Zes tips voor je eigen YouTubekanaal

Zes tips voor je eigen YouTubekanaal

Door Koen

Koen is 12 jaar oud en heeft nu al 'partner manager' op zijn CV staan. Hij werkte bij Youmedia Network, en gaf daar mensen en organisaties tips om hun YouTubekanaal te verbeteren. We interviewden hem al eerder, maar nu schreef hij speciaal voor Scholieren.com-lezers een blog met YouTubetips.

Heb jij je eigen YouTubekanaal? Als je deze tips opvolgt word je een über-YouTuber! 

1. Ik kijk, jij kijkt, wij kijken

Wie kijken je video's? Zijn dat meisjes die helemaal gek zijn van boybands? Of jongens die de hele dag de stad in trekken om foto's te maken? Focus je daarop en kies een onderwerp waar je jezelf ook goed in kunt herkennen; die meisjes vinden bijvoorbeeld roddels over One Direction heel leuk, en die jongens de nieuwste fotocamera's. Let er wel op dat als je eenmaal een onderwerp hebt gevonden, je daar niet meer van afwijkt. Dit kan namelijk irritant zijn voor je volgers. 

2. Kies een ECHT goede titel

Kies een originele titel, trek mensen aan. Zou je er zelf op klikken? Denk daarover na en vermijdt woorden die je iets te vaak hebt gezien. Probeer je daar ook een beetje aan vast te houden. Doe je je titels altijd in kleine lettters? Doe ze dan niet plotseling in caps-lock.

3. YouTube-moneyz

Als je verwacht dat je gelijk die ene nieuwe camera kan kopen met de opbrengst van je kanaal dan moet ik je teleurstellen: zo snel gaat het helaas niet. Maak een YouTubekanaal omdat je er plezier in hebt, niet omdat je geld nodig hebt.

4. Duimnagels

Stel als je een video uploadt een thumbnail in. Dat is het plaatje dat je ziet als je op een video klikt. Hierdoor kun je mensen nieuwsgierig maken, en bekijken mensen eerder je video.

5. Maandag, woensdag en vrijdag

Laat mensen terugkomen, en stel vaste tijden in waarop er een nieuwe video verschijnt op je kanaal. Je kanaal moet eigenlijk net zo werken als een abonnement op een krant of tijdschrift: mensen willen kunnen rekenen op een nieuw filmpje.

6. Oranje-met-paars-gestippeld

Zorg dat mensen je kanaal herkennen door je te onderscheiden. Dat kan bijvoorbeeld door altijd te schreeuwen of juist te fluisteren in je intro. Of altijd dat ene oranje-met-paars-gestipte bloesje aan te doen. Geloof het of niet, het kan je zomaar extra abonnees geven.

Maar het allerbelangrijkste van je YouTubekanaal: zorg dat je het zelf leuk vindt!

Gepubliceerd op 5 maart 2016
ADVERTENTIE
De Galaxy Chromebook maakt je (school)leven makkelijker!

Met de Galaxy Chromebook Go kun je de hele dag huiswerk maken, series bingen en online shoppen zonder dat 'ie leeg raakt. Ook kan deze laptop wel tegen een stootje. Dus geen paniek als jij je drinken omstoot, want deze laptop heeft een morsbestendig toetsenbord!

Ontdek de Chromebook!

REACTIES

L.

L.

Super nice koen!

6 jaar geleden

K.

K.

Thenk joe!

6 jaar geleden

O.

O.

Op je 12e 'partner manager' bij een 'bedrijf' zonder winst / omzet en wat niet KVK geregistreerd staat? Doe je huiswerk eens scholieren.com..

Buiten dat is Koen een prima gozer die er zeker wel komt later. Focus je op je het ondernemen en niet op de titeltjes en de publiciteit.

6 jaar geleden

K.

K.

Inderdaad, dat is ook een van de redenen waarom ik ben gestopt ;)

6 jaar geleden

D.

D.

Hoi ik wil een eige youtube-kanaal hoe moet dat

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.