Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het boek van Bod Pa door Anton Quintana

Beoordeling 4.5
Foto van een scholier
Boekcover Het boek van Bod Pa
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas aso | 319 woorden
  • 16 april 2002
  • 201 keer beoordeeld
Cijfer 4.5
201 keer beoordeeld

Boekcover Het boek van Bod Pa
Shadow
Het boek van Bod Pa door Anton Quintana
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Tijd en setting van het boek Het boek speelt zich af bij de ruitervolken van de Aziatische steppen,in een tentenkamp ,dat bewoond word door herders, die proberen te werken en leven in vrede. De tijd wordt niet expliciet vermeld maar het speelt zich af ergens rond de Rennaissanceperiode van europa . Want ergens in het boek wordt er verteld over karavanen en zwervers die de « zijderoute *» volgen. *( zijderoute = Van Venetië naar ) vertelperspectief Anton Quintana is in dit boek een auctoriële verteller. Hij is de alwetende, hij kent zijn personages door en door en hij kan van alle personages gedachten weergeven. (in dit geval van Perregrin en Bod Pa)
Typering hoofdpersonage(s) Er zijn eigenlijk twee hoofdpersonages, maar de belangrijkste van die twee is toch wel Bod Pa zelf ( zie titel ). Bod Pa wil letterlijk zeggen : « Man uit het Noorden ». Bod Pa was een dwerg, een misvormde, een dronkaard, een zwerver, een blinde,een sjamaan, maar boven alles was hij een krijgsheer. De tweede hoofdfiguur is Perregrin. De zoon van de leider van een groep herders die een kamp hadden op weide van de grote aziatische steppe.Hij heeft een probleem, zijn been breekt altijd opnieuw. Perregrin’s vader besluit dus om een oude vriend van hem, een sjamaan, van ver te laten komen om het been van zijn zoon defintief te laten genezen. De sjamaan die de vader van perregrin laat komen is Bod Pa. Persoonlijke appreciatie Ik vond het boek heel aangenaam om te lezen omdat ik de stijl van het schrijven heel goed vind. De schrijver, Anton Quintana, schrijft heel vlot en met vaak een diepzinnige achtergrond. Vooral wanneer Bod Pa vertelt of wanneer hij een lied zingt dan is dat heel filosofisch met vaak een diepere betekenis achter zijn woorden. Het boek is misschien een beetje lang maar het beschrijft goed het leven dat Perregrin ondergaat en de situaties waarin de beide hoofdfiguren verzeild geraken.

REACTIES

Y.

Y.

Ik heb er wel iets uit kunnen halen..,
maar ik mis de gebeurtenissen.
Dat moet ik namelijk ook in mijn verslag voor school. m0et een a4tjuh zYn.. in lttrgro0te 12:S
nYaa,. d0ej

19 jaar geleden

I.

I.

De tijd staat aan de achterkant oen!

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het boek van Bod Pa door Anton Quintana"