Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

WTF: zeldzaam bij Zara

WTF: zeldzaam bij Zara

Aspirerend modejournalist Jorinde sterft een beetje van binnen als ze de zoveelste leeftijdsgenoot ziet die zichzelf in een doodsaaie standaardoutfit heeft gehesen à 500 euro.

Voor de rubriek WTF: What the Fashion! spot Jorinde de voorlopers met gevoel voor stijl, waarvan ze zelf nog iets zou kunnen leren.

Pas op: deze aflevering explodeert bijna van de eigengeilierij. Nou ja, eigenjassengeilerij dan. Dit keer hoefde ik niet de straat op om mode-inspiratie te signaleren: het prachtigste, origineelste en hipste kledingstuk heb ik al in huis.

Daarom: een ode aan de meest geweldige jas ooit. Die van mij.

Ik heb er nog nooit iemand anders mee zien lopen. Trouwens: als ik 'm aanheb, lóóp ik niet over straat, maar paradéér ik. En steel ik de show. Mijn jas en ik, een prachtig avontuur. Mijn jas en ik stelen de ogen uit de holle oogkassen der mensheid. 

Waarom hij zo geweldig is? Hij is oranje. Oranje? Ja, oranje. Die vreselijke kutkleur die gelijk staat aan ons vaderland dat even kut is. Ik houd eigenlijk helemaal niet van oranje. Behalve bij deze jas.

Het bijzonderste aan mijn jas is misschien nog wel dat-'ie bij de Zara vandaan komt. WHAT THE FASHION? ZARA?

Ja, bij de Zara dus. De winkel waar nep-haute couture voor een scherpe prijs wordt verkocht en waar zowel meiden van 15 als huismoeders van 55 spontaan geil worden. Die winkel ja.

Want ook al is de winkel onderdeel van het systeem wat 'massaproductie' heet, Zara-kleding ziet er wel altijd best netjes en degelijk uit. Waarom heb ik dan nog niemand zien lopen met deze jas? Waarom zijn mensen dan nog steeds niet bereid om de magie van deze oranje prins te omarmen?

Ik denk dat ze blind zijn. De magie zit 'm in het feit dat-'ie functioneel is, maar geen ordinair ontwerp heeft. Daarnaast is de jas totaal onpopulair, en dat vind ik is juist het toffe aan het massaproduct van het Spaanse kledingconcern. Ze beginnen te begrijpen wat ík mooi vind.

Bovendien zal menig huisvrouw/vijftienjarige wegrennen als ze de lengte zien: hij komt namelijk net boven kniehoogte. Ook al iets wat niemand wil, YES! Mooi onpopulair is niet lelijk.

..En nee, niet allemaal naar de Zara rennen, nu. Dit is bedoeld ter inspiratie, niet zum copy-pasten.

Gepubliceerd op 4 november 2011
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

J.

J.

Bij deze eis ik mijn credit op voor de foto's. En de tekst <3

10 jaar geleden

D.

D.

Dat is nou ècht een leuk jasje. Veel beter dan die Nickelson troep. :)
Ik vind het er ook vrij retro uit zien, wat positief is.

10 jaar geleden

R.

R.

Zara is sowieso koning.

10 jaar geleden

N.

N.

Meid, niet meer doen. Dat je apart wil zijn hoeft niet te zeggen dat je je maar met lelijke oranje jassen tegen de maatschappij moet afzetten. Je kan wel afgeven op meiden van 15, maar jij hebt duidelijk ook last van het puber-syndroom. Grow up en werk een beetje aan je schrijfskills, want daar is sinds de brugklas ook niets meer aan gedaan zo te zien.

10 jaar geleden

-.

-.

Helemaal mee eens! Afzetten is prima, maar ga dan idd niet zeggen dat je "anders bent", het hele puber-zijn draait om je afzetten tegen iedereen. Of je dat nou doet in een oranje jas of in een bruine (of blauwe.. of zwarte.. of...).

10 jaar geleden

J.

J.

Wat een kutwijf is dat naamgenootje van mij zeg.

10 jaar geleden

E.

E.

Haha die Nickelson jassen, daar wil je toch niet dood in gevonden worden. Facking lelijk en ordinair. http://www.viceland.com/blogs/nl/files/2010/11/fan3.png deze is echt het ergst. Sletteriger kan het niet worden hahaha

10 jaar geleden

-.

-.

@Jorinde "Want ook al is de winkel onderdeel van het systeem wat 'massaproductie' heet" &waar koop jij je kleding dan?? je maakt het zeker allemaal zelf? je verbouwt zeker ook je eigen voedsel. meid: ALLES is tegenwoordig massaproductie. jij dacht zeker dat ze een kip speciaal voor jou kweekten? en een koe werd speciaal voor het leer van jou schoenen geslacht en het leer vermaakt?? kom op, doe niet zo ontzettend naïef.

10 jaar geleden