Zo kom je onder het kerstdiner uit

Lisa

Iedereen kijkt er tegen op: het kerstdiner. Die ene avond in het jaar dat je moet doen alsof alles goed gaat, duizend keer moet uitleggen dat je nog steeds geen vriendje hebt en familieleden ziet waarvan je de naam alweer vergeten bent. Het jaarlijkse kerstdiner is ieder jaar weer even verschrikkelijk en het liefst zou je er onderuit komen. Gelukkig kan dit, met deze excuses zal niemand het je kwalijk nemen dat jij er niet bij bent dit jaar.

1. Vraag je leraar om wat extra schoolwerk

Helaas kan jij niet aanwezig zijn bij dit kerstdiner want jouw leraar heeft echt enorm veel huiswerk opgegeven. Aangezien je er op dit moment super slecht voor staat begrijpt iedereen het dat jij toch echt wat belangrijkers te doen hebt dan wat (na)tafelen met je familieleden. Niemand hoeft te weten dat jij de leraar voor de vakantie hebt gesmeekt om wat extra huiswerk. 

2. Vergiftig een van je ouders

Tja, zonder ouders kun je natuurlijk niet bij het kerstdiner komen. Je kunt je zieke vader of moeder natuurlijk niet alleen thuis laten. Want: niemand verdient het om met Kerst alleen thuis te zijn. Zorg er wel voor dat jouw zieke familielid ziek genoeg is om helemaal niks te willen eten. Anders komt je hele familie straks nog naar jullie huis toe.

3. Plan een wereldreis

Je gaat op reis, en dan wel precies op Eerste en Tweede Kerstdag, oepsie. Daar had jij natuurlijk helemaal niet aan gedacht bij het boeken van de reis.

4. Sloop de auto

Zonder auto komen jullie natuurlijk niet ver van huis. Die ene opa of oma die het kerstdiner organiseert woont ook veel te ver weg om te lopen en niemand heeft zin in de NS met Kerstmis. Dus prik de autobanden maar leeg, dan gaat het kerstdiner niet door.

5. Verstop jezelf

Als ze je niet kunnen vinden, dan kun je ook niet mee. Bedenk dus van te voren een hele goede verstopplek en zorg ervoor dat niemand je kan vinden. Neem wel wat eten en drinken mee voor in deze grot, niemand weet namelijk hoe lang je hierin moet overleven.

Op deze manieren kun je dus onder dat gehate kerstdiner uitkomen. Maar al deze daden sluiten natuurlijk niet echt aan bij de kerstgedachten. Misschien kun je al je hatelijke gevoelens voor deze ene dag even opzij zetten en op zijn minst even doen alsof je het kerstdiner echt hartstikke leuk vindt. Mocht je er nou echt zeker van zijn dat jouw aanwezigheid bij het kerstdiner meer kwaad dan goed doet, dan kun je toch echt het beste gebruik maken van een van deze manieren.

Gepubliceerd op 22 december 2017

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.