Wees eens wat brutaler in je schoolwerk!

Iedere scholier krijgt ermee te maken: werkstukken. Van een groot kunstwerkstuk tot een zelfgeschreven, maar meestal van deze website geplukt, geschiedeniswerkstuk. Ik zeg niet dat het maken van een werkstuk leuk is, maar door iets brutaler te zijn, kun je het in ieder geval voor jezelf wat leuker maken! 

Klaartje Komen en Con Domen

Noem me arrogant, maar ik vind dit dus geniaal. Een paar maanden geleden moest ik een verhaal schrijven voor maatschappijwetenschappen over een fictieve stam op een fictieve plek. Na een paar uur schrijven (het moest weer op het laatste moment) had ik een doodsaai verhaal op papier. 

Tot ik een geniale ingeving kreeg: ik ging alle namen veranderen. De vrouw van de hoofdpersonage noemde ik Klaartje Komen. Haar man kreeg de sierlijke naam Con Domen en zo ging het nog even door. Super kinderachtig, maar hierdoor heb ik uiteindelijk toch plezier aan deze opdracht gehad. Volgens mij kon zelfs de docent het waarderen; ik kreeg een 7,7! 

Hoer

Op school kijken ze inmiddels niet raar meer op van mijn vreemde acties. De eerste les kunst van dit jaar moesten we organische vormen samen laten gaan met geometrische. Dus ik tekende een stel piemeltjes met een groot kruis erdoorheen. Ja, superleuk en volwassen. De docent keek raar op, dus mijn doel was voor die les weer bereikt. 

Later die periode moesten we deze opdracht op een groot doek uitwerken. Ik veranderde de schets naar een naakte vrouw, die later werd omgetoverd tot 'Hoer'. Even een korte toelichting: dit deed ik om aan te tonen hoe raar sommige mannen naar vrouwen kijken, door haar gelijk te bestempelen als 'hoer' wanneer ze geen kleren draagt.

Goed, tijdens het presenteren aan de rest van de klas zette ik de laatste puntjes op de i en spoot ik dwars over het kunstwerk in grote letters 'Hoer'. Eventjes voelde ik me Banksy. Voor dit werk kreeg ik een 7,6. Alweer ver boven mijn gemiddelde cijfers.

Boekverslag

Voor heel veel dingen op school moet je schrijven. Niet iedereen vindt dat even leuk. Mijn advies: schrijf je ongefilterde mening eens een keer op bij je Nederlands betoog en schrijf je samenvattingen eens in bouwvakkerstaal! Ik zeg niet dat dit gegarandeerd zal uitlopen tot een succes, maar je kunt het altijd proberen!

Ik vind het persoonlijk bijvoorbeeld altijd leuk om in een samenvatting enorm te schelden en vloeken, zo onthoud ik het beter. Oké, dat is raar, zal wel aan mij liggen.

Wat bereik je ermee?

Naast dat je een super intimiderende houding aanneemt gericht naar docenten (niet waar), maak je school voor jezelf een stuk leuker (wel waar). Je vindt misschien eindelijk wel weer dat kleine beetje motivatie dat je nodig had om wat voor school te gaan doen, want met een beetje humor wordt alles een stukje leuker. 

Kus

Gepubliceerd op 4 maart 2021

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andrew

Andrew

cringe

1 maand geleden