Kappen door Carry Slee

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Kappen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 1454 woorden
  • 9 december 2001
  • 1023 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
1023 keer beoordeeld

Boekcover Kappen
Shadow

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. …

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voo…

Sander is verliefd op Indra. Maar hij is niet de enige. René, de broer van Indra's vriendin Heike, voelt hetzelfde voor haar. Wat is René kwaad als Indra toch voor Sander kiest! Nog geen week later wordt in de stad een jongen in elkaar geslagen. René beweert dat Sander erbij betrokken was. Sander ontkent, maar niemand uit de klas gelooft hem. Indra is de enige die voor Sander opkomt, en niet alleen omdat ze verliefd op hem is. Indra weet hoe erg het is als je niet wordt geloofd. Ze heeft de ziekte van Pfeiffer, maar iedereen denkt dat ze zich aanstelt. Indra verdedigt Sander, ook al kost het haar de vriendschap met Heike. Maar of dat zo verstandig is?

Kappen door Carry Slee
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Slee, Carry: Kappen.
Carry Slee heeft het boek, Kappen, zo genoemd omdat dit bij het boek past.
Namelijk bij het moment dat Emiel de fietser in elkaar slaat, dan pakt Sander Emiel vast en roept tegen hem:”Kappen”.En als Emiel dan toch doorgaat roept hij het nog een keer.

2. Uitgeverij:Van Holkema & Warenhof.
Jaar van uitgave:1999.
Druk: 1ste.
Schrijfster:Carry Slee.

3. De schrijfster van dit boek is Carry Slee.
Carry Slee is geboren op 1 juli 1949 in Amsterdam.

Na de middelbare school ging ze naar de academie voor expressie door woord en gebaar in Utrecht.
In 1975 haalde ze haar diploma en ging ze als lerares drama in het middelbaar beroepsonderwijs werken.
Als klein kind vond ze het al leuk om te schrijven , ze had hiervoor een schrift waar ze elke dag een verhaaltje of gedichtje schreef.
Toen haar 2 dochtertjes klein waren las ze hen altijd voor uit keetje karnemelk.
Omdat har kinderen de verhaaltjes erg leuk vonden had ze nog meer verhaaltjes gemaakt die ze opstuurde naar de Bobo (een kinderblad).
De verhalen in de Bobo werden gebruikt en zo kwam het dat Carry Slee haar 1e boek uitkwam: Rikje en Roosje.
Carry schreef vooral voorleesboekjes en boeken voor kinderen boven de 9 jaar.
Omdat ze het werk op school niet meer zo leuk vond besloot ze ontslag te nemen en door te gaan met het schrijven van kinderboeken.
Carry werd meerdere keren gekroond door de Nederlandse kinderjury en een keer door de Venz-kinderboekenprijs.
Andere boeken van Carry Slee zijn: Ridder Schijtebroek, Kilometers cola, Knetterende ruzie, Verdriet met mayonaise, Afblijven, confettie conflict.

4. Sander is smoorverliefd op Indra, en hij denkt de hele dag aan haar.Als Sander op een dag thuiskomt staan zijn beste vrienden Maarten en Chris al voor het hek.
De laatste tijd doen ze een beetje vreemd, ze ruiken vaak naar drank en stelen wel vaker spullen uit winkels.Als ze naar binnen gaan vertellen Maarten en Chris hem dat ze twee cd’s hebben gejat.En verder vertellen ze hem nog dat ze een nieuwe vriend hebben.Die vriend is Emiel, een jongen die dingen doet die eigenlijk niet ‘door de beugel’ kunnen.

Maarten en Chris vinden dat Sander hem ook maar eens moet ontmoeten.Daarom spreken ze af om samen te gaan poolen.Op zich is het best gezellig, als ze stoppen met poolen verteld Emiel dat hij een portemonnee heeft gevonden en hij geeft 20 gulden aan Sander.
Die avond heeft Sander een klassenfeest en hij hoopt natuurlijk dat Indra ook komt want hij wil haar vanavond verkering vragen.
Die avond komt Indra niet en Sander is erg teleurgesteld en denkt dat Indra niet verliefd op hem is, omdat ze anders wel naar het feest zou zijn gekomen.
Als Sander de volgende dag op school komt hoort hij dat Indra de ziekte van Pfeiffer heeft. Sander is natuurlijk gelijk opgelucht omdat dat de reden is waarom ze niet naar het klassenfeest kwam.
Indra is de laatste tijd zo moe door haar ziekte, dat ze vaker niet naar school gaat.Doordat ze vaak niet naar school gat zou ze achterraken, maar doordat Sander haar elke dag het huiswerk brengt gebeurt dat niet.
Als Indra naar Heike opbelt om te zeggen dat het haar spijt dat ze niet bij de presentatie voor geschiedenis kon zijn, zegt Heike dat ze het niet erg vindt.
Indra verteld dat het door de ziekte van Pfeiffer komt.Maar als Indra daarna verteld dat ze heeft afgesproken om met Sander naar de bioscoop te gaan, wordt Heike wel boos. Ze zegt:”Je bent zeker te ziek voor het helpen van de presentatie, maar niet ziek genoeg om gezellig met je vriendje naar de bioscoop te gaan.Niemand wil nu nog geloven dat ze echt ziek is, behalve Sander.
Op een dag wil Sander zijn vriendschap verbreken met Maarten, Chris en Emiel omdat ze steeds van die rotstreken uithalen, zoals het leksteken van iemands bal.
Sander wil een keer wat met ze afspreken om ze dat te vertellen.
Als Sander op de afgesproken plek is hoort hij zijn vrienden luid vloekend aankomen.Ze zijn zoals de laatste geregeld stomdronken.Chris valt bijna over een fiets, hij geeft er een harde trap tegen, en een meisje roept tegen hem dat hij eraf moet blijven.Dan lopen ze met z’n drieen naar het meisje toe. Sander wil snel het geld geven en ervandoor gaan, maar Emiel gebaart dat hij moet wachten.
Het broertje van het meisje bemoeit zich ermee.Hij zit in een rolstoel.

Emiel meent grappig te zijn en trapt de rolstoel om. Sander probeert om de jongen in de rolstoel te helpen en hem op te rapen. Maar zijn vrienden sleuren hem mee naar huis.
De volgende dag staat alles in de krant.Rene , de broer van Heike, is ook op Indra en hij beweert de volgende dag op school dat hij Sander ook heeft gezien bij het incident.De hele school keert hem nu de rug toe en niemand geloofd hem.
Indra is de enige die Rene niet geloofd omdat zij weet hoe het is als mensen je niet geloven. En daarom verzint ze een alibi voor hem en geeft Rene ongelijk.
Hiermee zet ze de vriendschap met Heike op het spel.Heike is heel boos op haar en negeert haar.
Als Sander verkering heeft met Indra raakt hij betrokken bij een vechtpartij tussen Emiel en een andere fietser, maar dit keer belt hij wel het alarm-nummer.
Emiel wil Sander in elkaar gaan slaan, maar hoort de sirene en Sander rent hard weg.Hij is zo bang dat hij niet naar huis durft te gaan, hij besluit om naar Indra te gaan.Hij vertelt haar alles.
Indra is zo boos dat ze hem het huis uit gooit.Sander is hierover zo verdrietig dat hij zich als hij de tuin uitloopt gewoon in elkaar laat slaan door Emiel die hem stond op te wachten.
Sander belandt in het ziekenhuis en Indra beseft dat het niet zijn schuld was, dus maakt ze het ook weer goed met Sander. Ze gaat ook naar Heike om het goed met haar te maken. Emiel wordt opgepakt en de gehandicapte jongen herkent hem.Sander wordt ontslagen door het ziekenhuis en hij krijgt weer verkering met Indra en zo loopt het toch goed af.

5. Hoofdpersonen.
* Sander is een leuk uitziende jongen van mijn leeftijd.Hij is verliefd op Indra, maar durft haar dit nog niet te vertellen.
* Indra is een meisje van Sander’s leeftijd, ze zitten bij elkaar in de klas, Indra ziet er leuk uit en is ook verliefd op Sander. Indra heeft de ziekte van Pfeiffer maar ze is wel altijd heel aardig en behulpzaam.

bijpersonen.
* Heike is de vriendin van Indra en ook rond de 14 of 15 jaar oud.Ze ziet er wel leuk uit en is best aardig.
* Rene is de broer van Heike en een paar jaar ouder dan Heike en de anderen.
Hij is niet zo leuk en doet soms vervelende dingen.
* Maarten en Chris zijn 2 vrienden van Sander, ze zijn ongeveer even oud als hem.Maarten en Chris zijn de laatste tijd erg veranderd en doen dingen die eigenlijk niet kunnen.Ze kennen Sander al van de lagere school.
* Emiel is een vriend van Maarten en Chris en door hem groeien Maarten, Chris en Sander uit elkaar.Emiel is een geniepige jongen en hij lijkt mij niet aardig.

6. Het verhaal speelt zich af op school, buiten of bij hen thuis.De plaats veranderd geregeld en dat is op zich wel leuk.
De tijd van het boek is tegenwoordig, het speelt zich nu af, dus e kunt je er mee vergelijken.

7. Mijn mening over dit boek.
Ik vind dit een leuk boek, het leest makkelijk en je kunt je er makkelijk in verplaatsen omdat het van kinderen van jou leeftijd is.Het is een boek waar je vlot doorheen leest en waar je eigenlijk van zou willen dat het nog wat langer duurt.Ik heb het boek ook echt met plezier gelezen.
Bij het einde van het boek komt alles weer goed en dat is typisch van Carry Slee, bij haar lopen boeken altijd goed af, op welke manier dan ook, maar ik vind dat zelf wel leuk en ik vind het eindstuk dan ook het leukste.

Ik wist van te voren niet wat ik van het boek moest verwachten, maar omdat ik eerder boeken van Carry Slee heb gelezen, dacht ik dat dit boek ook leuk zou zijn, en als je de titel ziet denk je dat er iets gebeurt waarmee iemand moet stoppen, dus ‘kappen’.

8. Ik zou dit boek een acht geven omdat het leuk is geschreven en het ook leuk leest, het gaat over kinderen van mijn leeftijd en dat is extra leuk.

REACTIES

J.

J.

verliefd op Indra, maar durft haar dit nog niet te vertellen.
* Indra is een meisje van Sanderbijpersonen.
* Heike is de vriendin van Indra en ook rond de 14 of 15 jaar oud.Ze ziet er wel leuk uit en is best aardig.
* Rene is de broer van Heike en een paar jaar ouder dan Heike en de anderen.
Hij is niet zo leuk en doet soms vervelende dingen.
* Maarten en Chris zijn 2 vrienden van Sander, ze zijn ongeveer even oud als hem.Maarten en Chris zijn de laatste tijd erg veranderd en doen dingen die eigenlijk niet kunnen.Ze kennen Sander al van de lagere school.
* Emiel is een vriend van Maarten en Chris en door hem groeien Maarten, Chris en Sander uit elkaar.Emiel is een geniepige jongen en hij lijkt mij niet aardig.


17 jaar geleden

R.

R.

heeyyyy ik ben renate en ik ga ook een uitreksel maken over kappen van carry slee wat voor cijfer had je erop? doei mzzl laterzzzzzzzzz

22 jaar geleden

T.

T.

mooi uitreksel

22 jaar geleden

H.

H.

Hoi Loezzz, je hebt echt een goed verslag gemaakt zeg!! dat kan ik goed gebruiken voor mijn verslag van kappen!!!!!!

21 jaar geleden

C.

C.

Ik vind het geen goed verslag!!!!!!!!!!!!! dat je op internet zette

21 jaar geleden

J.

J.

wat voor een cijfer had je ervoor

mzzzzl+greetZzZ joy

21 jaar geleden

B.

B.

heyy hallow
leuk verslagjuh hebbie geschrevuh, keb uhr vil aan gehad vor main verslagjuh n kwou ff zegguh bedankt!!! hihih
groetjuhs n koezjahzz van beth

20 jaar geleden

R.

R.

Hai sgatje,

bedankt voor je samenvatting van kappen op scholieren.com, ik heb er veel aan gehad en heb dus nu een goed cijfer.8,5.door jou. Bedankt.

Mail me een keer terug met een pasfoto:P:P
Hebbie msn??voeg me dan ff toe.
kISS rOeL

20 jaar geleden

B.

B.

mooi boekverslag echt goed gemaakt door jou heb ik een 8 dankje

20 jaar geleden

Z.

Z.

heey loezZz,
k bedank je om jouw boekverslag van KAPPEN?
wat had je eigenluk voor een cijfer daarvoor?
alvast thnx

20 jaar geleden

A.

A.

hay loes

heel erg bedank van dat verslag van kappen je hebt me er echt mee geholpen want ik had nog maar 1 dag om het te lezen maar door jou is alles toch goed gekomen en je raad nooit wat voor cijfer ik heb nou ik heb een 9 heel erg bedankt

xxx amrish

20 jaar geleden

S.

S.

Ik vindt je verslag superr goed en ik wou ff vragen hoe je nou een verslag er op kan zetten
Kusjes en bedankt Sanne

20 jaar geleden

M.

M.

je hebt mn leven gered loesje met het verslag over kappen thanks!! groetjes

20 jaar geleden

B.

B.

Heel erg bedankt voor het verslag ik heb het heel goed kunnen gebruiken, ik heb er namelijk een 8 voor gehaald dus heel erg bedankt.
BAS

20 jaar geleden

M.

M.

Bedankt voor je uitreksel hij was erg goed bruikbaar en ik heb er een 9,5 voor gekregen!!!
bedankt voor dat goede cijfer

18 jaar geleden

J.

J.

ik vindt het een heel goed werkstuk en ik heb het gekopieerd omdat ik het zo goed vond en ik kreeg een 10

15 jaar geleden

A.

A.

bedankt heb er veel an gehad!!

13 jaar geleden

N.

N.

heey meid(L)

echt een super goed verslag maar ik ben bang dat mijn mevrouw nederlands deze site kent
maar ik zal er wel wat uitpikken!!!!!!! vooral over de hoofdpersonen!!!!
xxxxxnans

13 jaar geleden

H.

H.

Super goed gemaakt!

13 jaar geleden

M.

M.

Goed gemaakt! Kan hem jammer genoeg niet helemaal overnemen, want moet veel meer vragen beantwoorden over het boek. Maar wel super!

13 jaar geleden

V.

V.

Geweldig boek! Moet boekverslagen maken van 3 boeken!! Aan deze site heb ik echt super veel!!
Dankjeewell!!!

12 jaar geleden

M.

M.

Super versla ik kan het een beetje meenenemn in mijn verslag, misschien kon je ook wel vertellen dat Indra wel naar het klassenfeest wou maar dat ze zich duizelig voelden maar een tip
De groeten

11 jaar geleden

J.

J.

en de athruren naam is?

11 jaar geleden

L.

L.

ik vind het heel lief dat jullie die reacties achterlaten loveuu
xxx loez

11 jaar geleden

S.

S.

mooi hoor ben echt verliefd op dit boek.

11 jaar geleden

K.

K.

wel leuk boek

11 jaar geleden

T.

T.

Kan iemand me de verschil van de sfeer in het boek en de sfeer van de film zeggen?

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Kappen door Carry Slee"