Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Eindelijk: het is weer tijd voor kerstmuziek!

Eindelijk: het is weer tijd voor kerstmuziek!

Door Nova

Het is november en dat betekent dat ik EINDELIJK mijn kerstplaylist weer van zolder mag halen. Hoewel sommige Skyradio angstvallig vermijden en wegrennen bij de naam Mariah Carey, kan voor mij het kerstseizoen niet vroeg genoeg beginnen. 

Ik had een deal met mezelf gesloten dat ik pas na mijn toetsweek mocht beginnen. Meeblèren met kerstmuziek en tegelijkertijd leren is namelijk niet de beste combinatie. Wel vroeg ik me af vanaf wanneer het eigenlijk acceptabel is om het kerstalbum van Michael Bublé door je speakers te laten schallen.

Als het aan sommige mensen zou liggen, zou het elke dag kerst zijn. Drie maanden kerstmuziek is voor mij meer dan genoeg, hooguit vier. In Amerika geldt de ongeschreven regel dat het vanaf 1 november, de dag na Halloween, tijd is voor kerst. 

Ik vind het een prachtige idee, maar in Nederland vieren we Halloween – helaas – niet zo uitbundig. Ook zit Sinterklaas er nog tussenin, maar dat is geen reden om die playlist nog niet aan te zetten.

Pepernoten

Elk jaar lijken die pepernoten weer eerder in de supermarkt te liggen. Half Nederland klaagt hierover, maar stiekem genieten we er wel allemaal van. Als we stiekem genieten van die pepernoten, kunnen we ook best genieten van die briljante muziek.

Hoe vaak ik al niet heb gehoord dat kerstmuziek zo irritant is, omdat het allemaal zo erg op elkaar lijkt. Net als bij pepernoten, zijn er heel veel verschillende soorten kerstmuziek. Zelf heb ik voorkeur voor de klassiekers, zowel bij pepernoten als kerstmuziek. Als mensen daar geen zin in hebben, moeten ze gewoon een andere variant zoeken.

"Die muziek komt mij helemaal mijn neus uit."

Al die mensen die elk jaar zeuren dat ze dat ene nummer al duizend keer hebben gehoord, dat ze nooit wat nieuws horen en dat ze gek worden van al die belletjes die in elk nummer voorkomen, kunnen dus de pot op. Ten eerste kan je als je even langs de Appie moet de muziek niet zelf bepalen, maar thuis kun je dat nummer waar je je aan ergert gewoon overslaan. Bovendien komt er elk jaar heel veel nieuwe kerstmuziek.

Die belletjes, ja daar word ik soms ook gek van, maar schijnbaar helpen die voor het succes van een nummer. De grootste hits bevatten namelijk allemaal belletjes en die grootste hits verdienen goed. Mariah Carey schreef 'All I Want For Christmas Is You' in een kwartiertje en verdiende hiermee al 54 miljoen euro! Hmmm, misschien moet ik toch stoppen met bloggen en kerstliedjes gaan schrijven. Gewoon wat belletjes, veel herhaling, iets met liefde, sneeuw en kerst en ik ben binnen.

The most wonderful time of the year

Eerlijk is eerlijk, 2020 is nogal een kutjaar. We kunnen allemaal wel wat gezelligheid gebruiken en kerst is daar ideaal voor. Sinds eind oktober zijn mensen al massaal kerstbomen aan het kopen. Als zo veel mensen al een kerstboom neerzetten, moet kerstmuziek ook kunnen, toch?

In deze playlist heb ik mijn favoriete kerstnummers verzameld. Enjoy!

Gepubliceerd op 17 november 2020
ADVERTENTIE
Nieuw seizoen Studententijd de podcast!

Studenten Joes, Tess en Annemoon zijn terug en bespreken alles wat jij wilt weten over het studentenleven. Ze hebben het onder andere over lentekriebels, studeren, backpacken, porno kijken, datediners, overthinken, break-ups en nog veel meer. Vanaf nu te luisteren via Spotify en andere podcast-apps! 

Luister nu

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.