Wayne bezoekt: The Avengers: Age of Ultron

Door Wayne

Een film over superhelden en superkrachten is toch alleen voor kinderen? Niets is minder waar. Je hebt misschien al wel gemerkt dat het halve internet loopt te fangirlen over deze film. En ik? Ik deed gewoon mee.

Guttegut, wat zijn er tegenwoordig toch veel films in de bioscoop! Gelukkig is Wayne er om je de helpende hand te bieden: elke maand kiest hij er twee uit om te checken of het je zuurverdiende geld waard is. De laatste film voor dit schooljaar: The Avengers: Age of Ultron

(C) Marvel Studios | Wie Thor's hamer kan tillen is baas

The Avengers: Age of Ultron is een film over het superheldenteam: The Avengers. Er wordt ook een behoorlijk sterrenblik opengetrokken: Scarlett Johansson, Mark Ruffalo, Chris Evans en Robert Downey Junior. Het korte verhaal van deze film: Ironman (gespeeld door Robert Downey Jr.) dacht eindelijk een technologie te hebben om robots zelf te kunnen laten denken en doen, maar er gaat toch iets fout in zijn programma. Uiteraard moet de fout hersteld worden, maar dat blijkt toch moeilijker dan gedacht. 

Niet downloaden

The Avengers is een van de vele films die je niet moet downloaden vanuit je luie stoel, maar echt op het grote doek moet gaan zien - alleen al voor het geluid. De stoelen trillen met je mee bij iedere keer dat de Hulk dingen in elkaar ramt of als Thor weer met zijn hamer gaat zwaaien. Voor aardbevingen hoef je dus niet naar Groningen toe, de bioscoopzaal kan daar ook al voor zorgen.

Ook voor de visual/special effects moet je 'm eigenlijk niet op je kleine laptopscherm bekijken. Bij een grote productie als Marvel kun je wel sterke effects verwachten, en dat maken ze zeker waar. De kostuums van de superhelden zijn een knap staaltje werk en ook de details van de Hulk zijn enorm verbeterd sinds de tweede film over hem. Je ziet zelfs de huidplooien; erg knap gemaakt.

(C) Marvel Studios | Scarlett Johansson als Natasha Romanoff

Je verwacht het niet, maar ook de humor in de film is erg grappig. Tussen de intense gevechten en bombardementen door is er genoeg plek om elkaar te besmeuren met grapjes. Af en toe moet je de voorgaande Marvel-films wel hebben gezien om de grappen te kunnen snappen, en dat geldt voor ook de verhaallijn zelf. Zo komen er ook elementen van Guardians of the Galaxy in voor, en als je dat herkent is alles nét een stukje leuker.

Kleine dingetjes

Het scheelde niet veel of ik had 'm vijf sterren gegeven. Het verhaal is gewoon hartstikke goed en retespannend tot het einde. Er waren echter een paar kleine dingetjes waar ik mij aan stoorde. Voorbeeldje: er wordt doodleuk Engels gepraat in een Oost-Europees stadje middenin de berg (en dan ook nog heel verstaanbaar). Niet zo logisch. Het zijn echt soortgelijke kleine dingetjes die de film net geen doen verdienen.

Neemt nog niet weg dat je zeker je bed uit moet komen in je vakantie voor deze film. Twee uur lang op het puntje van je stoel is je geld zeker waard. En wees niet bang om een beetje te fangirlen. 

Gepubliceerd op 29 april 2015
ADVERTENTIE
Proefstuderen vanuit huis? Wil je vóór dat je een studie kiest, zeker weten of het qua inhoud is wat je ervan verwacht? Dat kan! Volg één van de vijf online proefstudies en ontdek hoe het is om aan de universiteit van Wageningen te studeren. Je volgt videocolleges en maakt opdrachten, gewoon vanuit je slaapkamer. Je wordt begeleid door studenten, die je vragen kunt stellen over de inhoud van de proefstudie of gewoon over het studentenleven! Alles is vrijblijvend, je zit nergens aan vast.

Meld je aan!