Zit je in 4/5 havo en heb je een N&T of N&G profiel? Vul deze korte vragenlijst in over chemie-opleidingen en maak kans op 20 euro Bol.com tegoed.

Meedoen

Vijf tips om concertkaarten te scoren

Vijf tips om concertkaarten te scoren

Door Imme

Beyoncé/Adele/Justin Bieber (vul je favoriete artiest in) komt naar Nederland; eindelijk kan je je idool in het echt zien! Omdat de kaartverkoop om 11:00 uur begint ‘neem je vrij’ van school, zit je om 10:00 klaar voor de computer en begin je om stipt elf uur op je computer te rammen om het scherm te refreshen. Zonder resultaat. Je wordt in een 30 minuten durende wachtrij gedumpt en als je eindelijk aan de beurt ben zijn de tickets uitverkocht. Herkenbaar? Lees dan maar even verder.

Of het nou om Beyoncé, Justin Bieber, Ellie Goulding, of welke populaire artiest dan ook gaat, concertkaartjes bemachtigen is moeilijk. Heel erg moeilijk. Hoe vroeg je ook voor je scherm zit, je komt altijd weer in die wachtrij terecht. Hier een aantal tips die het je misschien iets makkelijker maken om die heilige papiertjes te bemachtigen.

1. Voorbereiding

Bereid je goed voor. Op veel sites waar ze tickets verkopen heb je een account nodig om te kunnen bestellen. Je concertkaartjes worden vaak tien minuten voor je vast gehouden, en als je op het laatst pas een account aan moet maken heb je dus de kans dat je je tickets kwijt raakt. Kijk ook van te voren even naar de betaalmogelijkheden! Het kan voorkomen dat je een creditcard nodig hebt, en dan is het wel handig als je die op zak hebt.

2. Meerdere apparaten

Het heeft geen zin om in meerde wachtrijen te gaan staan op dezelfde pc. Trommel je ouders, zusjes, broers en huisdieren op om je te helpen met kaartjes bemachtigen op hun smartphone/tablet/laptop. Zorg van te voren wel even dat je Wifi-netwerk in orde is, want als die overbelast raakt ben je natuurlijk nog verder van huis.

3. Refresh NIET

Dit is een veel gemaakte fout. In alle stress 10.000 x per minuut op de refreshknop gaan zitten rammen helpt dus niet. (Yup, ik doe het ook.) Hoe aantrekkelijk het ook lijkt, doe het niet! De kans is vrij groot dat je vervolgens weer doodleuk achter in de wachtrij mag aansluiten.

4. Particulieren

Helaas zijn er steeds meer mensen die het wel aantrekkelijk vinden om tickets in te kopen en ze vervolgens voor 4x de originele prijs te verkopen. Als je dus wat te besteden hebt én een heleboel voor je tickets over hebt kan je je kaartjes scoren op sites als Marktplaats. Je moet wel erg oppassen en de kaartjes het liefst zelf ophalen, want er zijn natuurlijk ook een heleboel grapjassen die je geld laten betalen voor, eh ja.. niks.

5. Last minute

Er zijn altijd pechvogels die vlak voor het concert waar ze al zo lang naar uitkeken ziek worden, of ticketdealers die zich op het laatste moment beseffen dat ze toch echt van hun kaartjes af moeten. Het is misschien niet de meest handige manier, omdat het vaak tot een uur voor het concert gebeurt, maar je kunt vaak nog wel op een redelijk goedkope manier kaartjes scoren.

Moeilijk..

Het blijft natuurlijk moeilijk om tickets te scoren. Lukt het écht niet? Je zou altijd naar het concert kunnen gaan om te kijken of je daar nog super last minute tickets kunt scoren of heel snel naar binnen kan sneaken, maar uhm.. succes niet gegarandeerd. Succes!

Gepubliceerd op 27 februari 2016
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

H.

H.

Ticketswap.nl is ook nog een optie..

6 jaar geleden