Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Vakantiebestemming onbekend

Vakantiebestemming onbekend

Wil je op vakantie, maar weet je niet precies waarheen? Of ben je constant aan het bakkeleien over je bestemming? Ik weet er alles van. Mijn vriendin en ik kwamen er ook maar niet uit: ik wilde cultiewultie, zij zon en niet zoveel musea. Srprs.me hakte de knoop door: zij plannen je vakantie gewoon voor je. Je kiest een thema en verder weet je pas op het vliegveld waar je naartoe gaat. Perfect.

Geboekt.

Het niet-weten
Het aller-allertofst: het niet-weten waar je heen gaat. Iedere dag ontving ik van vriendin Floor een appje: 'Nog negentig dagen!' inclusief bevlogen smileys en heel veel uitroeptekens. We spraken af, lazen álle reviews, bekeken tienduizend filmpjes op internet en speculeerden over onze bestemming tijdens fietstochtjes naar de ijssalon. Het is het beklemmende gevoel van machteloosheid. Maar dan fijn. Alsof je verliefd bent, maar dan anders. Voorpret. 

Waar we naartoe gaan
Twee dagen voor de vliegreis lag er een brief op de mat. De temperatuur was bekend: dertig graden! Met dit idee in mijn achterhoofd, shopte ik de laatste vakantiedingetjes bij elkaar en propte alles in mijn Eastpak.

Op het vliegveld zelf openden we een eerder geposte couvert waar een code in zat. Die voerden we in en we wachtten tot onze stad verscheen: Marseille, Frankrijk. 

Strak geregeld
Enorm voordeel: Srprs.me had ons ingecheckt op het vliegveld én in het hotel. De vlucht verliep probleemloos en na anderhalf uur landden wij in Marseille. To do? Met het OV naar ons verblijf. Hoe? Achter de minieme stroom Chinezen kuieren en héél hard doen alsof je erbij hoort; in handen-en-voeten-Frans een buskaart fiksen en een ritje naar het centrum genieten. Mission completed. 

Dinsdag dicht-dag
En dan? We hadden ons natuurlijk totaal niet voorbereid, dus wisten niets over de stad. Van de baliemedewerker in ons hotel ontvingen wij een kaart van de stad. Monumenten pronkten als imposante gebouwen naast bescheiden zijstraatjes vol verborgen weelderigheid. We vertrokken maar gewoon en lieten het op ons afkomen. En dat was goed. En we genoten.

Tegelijkertijd ook wel 'n beetje een nadeel, dat je niets weet. Maar dan ook helemaal niets! Dat resulteerde in een teleurstelling toen wij voor MuCEM (museum dat niet te missen was op de toeristenkaart) stonden en onze hoofden tussen de tralies plantten: het was dicht. Posters vol werken van Matisse koketteerden door de stad, maar op dinsdag, onze enige echte héle dag, was het museum gesloten. En daar baalden we, of nou ja vooral ik, enorm van.

Maar goed, dan maar andere leuke dingen doen: zwerven door een Marokkaanse wijk vol street art en spelende kinderen. Lelijke mannen observeren met hun lelijke snorren, een sigaretje rokend op hun nog lelijkere balkons. Wegdromen onder de opgehangen was die in vrolijke kleuren in hun intense hoeveelheid de lente versiert. En nog veel meer.

Moet je echt doen
Dus: nog geen vakantie geboekt of gewoon een weekend weg? Ik raad het heel, heel, heel, heel erg aan. Zelf koos ik  een broke trip uit. We betaalden €135 per persoon voor drie dagen weg, twee nachtjes in een klein-maar-fijn hotelletje met eigen badkamer in het centrum en een vlucht met Ryanair. Zorg(!) ervoor dat je in Nederland de weg naar je séjour uitzoekt, dat scheelt veel tijd/moeite/ellende. En geniet gewoon. 

Gepubliceerd op 9 juni 2015
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

REACTIES

Pepijn

Pepijn

Leuk filmpje erbij Soof!

8 jaar geleden

S.

S.

Dankjewel Ivana! <3

8 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.