Van bitterballen naar verse smoothies

Van bitterballen naar verse smoothies

In de schoolkantine een vet broodje halen en dan uit de automaat nog een blikje Sprite. Vervolgens na school thuis verder gaan met een grote kop chocomel en nog wat speculaasjes....Niet de beste levensstijl voor een gezond lichaam. Maar toch genoot ik van die routine. Tot een aantal maanden geleden.  

Ik ben een echte knabbelaar. Ik hou van een goeie snack en het liefst ongezond. Op vrijdagavond wat bittergarnituur of na school met z'n allen naar de Deka voor muffins en koekjes. Toch zorgde deze levensstijl ervoor dat ik niet meer helemaal tevreden was met mijn lichaam. Sinds de zomer ben ik daarom wat meer gaan opletten wat ik eet en flink aan het sporten geslagen. 

Personal training 

Sinds vorig jaar ben ik weer op personal training gegaan. Ik heb dit een aantal jaar geleden ook al gedaan, maar ik was gestopt omdat ik wilde gaan volleyballen. Toch heb ik het weer opgepakt omdat ik naast de volleybaltrainingen nog wat actiever bezig wilde zijn. 

Daarnaast is de hulp die ik krijg ook superfijn en je wordt meer zelfbewust van wat je eet. Iets wat ik wel nodig heb. Na een glas limonade vliegen de pondjes er al bij, terwijl mijn graatmagere broer alles kan eten wat hij wil zonder aan te komen. Super oneerlijk!

Het ideaalbeeld

Het ideaalbeeld wat we hebben over ons lichaam is bij de vrouwen een slank postuurtje en bij de mannen een sportieve bouw met natuurlijk de blokjesbuik. Gelukkig is er steeds meer aandacht voor body positivity: Je hoeft niet aan dit beeld te voldoen om mooi te zijn.

Ik ben niet begonnen met de trainingen voor dit ideaalbeeld. Ik wil gewoon een gezond eetpatroon en lekker sportief bezig zijn. Ik ben wat zwaarder dan gemiddeld voor mijn leeftijd, dus afvallen kan geen kwaad. Maar ik doe het stap voor stap, totdat ik me helemaal goed en gezond voel in mijn lichaam. 

Onzeker 

Ik ben niet snel onzeker, maar ik ben wel af en toe onzeker over mijn gewicht. Afgelopen zomer ben ik op surfkamp gegaan. Ik heb een ander figuur dan mijn vriendinnen en toen ik dezelfde wetsuit kreeg als een langer en slanker iemand, paste die niet.

Op dat moment maakte me dat erg onzeker, maar inmiddels weet ik dat ik mezelf niet moet vergelijken met anderen. We hebben allemaal een hele andere lichaamsbouw. Ik was op dat kamp vier dagen in een omgeving met mijn beste vriendinnen, dus ik voelde me steeds comfortabeler. En jezelf comfortabel voelen in je eigen lichaam is het belangrijkste. Boeien wat de rest vindt! 

Curvy supermodel

Toch vind ik het wel leuk om te zien dat er nu niet alleen een programma als Holland Next Top Model met alleen maar superslanke, lange vrouwen is, maar ook een programma als Curvy Supermodel. In dit programma wordt benadrukt dat je niet dun hoeft te zijn om model te kunnen worden. Mooi en dun zijn, zijn twee verschillende dingen. Dit programma was voor mij wel een voorbeeld en inspiratie. Als je op tv alleen maar slanke meisjes ziet die succes hebben of die de hoofdrol spelen in films en series kan dat je onzeker maken.

Gelukkig heb ik de leukste personal trainster waarvan je een energy boost krijgt, tips én motivatie. Dus ben ik tevreden met deze nieuwe levensstijl? Ja! En natuurlijk zit ik nog (zo af en toe) aan de limo met chips, maar een verse fruit smoothie is ook een aanrader!

Gepubliceerd op 16 februari 2021
ADVERTENTIE
Studententijd zomerspecial

Heb jij de Zomerspecial van Studententijd de podcast al geluisterd? Joes, Steie, Dienke en Pleun nemen je mee in hun zomer vol festivals, vakanties en liefde. En kijken ook alvast vooruit naar de introductietijd van het nieuwe collegejaar. Luister lekker mee vanaf je strandbedje, de camping of onderweg. 

Luister nu!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.