Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De griezelbus door Paul van Loon

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover De griezelbus
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 349 woorden
  • 25 juli 2007
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
109 keer beoordeeld

Boekcover De griezelbus
Shadow
De griezelbus door Paul van Loon
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zakelijke gegevens Titel: De Griezelbus deel 1
Auteur: Paul van Loon
Uitgeverij: Elzinga
Jaar: 1995, 9e druk (1991, 1e druk) Illustrator: Camilla Fialkowski DE GRIEZELBUS Het is Kinderboekenweek en de klas is uitgenodigd om een avondje lekker te “griezelen” in De Griezelbus met de schrijver van het boek P. Onnoval. Meester Maurice ,Sander, Maarten, Michiel, Juultje, Joris, Ruud, Jacob, Annabel en Liselore gaan de bus in. Liselore is een klein meisje en ze heeft altijd haar handtasje bij zich. Michel weet zeker dat alles maar nep is. In de bus is het donker en het ziet er eng uit. Een echte griezelbus. In de bus staat een tafel met een hoop voorwerpen. Onnoval zegt dat hij 10 verhalen gaat vertellen. Michiel zegt dat er maar 9 liggen. Onnoval zegt dat hij zelf in het 10e verhaal meespeelt. Er ligt ook een lege bouwdoos. Onnoval stelt de chauffeur aan de klas voor. Hij ziet er eng uit, net een skelet. Het tiende verhaal is het verhaal van de schrijver. Hij vertelt dat hij in zijn tienerjaren vaak bij zijn vriend Jack op bezoek ging. Op een winterdag was hij bij Jack. Er waren in de buurt vijf koeien dood gevonden in een stal. Jack zei toen dat het door een weerwolf kwam. Jack voorspelde dat het nog erger zou worden. Paul geloofde zijn vriend Jack niet. Jack vertelde van zijn gevecht met de weerwolf. Paul vertelde dat hij Jack daarna niet meer heeft gezien. Plotseling ziet de klas dat Onnoval zelf is veranderd in een weerwolf. Liselore haalt uit haar handtasje een pistool en een zilveren kogel. Zij schiet de weerwolf een zilveren kogel door het hoofd en deze valt dood neer. De bus rijdt ondertussen nog steeds door. Meester Maurice grijpt de chauffeur om hem te laten stoppen. De chauffeur is nog maar een geraamte en valt uit elkaar, net de inhoud van de lege bouwdoos. De bus komt in de berm tot stilstand. De klas gaat lopend terug naar de school. Onderweg heeft Michel nog steeds niets gezegd, nu zegt hij: “het is allemaal onzin, schrijvers liegen altijd”. Groetjes van Daniël
10 oktober 2006

REACTIES

P.

P.

vet boek

11 jaar geleden

G.

G.

beetje raar verhaal veder allemaal goed:)

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De griezelbus door Paul van Loon"