Eindexamens officieel begonnen voor vmbo bb en kb

Het is zover: de examenperiode is officieel van start. Geen paniek, voor de meesten begint het pas écht op 9 mei, maar vanaf vandaag staan wel de praktijkexamens en digitale examens voor leerlingen op het vmbo bb en kb gepland. 

Deze beroepsgerichte examens bestaan uit een praktisch deel en een theoretisch deel. Bij het praktische deel voeren de deelnemers een opdracht uit die hoort bij hun gekozen profielvak. Bij het theoretische deel maken de leerlingen een toets met vragen die bij die praktische opdracht aansluiten. De algemene vakken, zoals Engels en wiskunde, komen aan bod bij de digitale examens. 

Scholen bepalen zelf wanneer ze de examens afnemen, zolang ze maar vallen in de periode tussen 1 april en 20 juni. De examens zijn dan ook niet allemaal hetzelfde, zodat scholieren elkaar niet kunnen inlichten over de vragen die worden gesteld. 

Omdat de examens zijn begonnen, is sinds vandaag ook de klachtenpagina van het LAKS geopend. Scholieren die de komende tijd examen doen, of dat nu de praktijkopdracht of het digitale examen is, kunnen bij het LAKS een klacht indienen als ze het niet eens zijn met de manier waarop het examen is afgenomen. 

Veel succes!

Gepubliceerd op 1 april 2019


Op onze eindexamenpagina verzamelen we voor jou al het nieuws, reacties op de examens en tips & trucs. Volg ons op Instagram @eindexamens voor de snelste updates en abonneer op ons Youtube-kanaal voor het dagelijkse examenjournaal!

Vacatures

Maak jij volgend schooljaar (betaald) verhalen voor Scholieren.com?

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.