Door Scholieren.com te bezoeken geef je toestemming voor het gebruik van cookies. Ben je onder de 16? Zorg dan dat je toestemming van je ouders hebt om onze site te bezoeken. Lees meer over je privacy (voor het laatst bijgewerkt op 25 mei 2018). Akkoord Instellingen aanpassen
Onderzoeksbureau Markteffect doet een landelijk onderzoek naar studiekeuze. Alle Nederlandse scholieren kunnen meedoen. Als je 'm invult, verdien je gegarandeerd 2 euro. Klik hier!

Kappen

Carry Slee

1999

144

7.1 / 10
3e klas havo
  • LoezZz
  • Nederlands
  • 1451 woorden
  • 110133 keer
    182 deze maand
  • 9 december 2001
1. Slee, Carry: Kappen.
Carry Slee heeft het boek, Kappen, zo genoemd omdat dit bij het boek past.
Namelijk bij het moment dat Emiel de fietser in elkaar slaat, dan pakt Sander Emiel vast en roept tegen hem:”Kappen”.En als Emiel dan toch doorgaat roept hij het nog een keer.

2. Uitgeverij:Van Holkema & Warenhof.
Jaar van uitgave:1999.
Druk: 1ste.
Schrijfster:Carry Slee.

3. De schrijfster van dit boek is Carry Slee.
Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam.
Na de middelbare school ging ze naar de academie voor expressie door woord en gebaar in Utrecht.
In 1975 haalde ze haar diploma en ging ze als lerares drama in het middelbaar beroepsonderwijs werken.
Als klein kind vond ze het al leuk om te schrijven , ze had hiervoor een schrift waar ze elke dag een verhaaltje of gedichtje schreef.
Toen haar 2 dochtertjes klein waren las ze hen altijd voor uit keetje karnemelk.
Omdat har kinderen de verhaaltjes erg leuk vonden had ze nog meer verhaaltjes gemaakt die ze opstuurde naar de Bobo (een kinderblad).

De verhalen in de Bobo werden gebruikt en zo kwam het dat Carry Slee haar 1e boek uitkwam: Rikje en Roosje.
Carry schreef vooral voorleesboekjes en boeken voor kinderen boven de 9 jaar.
Omdat ze het werk op school niet meer zo leuk vond besloot ze ontslag te nemen en door te gaan met het schrijven van kinderboeken.
Carry werd meerdere keren gekroond door de Nederlandse kinderjury en een keer door de Venz-kinderboekenprijs.
Andere boeken van Carry Slee zijn: Ridder Schijtebroek, Kilometers cola, Knetterende ruzie, Verdriet met mayonaise, Afblijven, confettie conflict.

4. Sander is smoorverliefd op Indra, en hij denkt de hele dag aan haar.Als Sander op een dag thuiskomt staan zijn beste vrienden Maarten en Chris al voor het hek.
De laatste tijd doen ze een beetje vreemd, ze ruiken vaak naar drank en stelen wel vaker spullen uit winkels.Als ze naar binnen gaan vertellen Maarten en Chris hem dat ze twee cd’s hebben gejat.En verder vertellen ze hem nog dat ze een nieuwe vriend hebben.Die vriend is Emiel, een jongen die dingen doet die eigenlijk niet ‘door de beugel’ kunnen.
Maarten en Chris vinden dat Sander hem ook maar eens moet ontmoeten.Daarom spreken ze af om samen te gaan poolen.Op zich is het best gezellig, als ze stoppen met poolen verteld Emiel dat hij een portemonnee heeft gevonden en hij geeft 20 gulden aan Sander.
Die avond heeft Sander een klassenfeest en hij hoopt natuurlijk dat Indra ook komt want hij wil haar vanavond verkering vragen.
Die avond komt Indra niet en Sander is erg teleurgesteld en denkt dat Indra niet verliefd op hem is, omdat ze anders wel naar het feest zou zijn gekomen.
Als Sander de volgende dag op school komt hoort hij dat Indra de ziekte van Pfeiffer heeft. Sander is natuurlijk gelijk opgelucht omdat dat de reden is waarom ze niet naar het klassenfeest kwam.
Indra is de laatste tijd zo moe door haar ziekte, dat ze vaker niet naar school gaat.Doordat ze vaak niet naar school gat zou ze achterraken, maar doordat Sander haar elke dag het huiswerk brengt gebeurt dat niet.
Als Indra naar Heike opbelt om te zeggen dat het haar spijt dat ze niet bij de presentatie voor geschiedenis kon zijn, zegt Heike dat ze het niet erg vindt.
Indra verteld dat het door de ziekte van Pfeiffer komt.Maar als Indra daarna verteld dat ze heeft afgesproken om met Sander naar de bioscoop te gaan, wordt Heike wel boos. Ze zegt:”Je bent zeker te ziek voor het helpen van de presentatie, maar niet ziek genoeg om gezellig met je vriendje naar de bioscoop te gaan.Niemand wil nu nog geloven dat ze echt ziek is, behalve Sander.
Op een dag wil Sander zijn vriendschap verbreken met Maarten, Chris en Emiel omdat ze steeds van die rotstreken uithalen, zoals het leksteken van iemands bal.
Sander wil een keer wat met ze afspreken om ze dat te vertellen.
Als Sander op de afgesproken plek is hoort hij zijn vrienden luid vloekend aankomen.Ze zijn zoals de laatste geregeld stomdronken.Chris valt bijna over een fiets, hij geeft er een harde trap tegen, en een meisje roept tegen hem dat hij eraf moet blijven.Dan lopen ze met z’n drieen naar het meisje toe. Sander wil snel het geld geven en ervandoor gaan, maar Emiel gebaart dat hij moet wachten.
Het broertje van het meisje bemoeit zich ermee.Hij zit in een rolstoel.
Emiel meent grappig te zijn en trapt de rolstoel om. Sander probeert om de jongen in de rolstoel te helpen en hem op te rapen. Maar zijn vrienden sleuren hem mee naar huis.
De volgende dag staat alles in de krant.Rene , de broer van Heike, is ook op Indra en hij beweert de volgende dag op school dat hij Sander ook heeft gezien bij het incident.De hele school keert hem nu de rug toe en niemand geloofd hem.
Indra is de enige die Rene niet geloofd omdat zij weet hoe het is als mensen je niet geloven. En daarom verzint ze een alibi voor hem en geeft Rene ongelijk.
Hiermee zet ze de vriendschap met Heike op het spel.Heike is heel boos op haar en negeert haar.
Als Sander verkering heeft met Indra raakt hij betrokken bij een vechtpartij tussen Emiel en een andere fietser, maar dit keer belt hij wel het alarm-nummer.
Emiel wil Sander in elkaar gaan slaan, maar hoort de sirene en Sander rent hard weg.Hij is zo bang dat hij niet naar huis durft te gaan, hij besluit om naar Indra te gaan.Hij vertelt haar alles.
Indra is zo boos dat ze hem het huis uit gooit.Sander is hierover zo verdrietig dat hij zich als hij de tuin uitloopt gewoon in elkaar laat slaan door Emiel die hem stond op te wachten.
Sander belandt in het ziekenhuis en Indra beseft dat het niet zijn schuld was, dus maakt ze het ook weer goed met Sander. Ze gaat ook naar Heike om het goed met haar te maken. Emiel wordt opgepakt en de gehandicapte jongen herkent hem.Sander wordt ontslagen door het ziekenhuis en hij krijgt weer verkering met Indra en zo loopt het toch goed af.

5. Hoofdpersonen.
* Sander is een leuk uitziende jongen van mijn leeftijd.Hij is verliefd op Indra, maar durft haar dit nog niet te vertellen.
* Indra is een meisje van Sander’s leeftijd, ze zitten bij elkaar in de klas, Indra ziet er leuk uit en is ook verliefd op Sander. Indra heeft de ziekte van Pfeiffer maar ze is wel altijd heel aardig en behulpzaam.
bijpersonen.
* Heike is de vriendin van Indra en ook rond de 14 of 15 jaar oud.Ze ziet er wel leuk uit en is best aardig.
* Rene is de broer van Heike en een paar jaar ouder dan Heike en de anderen.
Hij is niet zo leuk en doet soms vervelende dingen.
* Maarten en Chris zijn 2 vrienden van Sander, ze zijn ongeveer even oud als hem.Maarten en Chris zijn de laatste tijd erg veranderd en doen dingen die eigenlijk niet kunnen.Ze kennen Sander al van de lagere school.
* Emiel is een vriend van Maarten en Chris en door hem groeien Maarten, Chris en Sander uit elkaar.Emiel is een geniepige jongen en hij lijkt mij niet aardig.

6. Het verhaal speelt zich af op school, buiten of bij hen thuis.De plaats veranderd geregeld en dat is op zich wel leuk.
De tijd van het boek is tegenwoordig, het speelt zich nu af, dus e kunt je er mee vergelijken.

7. Mijn mening over dit boek.
Ik vind dit een leuk boek, het leest makkelijk en je kunt je er makkelijk in verplaatsen omdat het van kinderen van jou leeftijd is.Het is een boek waar je vlot doorheen leest en waar je eigenlijk van zou willen dat het nog wat langer duurt.Ik heb het boek ook echt met plezier gelezen.
Bij het einde van het boek komt alles weer goed en dat is typisch van Carry Slee, bij haar lopen boeken altijd goed af, op welke manier dan ook, maar ik vind dat zelf wel leuk en ik vind het eindstuk dan ook het leukste.
Ik wist van te voren niet wat ik van het boek moest verwachten, maar omdat ik eerder boeken van Carry Slee heb gelezen, dacht ik dat dit boek ook leuk zou zijn, en als je de titel ziet denk je dat er iets gebeurt waarmee iemand moet stoppen, dus ‘kappen’.

8. Ik zou dit boek een acht geven omdat het leuk is geschreven en het ook leuk leest, het gaat over kinderen van mijn leeftijd en dat is extra leuk.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

5550

reacties

heeyyyy ik ben renate en ik ga ook een uitreksel maken over kappen van carry slee wat voor cijfer had je erop? doei mzzl laterzzzzzzzzz
door renate (reageren) op 13 maart 2002 om 9:14
mooi uitreksel
door Tom (reageren) op 10 april 2002 om 15:36
Hoi Loezzz, je hebt echt een goed verslag gemaakt zeg!! dat kan ik goed gebruiken voor mijn verslag van kappen!!!!!!
door haha (reageren) op 21 april 2002 om 19:46
Ik vind het geen goed verslag!!!!!!!!!!!!! dat je op internet zette
door connie (reageren) op 15 oktober 2002 om 13:55
wat voor een cijfer had je ervoor mzzzzl+greetZzZ joy
door joy gemser (reageren) op 20 januari 2003 om 17:12
heyy hallow leuk verslagjuh hebbie geschrevuh, keb uhr vil aan gehad vor main verslagjuh n kwou ff zegguh bedankt!!! hihih groetjuhs n koezjahzz van beth
door beth (reageren) op 23 april 2003 om 20:51
Hai sgatje, bedankt voor je samenvatting van kappen op scholieren.com, ik heb er veel aan gehad en heb dus nu een goed cijfer.8,5.door jou. Bedankt. Mail me een keer terug met een pasfoto:P:P Hebbie msn??voeg me dan ff toe. kISS rOeL
door kezman (reageren) op 27 april 2003 om 11:56
mooi boekverslag echt goed gemaakt door jou heb ik een 8 dankje
door Berkant (reageren) op 25 augustus 2003 om 20:34
heey loezZz, k bedank je om jouw boekverslag van KAPPEN? wat had je eigenluk voor een cijfer daarvoor? alvast thnx
door ziko (reageren) op 26 september 2003 om 16:55
hay loes heel erg bedank van dat verslag van kappen je hebt me er echt mee geholpen want ik had nog maar 1 dag om het te lezen maar door jou is alles toch goed gekomen en je raad nooit wat voor cijfer ik heb nou ik heb een 9 heel erg bedankt xxx amrish
door amrish (reageren) op 6 oktober 2003 om 20:59
Ik vindt je verslag superr goed en ik wou ff vragen hoe je nou een verslag er op kan zetten Kusjes en bedankt Sanne
door sanne van der velden (reageren) op 29 oktober 2003 om 19:04
je hebt mn leven gered loesje met het verslag over kappen thanks!! groetjes
door mounia (reageren) op 8 december 2003 om 21:50
Heel erg bedankt voor het verslag ik heb het heel goed kunnen gebruiken, ik heb er namelijk een 8 voor gehaald dus heel erg bedankt. BAS
door Bas (reageren) op 5 januari 2004 om 17:37
heej meid ik ben egt supper blij met jou boekverslag hier op scholieren.nl ik moet er morgen een inleveren maar ben bijna klaar hoor ff kijke hoe jij de hoofdpersonen omschreef en je deed het goed hoor meld me maar aan op msn veer156@hotmail.com en zeg dan ff dat jij het bent bedankt ik je persoonlijk dikke kus + knuffel veraa
door vera (reageren) op 18 mei 2005 om 16:25
Bedankt voor je uitreksel hij was erg goed bruikbaar en ik heb er een 9,5 voor gekregen!!! bedankt voor dat goede cijfer
door muan (reageren) op 6 juni 2005 om 18:04
verliefd op Indra, maar durft haar dit nog niet te vertellen. * Indra is een meisje van Sanderbijpersonen. * Heike is de vriendin van Indra en ook rond de 14 of 15 jaar oud.Ze ziet er wel leuk uit en is best aardig. * Rene is de broer van Heike en een paar jaar ouder dan Heike en de anderen. Hij is niet zo leuk en doet soms vervelende dingen. * Maarten en Chris zijn 2 vrienden van Sander, ze zijn ongeveer even oud als hem.Maarten en Chris zijn de laatste tijd erg veranderd en doen dingen die eigenlijk niet kunnen.Ze kennen Sander al van de lagere school. * Emiel is een vriend van Maarten en Chris en door hem groeien Maarten, Chris en Sander uit elkaar.Emiel is een geniepige jongen en hij lijkt mij niet aardig.
door jos (reageren) op 20 november 2006 om 18:29
ik vindt het een heel goed werkstuk en ik heb het gekopieerd omdat ik het zo goed vond en ik kreeg een 10
door jade (reageren) op 6 mei 2008 om 15:24
bedankt heb er veel an gehad!!
door anne (reageren) op 27 oktober 2010 om 18:41
heey meid(L) echt een super goed verslag maar ik ben bang dat mijn mevrouw nederlands deze site kent maar ik zal er wel wat uitpikken!!!!!!! vooral over de hoofdpersonen!!!! xxxxxnans
door nans (reageren) op 30 oktober 2010 om 15:23
Super goed gemaakt!
door hermaken (reageren) op 19 februari 2011 om 23:09
Goed gemaakt! Kan hem jammer genoeg niet helemaal overnemen, want moet veel meer vragen beantwoorden over het boek. Maar wel super!
door Miranda (reageren) op 22 februari 2011 om 10:09
Geweldig boek! Moet boekverslagen maken van 3 boeken!! Aan deze site heb ik echt super veel!! Dankjeewell!!!
door Vnnz (reageren) op 3 juni 2011 om 14:18
Super versla ik kan het een beetje meenenemn in mijn verslag, misschien kon je ook wel vertellen dat Indra wel naar het klassenfeest wou maar dat ze zich duizelig voelden maar een tip De groeten
door Mooii (reageren) op 2 juni 2012 om 10:31
en de athruren naam is?
door jan (reageren) op 15 oktober 2012 om 18:49
ik vind het heel lief dat jullie die reacties achterlaten loveuu xxx loez
door loezZz (reageren) op 22 januari 2013 om 9:41
mooi hoor ben echt verliefd op dit boek.
door suzan (reageren) op 6 maart 2013 om 9:44
wel leuk boek
door konyo (reageren) op 6 maart 2013 om 20:44
Kan iemand me de verschil van de sfeer in het boek en de sfeer van de film zeggen?
door Tim Kill (reageren) op 16 mei 2018 om 16:34

Welkom!

Goed dat je er bent. Scholieren.com is de plek waar scholieren elkaar helpen. Al onze informatie is gratis en openbaar. Met een profiel kun je méér:

snel zien welke verslagen je hebt bekeken
de verslagen die je liket terugvinden
snel uploaden en reacties achterlaten

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Hoge waardering

Jessica zeker weten goedZeker Weten Goed
jazz 4e klas vmbo7.7
Julia 1e klas havo/vwo7.7
japser 2e klas havo7.6
Lianne 2e klas havo7.4
Anouk 3e klas vmbo7.4
Meer verslagen ›

Wat doe jij om het plastic in de oceaan te verminderen?