Lesuitval, een mondkapjesplicht, onzekerheid over de eindexamens... Wij zijn benieuwd hoe jij met de coronacrisis omgaat en wat jij vindt van de maatregelen. Doe mee met ons corona-onderzoek! 😷🦠🏫 We zoeken nog extra jongens!

Doe mee

Zo blijf je actief in quarantaine

Ik typ deze blog thuis, in mijn bed, met een bak M&Ms naast me. Ik ben dankzij het c-woord het sportritme een beetje kwijtgeraakt en ik ben niet de enige. Toch is het belangrijk om in beweging te blijven. In deze blog geef ik jou tips over hoe je actief kan blijven in deze tijd waar we allemaal een beetje in bed hangen.

Wees creatief!

Je hebt meer in huis dan je denkt: gebruik die kratten corona-bier die je ouders hebben ingeslagen voor het gewichtheffen, of leer jongleren met appels. Een vensterbank is een mooi hulpmiddel om te stretchen. Bovendien zijn er tv-programma's zoals Nederland in Beweging en 'fitness-youtubers' die een heleboel goede tips hebben voor een makkelijke thuis-workout.

Sporten via facetime

De sportschool en alle sportverenigingen zijn gesloten, waardoor het haast onmogelijk lijkt om nog je routine vol te houden. Waarschijnlijk heb je geen fitness-apparaten thuis of een voetbalveld in je tuin (ik in ieder geval niet). Dan is FaceTime/Whatsapp videobellen een goede oplossing. Een vriend van mij en ik doen dat nu. Iedere dag kiezen wij een workout van rond een half uurtje van Darebee (een website met workouts voor beginners. Ze hebben bijvoorbeeld honderd 'no-equipment workouts'). Zet Facetime aan en zweet lekker samen. Door het samen te doen, heb je altijd iemand die jou aan de afspraak houdt. Tot nu toe zijn de workouts goed te doen voor een beginner als ik!

Even naar buiten

Binnen je activiteiten doen is een goede vervanging voor de sportschool, maar het is ook belangrijk dat je wat zonlicht opvangt. Ga naar buiten, maak een wandeling of een fietstocht. Zonlicht zorgt voor de productie van vitamine D en een tekort hieraan kan er letterlijk voor zorgen dat jij je minder gelukkig voelt. Genoeg reden dus om even naar buiten te gaan. Zolang je maar goed let op de 1,5 meter afstand, is het goed te doen: en het is heel gezond!

Ik hoop dat je nu genoeg ideeën hebt om zelf aan de slag te gaan. Ik weet in ieder geval van mezelf dat ik me een stuk minder lui voel na een workout, ook al duurde die maar 10 minuten.

Gepubliceerd op 21 april 2020
ADVERTENTIE
1500 euro winnen met je pws of sectorwerkstuk?

Check de online masterclasses van het Rijksmuseum waarin experts hun kennis en tips delen, zodat jij tot een goed onderwerp komt. En wist je dat je mee kunt doen aan de Rijksmuseum Junior Fellowship wedstrijd? Je maakt dan met jouw pws of sectorwerkstuk kans op 1500 euro en een traineeship!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.