stond al online

Door Oscar

Ophef! Het havo-examen muziek moet noodgedwongen vervangen worden. De reden? Vijftien leerlingen zouden het examen vorige week al hebben ingezien. Hierom krijgen de havisten vrijdag een vervangend examen voorgeschoteld. 

Minister van Onderwijs en Media Arie Slob bracht het nieuws woensdag naar buiten. In een mededeling aan de Tweede Kamer vertelt hij dat de opgaven enige tijd online hebben gestaan op een site waar leerlingen kunnen oefenen voor hun examens.

Ook andere examens openbaar

Het havo-examen muziek was niet het enige examen wat (gedurende korte tijd) te bezichtigen was. Dit gold ook voor drie andere examens. Deze worden echter niet vervangen. Volgens minister Slob zijn deze documenten namelijk niet ingezien. 

 

Gepubliceerd op 15 mei 2019


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

ADVERTENTIE
Luisterboeken: de makkelijke optie? Lars is niet echt een fan van lezen. Daarom gaat hij op zoek naar de beste manieren om door zijn leeslijst heen te komen. Red je het met alleen maar samenvattingen, of is een e-reader of luisterboek een betere optie? Deze video wordt mede mogelijk gemaakt door Storytel.

Probeer 30 dagen gratis

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.