Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling

Beoordeling 7.1
Foto van een scholier
Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 2899 woorden
  • 21 oktober 2001
  • 1680 keer beoordeeld
Cijfer 7.1
1680 keer beoordeeld

Boekcover Harry Potter and the Chamber of Secrets
Shadow

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, …

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Pot…

Harry Potter is a wizard. He is in his second year at Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry. The three friends, Harry, Ron and Hermione, are immersed in the daily round of Potions, Herbology, Charms, Defence Against the Dark Arts and Quidditch. Then mysterious and scary things start happening. First Harry hears strange voices, and then Ron’s sister, Ginny, disappears...

Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Harry Potter en de geheime kamer.

De zakelijke gegevens:


Naam van het boek: Harry Potter en de geheime kamer.

Naam van de schrijfster: Joanne Rowling (J.K. Rowling).

De uitgeverij: De Harmonie en Wiebe Buddingh’.

Jaar van de uitgave: In Engeland 1998 en in Nederland 1999.
Nog meer door Joanne Rowling geschreven boeken:
Harry Potter en de Steen der Wijzen. (1e boek)
Harry Potter en de Gevangene van Azkaban. (3e boek)
Harry Potter en de Vuurbeker. (4e boek)

Harry Potter en de Geheime Kamer is haar 2e boek. Er komen waarschijnlijk nog 3 meer boeken, totaal 7 boeken dus. In elk boek is een schooljaar geschreven. De school Zweinstein heeft 7 schooljaren. In elk boek wordt veel van het vorige boek herhaalt. Dat is wel heel grappig, vind ik.

De samenvatting:
Vooraf:
Het boek gaat over Harry, een heel normaal jochie, die in het 1e deel nog niet eens weet dat hij een tovenaar is. Hij is het kind van James Potter en Lilly Potter. Zijn ouders zijn, toen Harry nog een kind was, vermoord door de gevreesde Voldemort. Maar wonder op wonder heeft Harry dat overleeft en maar slechts een litteken op zijn voorhoofd ervan over gehouden en heeft Voldemort weggehouden over de laatste jaren tot het eerste deel werd uitgebracht. Toen kreeg Voldemort langzaam zijn kracht terug. Nu, in elk deel van de Harry Potter-serie wil Voldemort een soort revanche op Potter nemen. Zo is hij 1 van de meest bekendste en beroemdste tovenaars aller tijden geworden.

Harry heeft net weer een vreselijke vakantie achter de rug gehad bij de Duffelingen (een dreuzel familie) dreuzel betekent dat je niet kunt toveren. Zijn enige familie-leden na de dood van zijn ouders toen hij nog kind was. Gelukking voor Harry, komen Fred, George en Ron hem ophalen met een betoverende auto (heeft de vader van Ron behekst en de auto kan nu vliegen).

De volgende dag komen ze bij het treinstation om de Zweinstein express te halen naar het kasteel Zweinstein. Ze moeten perronnr. 9 ¾ hebben. Maar om een 1 of andere reden kunnen ze daar niet komen. Ze besluiten om met de betoverende auto te gaan. Dat gaat natuurlijk heel moeilijk want, ze hebben nog nooit in een behekste auto gevlogen. Ze proberen de trein te volgen en dat gaat heel goed, totdat ze moeten landen, botsen ze tegen een heel oude beukwilg op, die helemaal tekeer gaat en de auto kapot ramt. En nog helemaal erg, worden ze betrapt door de meest gehate leraar: professor Sneep. Ze mogen meteen meekomen maar, professor Sneep laat hun gaan, dat vinden ze natuurlijk hartstikke raar.

Tijdens de eerste les Verweer tegen de Zwarte Kunsten merken de leerlingen gelijk dat Gladianus Smalhart een opschepper is (ook elk jaar krijgen ze een nieuwe leraar Verweer tegen de Zwarte Kunsten, dit is dan hun 2e nieuwe leraar alweer).
Na een tijdje school gebeuren er steeds raardere dingen op Zweinstein, er worden allerlei kinderen versteend door iets. Harry, Ron en Hermelien beginnen Hagrid, de jachtopziener van Zweinstein, ervan te verdenken, omdat hij ook al achter de grote wolfshond ‘Pluisje’ zat. Harry besluit om in het ‘verboden bos’ op zoek naar het beest dat iedereen heeft versteend. In plaats van het zogenaamde beest te vinden vindt hij een reusachtige spin en die spin zegt dat Hagrid niks met de versteningen binnen Zweinstein te maken heeft. Harry gelooft de spin en heeft het hele verhaal vertelt aan Ron en Hermelien. Harry, Ron en Hermelien gaan in de bieb naar meer informatie te vinden en daar vindt Harry een dagboek, hij begint erin te schrijven en de geschreven woorden verdwijnen steeds weer totdat hij zijn eigen naam erin schrijft, het dagboek begint zelf terug te schrijven en zo komt Harry steeds meer te weten over de geheime kamer. Hermelien heeft ook een drankje gemaakt waardoor ze een uur iemand anders kunnen zijn, Harry en Ron drinken het op en zo worden ze Korzel en Kwast( want ze proberen er achter te komen of Malfidus het beest steeds loslaat) maar als ze het aan Malfidus vragen zegt hij dat hij het niet is.

Na een tijd is Hermelien ook versteend en Ginny Wemel is ontvoerd en niemand weet waar ze is. Ron is er helemaal kapot van en Harry ontdekt dat de ingang van de geheime kamer in de wc is. Harry neemt Ron en Smalhart mee en praat in het ‘sisseltongs’ tegen de wasbak, de wasbak gaat open en er komt een soort glijbaan. Ze glijden erin en komen in een grote, donkere kamer, de Geheime Kamer.

Na een tijdje lopen durft Smalhart niet meer verder, hij probeert de toverstok van Ron af te pakken enzo probeert hij Harry en Ron te doden, maar dat gaat helemaal verkeer, Smalhart bezeert zichzelf en kan niet meer verder en Ron moest bij de bezeerde Smalhart blijven. Enzo ging Harry verder en ziet dan Ginny op de grond liggen, wanneer hij haar wil op pakken komt er een gedaante te voorschijn, Marten Vilijn, Harry vraagt of hij zijn toverstok terug mag en dan zou hij Ginny pakken en terug naar Ron en Smalhart gaan, maar Marten Vilijn (degene die in het dagboek terug schreef) blijft gewoon staan en verroert niet met Harry’s toverstok in zijn handen. Hij zegt dat hij Voldemort is. Hij laat de Basilisk (een grote slang)op hem af sturen, maar Harry krijgt in een keer een zwaard in zijn handen door een vogel genaamd Felix, (het huisdiertje van het hoofd van Zweinstein), hij slaat en de Basilisk is dood. Voldemort hief zijn toverstok op, maar plotseling kwam Felix weer aanvliegen dat hem het dagboek gaf, Harry deed de afgebroken tand van de Basilisk door het hart van het boek en Voldemort verdween.
Later was iedereen die versteend was weer de oude.

Titel:

De titel ‘Harry Potter en de Geheime Kamer’ is natuurlijk heel duidelijk. Harry, Ron en Hermelien vinden een geheime kamer in het kasteel Zweinstein met alle gevolgen van dien.

SOORT VERHAAL:

Tot welk genre behoort het boek

Ik vind dat het boek tot de avonturen-novelle. Het boek is niet dun maar ook niet echt lang. Het heeft 254 blz. maar het 4e boek van Harry Potter heeft dan weer over de 400 blz. Dus ik denk wel dat het tot een avonturen-novelle gerekend moet worden. Het is gewoon 1 en al avontuur.

Is het een jeugdboek of een literair boek

Nou, dat is heel moeilijk. De Harry Potter-boeken worden zowel door volwassenen en door kinderen gelezen. Ik denk wel dat het iets naar de volwassenen kant uitgaat. Er komt best wel moeilijke tekst in voor. Je moet echt goed lezen om het te snappen.

Welke kenmerken van jeugdboeken bezit het boek

Veel kenmerken van jeugdboeken bezit het niet echt. Alleen de hoofdpersonen dan. De hoofdpersonen zijn in dit boek rond de 12 jaar en in het laatste boek zijn ze wel rond de 20 jaar lijkt me zo. En het hele verhaal speelt zich af nog op school, ook een duidelijk kenmerk van een jeugdboek.

Welke kenmerken van literiare boeken kun je aanwijzen

Het enige kenmerk van een literiar boek is toch wel de manier van schrijven. Het is niet echt makkelijk om het te begrijpen. Dat hoort wel weer bij de literiare kant.


GEBEURTENISSEN:

Wat is het probleem van de hoofdpersoon


De hoofdpersoon heeft in het begin het enige kleine probleem dat hij niet bij de trein kan komen met zijn beste vriend. Maar verder in het boek wordt het steeds vager, langzamerhand krijgt de hoofdpersoon een steeds groter probleem. En dat probleem wordt pas heel duidelijk in de geheime kamer, waar eindelijk alles een beetje wordt uitgelegd.

Schets de hoofdlijn van het verhaal in 6 stappen

Harry gaat voor zijn 2e jaar naar de Zweinstein school voor Hekserij en Hocus Pocus. Na ongeveer een half-jaar op school worden er steeds meet kinderen versteend. Harry, Ron en Hermelien verdenken Hagrid van de versteningen. Harry besluit om op onderzoek te gaan om het zeker te weten. Harry heeft ervoor gezorgd dat er geen versteningen meer plaats zullen vinden en de rust is weer gekeer op Zweinstein.

Wat voor soort begin heeft het verhaal

Het verhaal begint in de zomervakantie. Maar naar een paar bladzijdes komen die Ron, Fred en George met de door hun vader behekste auto langs om Harry mee te nemen voor zijn 2e jaar aan Zweinstein. Het wordt al heel snel boeiend.

Wat voor soort eind heeft het verhaal

Het verhaal heeft een gesloten einde. Je hebt geen vragen meer. Alles is helemaal afgerond. Het is gewoon heel duidelijk.

Is het een spannend verhaal

Het verhaal is zeker spannend. Want na die versteningen vraagt iedereen zich af wie dat gedaan heeft. Dan wil je gewoon snel verder lezen. Je wilt weten wie dat heeft gedaan. Ik heb dit boek ook redelijk snel uitgelezen. Het is een echt spannend boek.

Waardoor wordt die spanning veroorzaakt

De spanning wordt mede veroorzaakt door de vraag die hele tijd in je hoofd afspeelt. Wie heeft dat nou gedaan. En de manier van schrijven natuurlijk en waar de personen zich bevinden. Zoals in de geheime kamer, waar het donker en koud was bijv.


PERSONEN:

Welke personen komen erin voor


De personen die erin voorkomen zijn vooral nieuwsgierig. Zoals Harry die graag het probleem op zich wilt nemen met Ron die hem erbij moet helpen. Nadat het probleem is ontstaan zijn de hele dag bezig informatie te verzamelen en kleine raadseltje te ontraadselen. Daar zijn ze de hele tijd mee bezig.

Wie zijn de hoofdpersonen en wie zijn de andere personen

De hoofdpersoon is Harry Potter.
De bijpersonen zijn Hermelien, Ron, Fred, George, Ginny, Draco, Korzel, Kwast, Voldemort, Bill, Charlie en Hagrid. Er zijn nog wel meer hoofdpersonen maar dit zijn zo ongeveer de belangrijkste.

Welke personen zijn round characters, welke zijn flatcharacters of types

De roundcharacters zijn Harry, Ron, Hermelien, Ginny, Draco, Fred, George en Hagrid.
De flatcharacters zijn Charlie, Bill, Voldemort, Korzel en Kwast.

Bespreking van de hoofdpersoon

Harry Potter de hoofdpersoon is een doodnormaal jochie, in de dreuzel wereld dan. Maar in de toverwereld 1 van de meest bekendste en beroemdste tovenaars aller tijden. Hij is in elk boek een jaar ouder, in het 2e deel is hij dan 14 jaar. Zijn uiterlijk, een brilletje met zwart haar. 1 van de beste leerlingen is hij zeker niet, hij wil altijd snel op onderzoek uit als er problemen komen op Zweinstein. Samen met zijn vrienden Ron en Hermelien gaan ze op onderzoek. Harry is eigenlijk het slechte voorbeeld, ’s avonds verlaat hij de leerlingenkamer samen met Ron en Hermelien, die niet altijd even vaak mee willen maar, meestal gaat Ron toch eerder dan Hermelien. Als het probleem zich dan heeft verergerd verandert de omgeving van het verhaal dan ook meteen, omdat Harry naar de plek des onheils gaat.

TIJD:

Wanneer speelt het verhaal zich af


Het verhaal speelt zich gewoon in deze tijd af, omdat er een trein in voorkomt en vliegende auto’s zelfs!!!!! Het speelt zich wel af in een totaal ander wereld.


Hoeveel tijd verloopt er tussen het begin en eind

Tussen het begin en het eind verloopt meestal iets meer dan 1 schooljaar. Harry is in de zomervakantie jarig, dat wordt meestal ook nog beschreven in het volgende boek. Dus ongeveer 3 weken voor de school weer begint, begint het boek en eindigt als de trein van Zweinstein weer in London is aangekomen.

Is het een chronologisch of niet-chronologisch verteld verhaal

Het verhaal is chronologisch verteld omdat, het in de werkelijkheid verloopt en niks wordt overgeslagen.

Bevat het verhaal terugblikken

Nee, het verhaal bevat geen terugblikken.

Bevat het verhaal veel terugverwijzingen of vooruitverwijzingen

Er komen wel terug- en vooruitverwijzingen voor:
Een voorbeeld van een terugverwijzing is, dat Harry voor een probleem staat. Iemand heeft hem terug in het boek hoe je zoiets moet aanpakken, daar denkt Harry dan even snel aan terug.
Een voorbeeld van een vooruitverwijzing is dat Harry met iemand heeft afgesproken buiten school. Ze hebben dan een tijd afgesproken hoe laat en waar ze elkaar ontmoeten. Dat versturen van brieven in de tovenaars wereld gebeurd per uil.

Zijn er veel sprongen in de tijd

Er zijn wel sprongen in de tijd maar niet echt veel en geen grote. Misschien van een dag. Dat is misschien wel 1 van de grootste sprongen in de tijd.


VERTELWIJZE:

Door wiens ogen beleven we het verhaal


Dat kun je niet zeggen door wiens ogen je het verhaal beleeft, want de schrijver vertelt het verhaal. Je beleeft het verhaal door de ogen van de verteller die er zelf bij is. Net zoals in een film, de camera is er maar er wordt niet naar omgekeken door de spelers en het zelfde geldt voor het boek, naar de schrijver wordt niet omgekeken.

Is er alwetende verteller

Er is een alwetende verteller want, de schrijver praat de hele tijd over de namen Harry, Ron en Hermelien en ga zo door. Er is geen ik-verhaal en al helemaal geen personale vertelsituatie. Met een alwetende verteller wordt er veel spanning veroorzaakt. Zo kun je weten wat Harry denkt, voelt of wilt.

De andere vragen of het een ik-verhaal of een personale vertelsituatie is kan ik dat niet beantwoorden natuurlijk!!!! Er is sprake van een alwetende verteller dus dan houdt het op.

RUIMTE:

Waar speelt het verhaal zich af


Het verhaal speelt zich voor het grootste gedeelte op de school Zweinstein af. Kleine stukjes worden ook afgespeeld bij het huis van Ron en verjaardag van Harry wordt ook meestal bij de Duffelingen beschreven.

Oefent de omgeving invloed uit op de gebeurtenissen

De omgeving oefent zeker invloed uit op de gebeurtenissen anders is het verhaal heel erg saai. Als er een spannende gebeurtenis aankomt past de omgeving zich meteen aan de gebeurtenis. Het is meteen donker en koud en gebeurtenis speelt zich bijvoorbeeld af op een kerkhof.

In hoeverre bepaalt de ruimte de sfeer van het verhaal

De ruimte wordt heel goed bepaald door de sfeer van het verhaal. In die Harry Potter kun je heel goed meeleven hoe alles daar eruitziet. Je krijgt gewoon een heel goed beeld. Het heel grote kasteel met het meer ervoor en het kleine huisje van de jachtopziener, Hagrid.

THEMA:

Wat is het thema van het verhaal


Het thema van het verhaal is heel duidelijk, het is allemaal fantasie, dat is het thema. De Harry Potter boeken pakken ook een beetje de sfeer van science-fiction. Het is allemaal fantasie omdat, het allemaal om magie draait en vliegen met bezemstelen.


Welke motieven kun je aanwijzen

Er zijn zat motieven om dat aan te kunnen wijzen. Zoals het vliegen met bezemstelen en ook de woorden die erin voorkomen, zoals:
‘Lumos’: het zorgen voor licht op je toverstok.
‘Expelliarmus’: een ontwapeningsspreuk.
En zo nog veel meer.
Wat ook heel grappig is, is dat de foto’s van de mensen in het kasteel bewegen. Op de dreuzelwereld staan ze allemaal stil op foto’s en in de wereld van de magie bewegen de mensen of de dieren op de foto’s.

BEDOELING OF BOODSCHAP VAN HET VERHAAL

Heeft de schrijver volgens jou een bedoeling met dit verhaal


De schrijfster van dit verhaal heeft wel een bedoeling met dit verhaal nl. om de lezer te amuseren. Nou, dat is goed gelukt. Elk boek van Harry Potter is een groot avontuur. Genoeg spanning enz.

Heb je een boodschap kunnen ontdekken

In dit boek kun je absoluut geen boodschap ontdekken. Ze heeft wel een bedoeling, maar geen boodschap. Dit boek is vol magie en zo zit er dan geen boodschap bij.

Heeft dit verhaal je aan het denken gezet

Dit verhaal heeft me in het midden van het boek ongeveer aan het denken gezet omdat, er dan allerlei versteningen plaatsvinden. Je wilt weten wie dat gedaan heeft en hoe die persoon in de school is gekomen. Maar aan het einde van het boek wordt alles opgelost en heb je geen vragen meer. Je denkt er niet meer over na.


TAAL:

Vond je het taalgebruik moeilijk, makkelijk of normaal en waarom


Het taalgebruik was zeker niet makkelijk, het was meer aan de moeilijke kant omdat, er af en toe woorden en zinnen in voorkomen, die je echt nog eens een keer moet overlezen om het echt goed te snappen. Het boek is dan ook niks voor niks ook voor volwassenen geschikt.

Bevat het veel beschrijvingen

Het boek bevat zeker wel veel beschrijvingen omdat, het een magie/fantasie boek is komen er veel moeilijke en zelf verzonnen woorden in voor. Die worden natuurlijk altijd wel uitgelegd anders snap je er helemaal niks van. Net zoals die spreukwoorden van lumos of expelliarmus, zonder beschrijving van die woorden snap je niks van het boek.

Bevat het veel dialogen

Het boek bevat wel dialogen maar, ik het er ook weer niet al te veel. Het speelt zich af op een school waar veel kinderen zijn, dat is dan moeilijk om een dialoog te laten afspelen. Dialogen tussen Ron en Harry zijn er wel of tussen een leraar en Harry. Bijvoorbeeld dat ze ’s middags afspreken hoe ze ’s avonds bij Hagrid kunnen komen. Hagrid is dan ook een heel goede vriend van Harry, zowel vriend als jachtopziener.

MENING:

Mijn mening over dit boek: ik vond het een heel mooi boek net zoals die andere 4 delen van Harry Potter. Er zat genoeg spanning in om je een hele tijd druk bezig te houden, er wordt zeker veel in beschreven, dat kun je wel merken aan het aantal bladzijdes die het boek bevat. Het enige nadeel van dit boek is het niet makkelijk te lezen door de ingewikkelde zinnen die soms worden gezegd. Maar verder is het gewoon een heel spannend en heel mooi boek. Ik raad je het aan!!!!!!

REACTIES

S.

S.

hoi
ik ben suzanne en ik vondt het een heel goed werkstuk, ik heb het boek zelf ook gelezen en moest er ook een verslag over maken. nou wou ik graag weten in welke klas je zit (of zat toen je dat werkstuk gemaakt had) en welk boek je voor nederlands hebt/had. heel erg bedankt.
groetjes van suzanne

22 jaar geleden

F.

F.

mooie boekverslag ik heb er veel aan gehad.
Ik heb hem niet letterlijk gebruikt ofzo maar het meeste wel hopelijk vind je het niet erg he.
Ik heb het meeste gebruikt omdat ik mijn cijfer moest ophalen.

mzzll

22 jaar geleden

M.

M.

heyy wouter!!
thankxx dat je je verslag hier op gezet hebt!!
wat door jou heb ik zeg maar een 8 en ik had het wl nodig want ik stond een 4.5 en nu dus bijna een 6!
greetz mascha

22 jaar geleden

J.

J.

wat voor een cijfer heb je voor dit verslag gekregen?

21 jaar geleden

A.

A.

kan je niet eens zonder spelfouten verslagen maken, wat slecht!

een ontevreden lezer

21 jaar geleden

M.

M.

ik vind het wel een goed verslag maar ik ben op zoek naar een resensie van dit boek heb jij die ook.
ik zou graag een antwoord willen

groetjes marleen koelen

21 jaar geleden

M.

M.

ik vind het echt een heel goed boekverslag. groetjes mark

21 jaar geleden

I.

I.

veel aan gehad

20 jaar geleden

B.

B.

er is wel een terug blik .....
namelijk die van het dagboek

20 jaar geleden

P.

P.

beste Wouter Driesen,
Ik ben zelf fan van Harry potter, en ik heb een paar vragen,
Hoe heten harry, hermelien, ron, en nog andere hoofdspelers in het echt?
waar wordt de films gemaakt? ik denk in de studio.
hoeveel uren per film moet harry en zijn andere hoofdspelers spelen?
zijn er nog dvd's van harry Potters verkrijgsbaar in de winkels> zo ja, in welke winkels dan??

dat waren mijn vragen,
voorbaat dank,
pascalle plaisier

20 jaar geleden

C.

C.

Hoi,

Ik heb ontzettend veel aan je boekverslag gehad met het maken van de mijne. Alleen wat jij bij motieven hebt geschreven klopt niet. Dat zijn niet de motieven uit het boek. Een motief is eigenlijk een rode draad binnen het boek. Een duidelijk voorbeeld is bij de gevangene van Azkaban. het motief in dit boek is Serius Zwarts. Indirect draait het een beetje om hem. Snappie... K hoop niet dat je mijn uitleg vervelend vind.
Groetjes Ciska

20 jaar geleden

M.

M.

hoeveel hoofdstukke heeft het boek?

groetjes michael

20 jaar geleden

J.

J.

Ik Kan dit verhaal niet gebruiken het bevat te veel fouten heb es nagezien met Word 2000
en er zitten in totaal 21 fouten in foei!!!!!
en ook heel veel woorden met - ertussen Hoeft niet

20 jaar geleden

M.

M.

Weet u hoe het echte kasteel heet waarin het zich allemaal afspeelt in Engeland?

20 jaar geleden

P.

P.

wel lauw verslag , ik heb er veel aan gehad bedankt

18 jaar geleden

.

.

zou je wat preciezer willen vertellen over de omgeving

13 jaar geleden

D.

D.

hey wat een lauwe bericht ik moest een boekverslag doen en jij hebt mij leven gered man je bent de beste hopelijk schrijf je nog meer boekverslagen

13 jaar geleden

B.

B.

het is een super goed boek,maar jammer dat de films en boeken stoppen enz

13 jaar geleden

P.

P.

wauw er is al zojuist een nieuwe film uitgekomen

7 jaar geleden

V.

V.

hey wat een lauwe bericht ik moest een boekverslag doen en jij hebt mij leven gered man je bent de beste hopelijk schrijf je nog meer boekverslagen

11 jaar geleden

M.

M.

Hoeveel bladzijdes heeft het boek?

11 jaar geleden

A.

A.

Dat ligt eraan wat de grote van het boek is.

6 jaar geleden

I.

I.

Ik moest dit boek lezen en door jouw heb ik een voldoende.

11 jaar geleden

G.

G.

Er is geen sprake van een alwetende verteller in dit boek. Als de verteller bijvoorbeeld dingen over Zweinstein vertelt voordat Harry hiervan af weet, dan is het een alwetende verteller. Maar dat is niet zo, want de verteller vertelt alleen zaken die Harry wel weet.
Dat is trouwens niet altijd het geval binnen de Harry Potter-serie. Tijdens het hoodfstuk 1 van deel 1 zijn het Herman Duffeling en Albus Perkamentus die gevolgd worden. Heel af en toe gedraagt de verteller zich als alwetende verteller om van persoon te wisselen. Zoals bijvoorbeeld bij: "Meneer Duffeling sukkelde uiteindelijk in slaap, maar de kat die buiten op het muurtje zat was nog altijd klaarwakker."
In ieder geval wordt er dus steeds iemand gevolgd en krijgen we vrijwel niets te weten wat de degene die gevolgd wordt op dat moment niet weet.

11 jaar geleden

A.

A.

ik vind het een matig boekverslag

9 jaar geleden

W.

W.

Pff, Ik moet de film enzo ook nog kijken dus ik moet nog afwachten voor mijn cijfer. Nog een week.... :c

9 jaar geleden

P.

P.

Er zijn echt best wel grote sprongen in het verhaal. Het is niet alsof je het hele schooljaar meekrijgt. Alleen je hebt wel in het begin het begin van het schooljaar en op het eind het einde van het schooljaar... de grootste sprong is dus niet een sprong van een dag

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Harry Potter and the Chamber of Secrets door J.K. Rowling"