Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Zo bereid je je voor op een lastige toets

Zo bereid je je voor op een lastige toets

Heb jij binnenkort een toets van het moeilijkste vak allertijden? Dan kan jij vast wel wat hulp gebruiken. Met deze tips ben jij helemaal klaar om te knallen tijdens die moeilijke toets!

#1. Plan je tijd goed in

Weet je dat je over drie weken die rot-toets hebt? Plan dan je tijd goed in. Als het goed is wordt het lesboek behandeld tijdens de lessen, dus zou je alles al een keer gelezen moeten hebben. Als dit niet zo is, begin je daarmee! En dan niet alles in één keer, want na 1 of 2 hoofdstukken sla je toch niets meer op. Bedenk van te voren hoeveel tijd je nodig hebt per hoofdstuk zodat je, nadat je alle hoofdstukken hebt geleerd, genoeg tijd overhoudt om alles nog eens te herhalen. Probeer bijvoorbeeld om de dag een half uurtje tot een uurtje eraan te zitten.

#2. Maak aantekeningen

Sla jij niet altijd alles op tijdens het leren? Dan is het heel prettig om goede aantekeningen te maken! Zo vindt de één het heel prettig om per hoofdstuk alles samen te vatten, terwijl de ander juist beter alles onthoudt door alleen steekwoorden op te schrijven. Bedenk wat voor jou prettig werkt!

#3. Neem genoeg pauzes tussendoor

Aan één stuk door leren werkt voor niemand. Echt voor níemand. Dus ook niet voor jou. Neem om het uur, tot maximaal 2 uur een korte break. Ook al is het een pauze van een kwartier! Het belangrijkste is dat je even met iets anders bezig bent, zodat je na je pauze weer helemaal gefocust bent en je superveel concentratie hebt.

#4. Vraag hulp aan anderen

Snap je eigenlijk helemaal niet wat je nu precies aan het leren bent, omdat je moeite hebt met het vak? Vraag dan hulp aan anderen. Dit kan je vader of moeder zijn, maar misschien ook iemand van buitenaf. Zo zijn er genoeg mensen die bijles geven. Dit zijn vaak wat oudere studenten die supergoed zijn in dat ene vak. Reken maar dat jij een dikke voldoende scoort voor je volgende toets.

Lees ook: 10 struggles bij het leren van een toets

#5. Laat je overhoren

Last but not least: laat je overhoren! Denk je dat je alles goed kent? Test dit dan door je te laten overhoren. De kans is groot dat je een paar dingen nog niet weet, waarvan je echt denkt dat je het al helemaal kent. Alleen op deze manier kom je erachter of je alle lesstof ook echt goed hebt opgeslagen.

Heb jij binnenkort ook een lastige toets?

Meer nieuwtjes, trends, budget shoptips, reviews en tips? Check Fashionista.nl! Of volg Fashionista op FacebookInstagramYouTube of Twitter.

Gepubliceerd op 22 oktober 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.