Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De eetclub door Saskia Noort

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover De eetclub
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 515 woorden
  • 3 oktober 2007
  • 8 keer beoordeeld
Cijfer 6
8 keer beoordeeld

Boekcover De eetclub
Shadow

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette…

Op een koude winternacht gaat een kapitale villa in vlammen op. Evert Struyk, getrouwd, vader van twee kinderen en succesvol zakenman, komt daarbij om het leven. Zijn vrouw Babette en zijn kinderen weten ternauwernood te ontsnappen. Hun vriendenclub, ‘de eetclub’, is geschokt en verbijsterd. Babette wordt opgevangen door haar vriendin Karen. Karen komt tot de ontdekking dat de vriendschappen binnen de eetclub niet zo onvoorwaardelijk zijn als zij leken. Langzaam maar zeker wordt het voor Karen duidelijk dat bepaalde mensen belang hebben bij de dood van Evert.

De eetclub door Saskia Noort
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens van het boek: Mijn boekverslag gaat over het boek ‘De eetclub’, het is geschreven door Saskia Noort. Het is gepubliceerd door Ambo Anthos uitgevers in 2004 te Amsterdam. In totaal heeft het boek 239 bladzijden. Korte samenvatting: Het huis van Evert en Babette is afgebrand, waarbij Evert om het leven is gekomen. Een goede vriendin van hen pleegt later zelfmoord en allerdrie horen ze bij dezelfde club ‘’de eetclub’’. De eetclub bestaat uit 5 gezinnen maar valt later uit elkaar. Door wat speurwerk komt een vrouw uit de groep erachter dat het helemaal geen zelfmoord was, ze zijn vermoord. Opdrachten dicht bij de tekst: 2. Het spannendste stuk van het boek vond ik dat Het huis van Evert en Babette was afgebrand en dat Evert daarbij om was gekomen en dat Babette en de kinderen net op tijd ontsnapt zijn. Ook heel spannend was het stukje dat Hanneke volgens bijna iedereen van het balkon was gesprongen en dat ze in het ziekenhuis terecht kwam en daar overleed en dat ze een man en twee kinderen achterliet. Het is ook nog zeer spannend aan het eind van het boek als Babette de kamer binnenkomt waar Simon en Karen op dat moment zijn en met peperspray spuit. Ze slaat elkaar en na een poosje weten ze Babette te overmeesteren.
3. Het belangrijkste deel in het boek vind ik in het begin, want daar wordt verteld wat de eetclub inhoud, zoals wie erbij horen en wat ze doen. En er wordt verteld hoe ze er terecht zijn gekomen. Ik vind dit deel zeer belangrijk in het boek omdat dat later in het boek weer vaak op teruggevallen wordt. Ook vind in het begin de dood van Evert plaats en daar hebben ze het in het hele boek erover. Verwerkingsopdrachten: 4. Het boek gaat over een groep mensen die in hun vrije tijd vaak met elkaar omgaan en zich samen de eetclub noemen. De eetclub bestaat uit 5 gezinnen. Plotseling is er brand uitgebroken bij één van deze 5 gezinnen thuis en de man van dat gezin komt hierbij om het leven. Bijna alle leden van de eetclub verdenken de man zelf, ook wel Evert genoemd. Later in het boek springt Hanneke, een goede vriendin van de hoofdrolspeelster Karen, van het balkon. Iedereen denkt dat ze zelf is gesprongen maar Karen denkt van niet en er komt een gigantisch gezeur over. Maar later blijkt dat ze allebei vermoord zijn. Ik vind dit een van de mooiste boeken die ik in de laatste jaren heb gelezen, dat komt onder andere omdat dit echt een spannend boek is vol sensatie. Er gebeuren veel spannende momenten en de schrijfster weet het zo te schrijven dat je steeds maar verder wilt lezen, en daarom wil je het boek wel graag lezen. Ik heb vaak boeken gelezen waar het gaat over wat ik vind ‘’saaie dingen’’. Maar in dit boek komt dat absoluut niet ten sprake. Het enige min puntje van dit boek is dat er teveel feedback’s zijn en dat vind toch wel erg verwarrend. Maar over het algemeen is het een mooi boek, het is een echte aanrader.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De eetclub door Saskia Noort"