Eindexamens 2024

Wij helpen je er doorheen ›

Koen (11) geeft tips voor je Youtube-kanaal

Koen (11) geeft tips voor je Youtube-kanaal

Voor hun zestiende denken veel jongeren nog lang niet aan een bijbaantje of aan hun toekomst. Koen (11) wel: hij gaat komend jaar naar de brugklas en is nu al partner manager bij Youmedia Network. Vanachter zijn laptop beantwoordt hij al je vragen over je Youtube-kanaal. Ik vroeg hem de hemd van het lijf (maar dan wel over zijn werk).
 

Een halfjaar geleden zette  oprichter Dennis Voorn (14 jaar) Youmedia op, waarna Koen hem kwam versterken. Zijn functie? Partner manager. "Ik ben het 'contactpunt' tussen ons en onze klanten", legt Koen uit. Het bedrijf is een Youtube-netwerk dat bestaande Youtube-kanalen helpt te groeien. Koen: "Dat doen we door bijvoorbeeld meet-ups te organiseren, designs te maken, tips te geven en kanalen te promoten via Facebook en Twitter."

Hard werken

Er komen op een dag veel vragen van Youtube-kanalen binnen bij Koen, via zijn mail en Facebookaccount. Die vragen gaan over hoe mensen hun kanaal kunnen laten groeien. Koen beantwoordt al die vragen, al is dat soms best hard werken: "Er zijn dagen dat er elke minuut een vraag binnenkomt en dagen dat er geen vragen zijn. Het wisselt ontzettend. Naast het beantwoorden van die vragen moet ik, samen met het team, ook de social media-accounts onderhouden."

Volgens Koen gaat zijn werk eigenlijk altijd door: "Er komen altijd vragen binnen en een vraag moet zo snel mogelijk beantwoord worden. Dus ook in het weekend of onder schooltijd als dat kan." Toch ziet hij daar vooral de voordelen van in: "Normaal moet je rond een bepaalde tijd aan het werk, maar met dit werk kan ik mijn tijden zelf bepalen. Ook werk ik met anderen: we wisselen elkaar af. Als de één druk is met school, dan kan de ander de vraag beantwoorden.'

Energie

Ondanks het feit dat de hoeveelheid werk soms behoorlijk kan oplopen, vindt Koen dat hij genoeg vrij heeft: "Iets voor mezelf doen kan gelukkig altijd. En natuurlijk: als het echt teveel wordt, moet je stoppen. Dat is bij mij nu gelukkig niet het geval: ik heb genoeg energie en vind het erg leuk."

Ook zijn ouders maken zich geen zorgen. Sterker nog, ze staan volledig achter het werk van Koen: "Ze vinden mijn baan erg gaaf, steunen me enorm en helpen me soms zelfs, als ik ergens een vraag over heb."

Steenrijk

Mocht je het je afvragen: rijk wordt Koen nog niet van zijn baantje bij Youmedia. "Wij krijgen 10% van de inkomsten van de partners waarmee we werken", vertelt Koen. "En we zijn nog startend, dus ik verdien nog niet heel veel."

Echte toekomstplannen heeft het Youmedia-team nog niet volgens Koen: "We hopen gewoon dat we nog lang door kunnen blijven gaan!

Gepubliceerd op 17 augustus 2015
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.