Wat is online proefstuderen?

Door Wageningen

Wil jij weten hoe het is om aan de universiteit te studeren? Of wil je vanuit huis op de bank of in een tussenuur op school ontdekken of onze opleidingen bij jou passen? Meld je dan nu aan en start op 17 september of 12 november met online proefstuderen.

Wat is een online proefstudie?

Een online proefstudie is een reeks van lessen die je via je laptop of tablet kunt volgen. De lessenreeks bestaat uit vier tot zes lessen van elk één uur. Je kijkt videocolleges, maakt opdrachten en je wordt begeleid door studenten van onze opleidingen. Je kunt ze meteen al je vragen stellen over de opleiding of het studentenleven.

Zo’n proefstudie is speciaal ontwikkeld voor vwo-scholieren in de vijfde of zesde klas maar staat open voor iedereen. Zo krijg je een goede indruk van het studeren aan de universiteit. Als je de hele proefstudie afrondt ontvang je een certificaat van deelname. Handig voor in je LOB dossier.

Waarom is dit dan handig?

Tijdens een online proefstudie kom je meer te weten over verschillende onderwerpen gerelateerd aan bacheloropleidingen van Wageningen University & Research. Je gaat dieper in op de inhoud van een studie dan je bijvoorbeeld tijdens een open dag of meeloopdag doet.

Door het volgen van de online lessen krijg je inzicht in wat je staat te wachten op een universiteit. Het helpt je bij het maken van een juiste studiekeuze. Vraag ook aan je mentor en decaan of je het online proefstuderen kunt gebruiken als oriëntatie op je vervolgstudie of lob-activiteit.

Welke proefstudie moet ik kiezen?

Dat hangt helemaal af van jouw interesses. Er zijn vijf proefstudies die je nu al kunt volgen, kies degene die jou het interessantst lijkt.

  • Op naar een biobased samenleving: Hoe vervangen we het gebruik van fossiele grondstoffen? Deze proefstudie laat je het alternatief zien: hernieuwbare, duurzame grondstoffen op basis van biomassa.
  • Tourism: Wist je dat je toerisme op WOniveau kunt studeren? In deze Engelstalige online proefstudie leer je alles over de invloed van toerisme op de samenleving, onze natuurlijke omgeving en de economie.
  • Economie & Beleid: Wat hebben milieu en landbouwbeleid voor invloed op (regionale) economie? In deze proefstudie leer je er meer over.
  • Communicatie & Life Sciences: Wil je zelf een ‘nudge’ ontwikkelen waarmee je mensen stimuleert om gezonder te eten? Wil je leren hoe je de afstand tussen wetenschap en de maatschappij kunt dichten? In deze proefstudie leer je alles over de rol van communicatie hierbij.
  • Bodem, Water, Atmosfeer: Wat zeggen ze eigenlijk in het weerbericht? Welke soorten bodems bestaan er, en hoeveel water hebben we nou écht beschikbaar? In deze online proefstudie leer je er alles over.

Klik hier om je direct aan te melden voor één van de vijf proefstudies!

 

Gepubliceerd op 1 juli 2018

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.