Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Waarom kunnen meisjes niet autorijden?

Waarom kunnen meisjes niet autorijden?

Hidde

Meisjes zijn een regelrechte ramp in het verkeer, vindt Hidde. Ze rijden over de vluchtstrook, voegen te langzaam in en trappen te pas en te onpas keihard op de rem. Toch hebben ze hun rijbewijs gewoon gehaald. Waarom vinden meisjes het dan nog steeds zo moeilijk om te rijden?

In deze rubriek schrijven Hidde en Jorieke elkaar brieven. Over typische jongens/meisjes-vraagstukken waar niemand je het antwoord op kan geven. Ze schreven bijvoorbeeld al over de magie van voetbal en de schaamteloosheid van jongens. Dit keer het slot: waarom kunnen meisjes niet autorijden? Nieuwsgierig naar alle eerdere afleveringen? Teruglezen kan in 't archief.

Hidde: de jongen

Lieve Jorieke,

Jij kunt niet autorijden. Jouw hele soort heeft er een sport van gemaakt om veel te langzaam te rijden, geen richting aan te geven en keihard op de rem te trappen als er iets mis dreigt te gaan.

En nee, dit is geen cliché. Feit is dat als ik me weer eens kapot erger aan een té langzaam invoegende Fiat 500/Ford Ka op de snelweg, er in 99 procent van de gevallen een meisje achter 't stuur blijkt te zitten.

Sinds een halfjaar heb ik rijles en ik maak het iedere keer weer mee. Het is misschien een beetje generaliserend, maar toch is het in de meeste gevallen wel zo. Jullie driving skills blijven altijd achter bij die van ons. Zelfs als je uiteindelijk je rijbewijs hebt gehaald. Ik begrijp niet waarom: autorijden is toch gewoon een trucje dat je leert en that's it?

Lieve Jorieke, waarom is het voor meisjes zo moeilijk om gewoon auto te rijden zónder bijna-ongelukken te veroorzaken?

Liefs,
Hidde

P.S. Ik mag over een paar weken afrijden. Voor de derde keer. Maar de keren dat ik gezakt ben, lagen aan de examinator! Niet aan mij! Echt!

Jorieke: het meisje

Lieve Hidde,

Ik kan niet autorijden? Laat me niet lachen. Ik ben nog nooit gezakt voor mijn rijbewijs!

Wij vrouwen kunnen prima autorijden. Als we niet meerdere dingen tegelijk gaan doen, tenminste. Want dát, lieve Hidde, kunnen vrouwen eigenlijk helemaal niet zo goed. Daar zit dus ook het probleem.

Wij zijn namelijk meestal met méér dan alleen het besturen van de auto bezig. We zingen knettervals mee met de muziek op de radio, we fatsoeneren onze make-up in de achteruitkijkspiegel en fileflirten erop los. En daar gaat het meestal fout.

Autorijden gaat dus prima, het multitasken gaat wat minder. En daar is helemaal niets mis mee: het houdt het verkeer ook een beetje spannend.

Liefs,
Jorieke

Gepubliceerd op 21 juni 2013
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

M.

M.

geniaal antwoord van jorieke!!!

10 jaar geleden

B.

B.

Nou heb je het eens over autorijden, vergeet je te vermelden dat vrouwen niet kunnen parkeren.

http://www.zie.nl/video/opmerkelijk/Vrouw-kan-niet-parkeren/m1fz9pmft6vt

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.