Wat er vooraf gaat aan die perfecte instafoto

Door Fay

Je herkent het waarschijnlijk wel: tussen je huiswerk door even afleiding zoeken bij je instagram-tijdlijn. De meest perfecte foto’s komen voorbij: zeeën zo blauw als een zwembad, drankjes met alles erop en eraan en uitzichten waar je alleen maar van kan dromen. Maar zijn deze zogenaamde  'insta-waardige' plekken wel zo perfect als iedereen denkt?

Influencers

Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een Instagram-account. De app is zelfs zo populair dat jongeren in plaats van acteur of actrice nu het liefst influencer willen worden. Ik snap het wel, want op hun feed verschijnen de mooiste foto’s en de eigenaren van die accounts krijgen er nog geld en mooie spullen voor ook. Ik ben zelf stiekem ook altijd een beetje jaloers als ik influencers in hun bikini op een supermooi strand voorbij zie komen, terwijl ik net helemaal nat ben geregend en nog een hele schooldag voor de boeg heb. Maar als je er wat langer over nadenkt realiseer je je dat je dat perfecte plaatje je niet zomaar krijgt. Wat je niet ziet, is wat er allemaal aan vooraf is gegaan.

Wake me up when I’m famous

De populaire muurschildering in De Pijp (Amsterdam) waar staat: 'Wake me up when I’m famous' trekt erg veel toeristen aan, terwijl het zich gewoon ergens in een zijstraatje bevindt. Er zijn zelfs mensen die niet naar Amsterdam komen om de Nachtwacht te zien, maar speciaal om insta-waardige foto’s te maken op straat. Elke keer als ik door de stad fiets, kijk ik mijn ogen weer uit. Overal waar je kijkt zijn mensen foto’s aan maken. Midden op het fietspad of gewoon bij de grachten. Massaal staan ze in de rij bij ontbijttentjes omdat ze daar de rainbow acai bowl hebben, die je volgens influencers geproefd móet hebben. Iedereen doet het. Ik zag laatst zelfs twee omaatjes met de lipjes getuit poseren bij een roze bloembak.

 

 

Gezichtsbedrog

Inmiddels zullen de meesten van jullie wel weten dat je niet alles moet geloven wat er op het internet verschijnt. Er zijn namelijk heel veel insta-waardige plekken op de wereld die op de foto heel erg mooi lijken, maar in het echt vies tegenvallen. Zo lijkt op veel foto’s de Lempuyang-tempel op Bali aan een prachtig meer te liggen, maar in werkelijkheid is het gewoon een spiegeltje die onder de camera wordt gehouden.

 

 

En dat mooi blauwe water met roze flamingo’s op de achtergrond in Aruba, daar kom je niet zomaar. Nee, per persoon is een dagpas al 100 euro! En dan heb je niet eens garantie dat de flamingo’s er op dat moment zijn. De die-hard influencers kunnen natuurlijk niet op de foto als ze steeds dezelfde outfit aan hebben. Dus in de lange rij voor de jungle schommel gaat het Chanel bloesje uit en het Gucci jurkje aan, want wat zullen de mensen wel niet denken, dat bloesje had ik bij de zwembad foto ook al aan!

 

 

Dus voortaan als je het perfecte plaatje weer eens tegenkomt, wees dan blij dat jij niet met 40 graden ergens in een lange rij staat te zweten samen met tientallen andere vreemde mensen.


 
Gepubliceerd op 11 september 2019

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.