Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

We kunnen niet meer om Måneskin heen

We kunnen niet meer om Måneskin heen

Overal kom ik de Italiaanse band Måneskin tegen. Op TikTok, op Insta, in bijna elk gesprek met mijn vrienden... Door de winst dit jaar op het Eurovisie Songfestival heeft de band een enorme populariteitsboost gekregen. En ik denk dat ik ook fan ben geworden...

We weten allemaal dat Duncan Laurence met het nummer Arcade in 2019 het Eurovisie Songfestival heeft gewonnen. Daardoor zou het volgende Songfestival plaatsvinden in Nederland, alleen door Corona werd dat helaas een jaartje later. Er waren weer spectaculaire shows dit jaar en de uitslag was hartstikke spannend, totdat het publiek massaal gestemd bleek te hebben op Italië. 

Eurovisie Songfestival fan

Ik ben sinds dit jaar een die hard Eurovisie Songfestival-fan. Ik heb voor de live uitzendingen alle nummers geluisterd en zo bepaald wie ik het beste vond. 

Italië zat niet in mijn top 10, dus het verbaasde mij dat Måneskin had gewonnen. Ik had hun nummer ook niet echt goed geluisterd, omdat ik dacht dat het gewoon weer zo'n stom rocknummer zou zijn, maar dat bleek later eigenlijk best mee te vallen. 

Mijn TOP 5

Mijn top 5 veranderde echt per week, want je kunt de nummers altijd al wat eerder beluisteren. Ik heb altijd dat als ik iets vaker hoor, ik het steeds leuker ga vinden. Maar als ik het té vaak hoor dan vind ik het weer vervelend worden. Ik denk dat dat wel herkenbaar is. 

Mijn TOP 5 van alle inzendingen:

  1. 1. IJsland
    2. Israel
    3. Estland
    4. Zweden
    5. Cyprus
  2. Italië had ik achteraf sowieso ook in m'n top 5 gezet. Ik moest dat nummer vaker horen om het echt leuk te gaan vinden. 

Tiktok hype 

Italië heeft dit jaar gewonnen door de kijkers die hadden gestemd. Dat laat zien dat veel mensen dit genre en de band leuk vinden en dat is ook flink te merken. Inmiddels is mijn Foryou page op Tiktok alweer iets normaler, maar de dagen na het Eurovisie domineerde Måneskin de app. Ik kon er gewoon niet meer omheen en begon zelf ook wel fan te worden.

Iedereen crusht ziek hard op de leadzanger Damiano en dat vind ik heel begrijpelijk! De rest van de band is ook superleuk en knap vind ik. Ze hebben iets unieks, wat er echt uitspringt.

Playbacken

Hun winnende nummer Zitti e buoni gaat ook veel rond op Tiktok. Daarop gaan mensen dan playbacken, terwijl niemand eigenlijk precies weet wat ze zingen. Ik betrapte mezelf er ook op tijdens het meeschreeuwen onder de douche.

Måneskin heeft zo'n enorme bekendheidsboost gekregen door de winst van het Eurovisie Songfestival 2021. Als je kijk op spotify tussen de populairste nummers per land staan de bekendste en leukste nummers van de Italiaanse band Måneskin overal bovenaan. 

Ik kan nu wel vast gaan sparen als ik volgend jaar naar het Eurovisie Songfestival wil gaan, want het zal vast druk worden met al die Måneskin fans. Ik heb wel gehoord dat Italië niet erg goed is in tv maken, dus dat wordt nog wat. Dan moet ik er maar gewoon live heen voor de echte experience.

Gepubliceerd op 23 juni 2021
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.