Vier jaar Trump: wat heeft hij nou eigenlijk (goed) gedaan?

Trump: een liegende, seksistische, racistische lul die Amerika om zeep heeft geholpen in vier jaar. Dat beeld had ik van de (nu nog) Amerikaanse president. Tot ik me realiseerde dat ik eigenlijk geen idee had wat hij in vier jaar tijd gedaan heeft.

Dus wat heeft president Trump in vier jaar nou voor elkaar gekregen? Daar moet ook wel iets goeds bijzitten? Toch?

Muur

Misschien wel de bekendste verkiezingsbelofte van Trump was dat hij een muur zou bouwen om immigrerende Mexicanen tegen te houden. Is die er gekomen? Ja en nee. Er zijn delen muur gebouwd, maar bij lange na niet wat hij gezegd had te doen. En deze is al helemaal niet betaald door de Mexicanen ;)

Obamacare

Obama heeft in 2010 een wet doorgevoerd die ervoor zou zorgen dat iedereen verplicht een ziekteverzekering moest afsluiten om ervoor te zorgen dat ook armere mensen gebruik konden maken van zorgvoorzieningen. Trump heeft beloofd dit 'te vervangen voor iets beters', omdat het de gewone Amerikaan die gezond leeft te veel geld zou kosten. Dit is hem niet gelukt. 

Navobudget

Alle NAVO-landen (30 westerse landen met een militair verbond) hebben afgesproken om 2 procent van het landelijke bruto binnenlands product (bbp) aan defensie te besteden. Echter deden lang niet alle landen dat, terwijl Amerika met 3,6 procent van hun bbp maar liefst 70 procent van het NAVO-budget bekostigde. Trump heeft ervoor gezorgd dat iedereen meer ging betalen en als je dat mij vraagt is dat niet meer dan terecht.

Space Force

Toen ik hoorde dat Trump een Space Force had opgezet, dacht ik weer echt ff dat hij  crazy was. Wilde hij oorlog gaan voeren met aliens? Ik kreeg direct een Star Wars of Star Trek idee. Toch is de werkelijkheid saaier (maar wel geruststellender...). Dit gaat meer over het beschermen van militaire satellieten. Tss.. Boring..

Parijsakkoord

In 2015 tekenden 174 landen een akkoord waarin ze beloofden te streven naar een minder-opwarmende aarde. Ze willen voorkomen dat de gemiddelde temperatuur op aarde met 2 graden stijgt -  liever zelfs minder dan 1,5 graad - en snel het gebruik van fossiele brandstoffen verminderen. Op 1 juni 2019 stapte Trump uit dit akkoord en ging juist investeren in olievelden en gaswinning. Zucht.

Economie

Trump wilde de Amerikaanse economie onafhankelijker maken en dat is deels gelukt. Hele verdragen met Canada, de VS en Mexico zijn opengebroken en aangepast. En ook voor Europa zijn er strengere eisen voor sancties, tarieven en wederkerigheid. Maar het zwaarste waren waarschijnlijk wel de handelstarieven tegen China. En natúúrlijk een dreigend tiktok-verbod ;)

Corona

Corona beleeft de tijd van z'n leven in Amerika. Trump heeft de impact van corona eerst lang ontkend, toen ontkracht, later wel geaccepteerd en daarna heeft ie het zelfs gekregen. Amerika zit nu op meer dan 130.000 besmettingen per dag. Natuurlijk, Amerika heeft veel meer inwoners dan een gemiddeld land in Europa, maar er zit helaas nog steeds geen dalende lijn in.

Leugens

Tsja, hier is hij wel berucht om. Van klimaatontkenning en coronahoaxes tot fraudeclaims: hij liegt de boel bij elkaar. In de eerste 100 dagen van zijn termijn had hij al 492 leugens verteld. Dat zijn dus gemiddeld bijna vijf leugens per dag. In augustus 2020 stond de teller op, hou je vast,  22 DUIZEND(!!!). Op zijn recorddag (11 augustus 2020) vertelde hij maar liefst 181 aantoonbare onwaarheden. Als hij een keurige acht uur sliep, betekent dat dat hij in de uren dat ie wakker was iedere zes minuten een leugen de wereld ingooide. Respect…

Gepubliceerd op 24 november 2020
ADVERTENTIE
Eerste hulp bij leerachterstanden!

Het zijn gekke tijden. Loop jij, om wat voor een reden dan ook, achter met de lesstof? Met deze tips van Examenbundel gaat het jou sowieso lukken om je leerachterstand weg te werken. Het allerbelangrijkste is dat je in jezelf blijft geloven. Jij kan dit! #geenexamenstress

De tips van Examenbundel

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

eva

eva

je hebt helemaal gelijk hij is een egocentrische lul

2 maanden geleden

een scholier

een scholier

LOL je hebt echt gelijk. hopelijk word Biden beter....

2 maanden geleden