Vijf studiekeuzetips van virtual assistant Peggy Peerboom

Door Oscar

Er zijn honderden studies en er wordt van je verwacht dat je er eentje kiest. Een ongelofelijke rotklus die je eigenlijk niet alleen aan kan. Omdat tips van je moeder, je mentor en die vervelende gozer die je op de open dag van UvA ontvangt, nogal voor de hand liggen, vissen wij naar tips in andere vijvers. Vandaag krijg je vijf tips van virtual assistant Peggy Peerboom.

Als Virtual Assistant ondersteun en ontzorg je ondernemers (voornamelijk ZZP’ers en MKB’ers) door taken uit handen te nemen waar ze zelf niet aan toe komen, geen tijd voor hebben of geen kennis van hebben. Een Virtual Assistant werkt meestal op afstand. Wat ervoor zorgt dat je niet gebonden bent aan de kantoortijden. Je kunt tijd- en locatie onafhankelijk werken. Alles gebeurt in de Cloud.

1. Ultieme vrijheid

Dat ik overal ter wereld mijn werk kan uitoefenen is voor mij ideaal. Ik hecht veel waarde aan vrijheid en heb dat dus in tijd, locatie en hoeveelheid werk. Bij het maken van een studiekeuze is het belangrijk om na te gaan in hoeverre je behoefte hebt aan vrijheid. Kun je dat vinden in je studie, maar ook in de functies die je daarna zou kunnen bekleden? 

2. Find a job you love and you’ll never work a day in your life

Virtual Assistant is een heel ruim begrip, het is in principe een Office Manager op afstand. Je kunt van alles voor je klant regelen, zoals de (financiële) administratie, social media beheer, evenementen organiseren, tekstschrijven, grafische vormgeving, ondersteunen bij webinars en het inrichten van online academy’s.

Als zelfstandig VA kun je zelf je takenpakket samenstellen. Zoek werkzaamheden uit waar jij écht gelukkig van wordt. Werk alleen met mensen waar jij echt gelukkig van wordt, bepaal zelf je ideale klant. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je studie.

3. Stap uit je comfortzone

"Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan." Bekende uitspraak van Pippi Langkous. Wees niet bang om nieuwe dingen te doen, je leert er ontzettend veel van. Je weet pas écht dat je iets niet kunt als je het geprobeerd hebt. Streep geen studie af vanwege een vak waarmee je weinig ervaring hebt. 

4. Geef niet (snel) op

Je zult voor vele uitdagingen komen te staan. Diepe dalen en mooie successen. Alles is een leerproces. Ga niet bij de pakken neer zitten als het even tegenzit. Het leven is (net als) het ondernemerschap, creatief denken. Werkt het op een manier niet, zoek dan een andere manier hoe het wèl werkt. Bovendien hoef je niet alles alleen te doen, lukt je iets niet, schakel dan hulp in. Als jij iets écht wilt, vecht er dan voor, dan kom je er wel. 

5. Sluit je aan bij een netwerk van gelijkgestemden

Ik ben bij diverse VA netwerken aangesloten. We delen ervaringen en kennis met elkaar en dat is erg waardevol. We leren veel van elkaar. Zo hoef je niet steeds het wiel opnieuw uit te vinden. Zo is het net alsof ik toch collega's heb, haha. We zien elkaar ook niet als concurrenten. Ieder heeft zijn eigen expertises.

Wat ik wil zeggen: praat met anderen over je overwegingen. Samen weet je meer en kom je tot een betere keuze.

Meer te weten komen over het beroep van Peggy? Neem contact op via haar website.

Gepubliceerd op 19 maart 2018