Gezocht: VWO'ers uit de 4e/5e met N&T of interesse in techniek. Doe mee aan een online community over een nieuwe studie en verdien een cadeaubon van 50 euro!

Meedoen

Vakantie in eigen land: Er is genoeg te doen!

Vakantie in eigen land: Er is genoeg te doen!

Door Fay

Het wordt een andere zomer dan we gewend zijn: festivals zijn afgelast, veel vakantieplannen lopen in de soep en feestjes kunnen we ook wel vergeten. Het kan daarentegen nooit kwaad om het toch te laten voelen alsof je aan de Middellandse Zee ligt te zonnen of uit je dak gaat op een festival. Daarom heb ik een aantal oplossingen bedacht om toch dat vakantiegevoel te krijgen.

Toerist in eigen stad

Normaal gesproken fiets ik elke dag naar school door het mooie maar oh zo drukke Amsterdam. Toeristen die overal foto's van maken of groepen mensen op fietsen die eigenlijk helemaal niet weten hoe een fiets werkt. Ik ben er inmiddels wel aan gewend, dus toen ik afgelopen maanden door de stad reed, geloofde ik mijn ogen niet: er was geen toerist te bekennen. Het voelde zo fijn om eindelijk een keer de stad voor mezelf te hebben. Geen rij bij het Rijksmuseum, de grachten waren niet gevuld met rondvaartboten en mijn fietsbel was ook opeens overbodig. 

Waar het dus op neerkomt is dat we deze zomer niet alleen Amsterdam, maar heel Nederland voor onszelf hebben. Deze zomer is dus de perfecte gelegenheid om musea, winkelstraten, natuur- of pretparken te bezoeken die normaal gesproken propvol zouden zijn met toeristen. Op deze manier kan je dus toerist in eigen land spelen.

Mini Festival

Lowlands, Woo Hah, Down the Rabbit Hole en nog veel meer festivals gaan dit jaar aan onze neus voorbij. Eerlijk gezegd ben ik nog nooit naar een festival geweest. Dit jaar was ik wel van plan om naar Pinkpop te gaan, maar uiteindelijk was ik te laat met kaartjes kopen, waar ik achteraf  heel blij om ben.

Baal jij wel heel erg dat je dit jaar de kans misloopt om naar live muziek te luisteren samen met je vrienden en doodmoe thuis te komen na een weekend vol slapeloze nachten? Dan heb ik daar iets op gevonden: vraag aan de dichtstbijzijnde boer of je voor een avond mag bivakkeren in zijn weiland (of desnoods zet je een tentje op in de tuin). Nodig wat vrienden uit en vraag of ze allemaal een klein optreden willen doen, maak een kampvuurtje en proost op een avond om nooit te vergeten. Zo heb je in een mum van tijd je eigen mini-festival gecreëerd. 

Fietsen, Fietsen, Fietsen

Wij Nederlanders staan erom bekend dat we overal naartoe fietsen. Deze periode is dé gelegenheid om dit beeld waar te maken. Daarom lijkt het mij een heel leuk idee om deze zomer met een vriendin een fietstocht door heel Nederland te gaan maken. Eerst moet ik natuurlijk een aantal kennissen bellen om te vragen of ik misschien een nachtje bij hen mag logeren, op anderhalve meter afstand uiteraard. Op deze manier zie je heel veel van ons mooie landje, ben je elke dag sportief bezig en kan je ook weer eens gedag zeggen tegen die ene tante die je in geen honderd jaar hebt gezien.

Op het water

Zeilen, Surfen, of suppen: als je op een zomerse dag op het water bent, heb je wat mij betreft sowieso een geslaagde dag. Op veel plekken in Nederland kun je voor weinig geld een bootje huren: het perfecte uitje met vrienden of familie. Maak lekkere hapjes en drankjes voor op de boot, zet wat muziek op en geniet van een heerlijk vaardagje. 

Surfen of Suppen is ook hartstikke leuk voor op een warme dag en het kan ook heel goed op anderhalve meter afstand! Ik ben twee jaar geleden begonnen met het leren van windsurfen, dus deze zomer is de perfecte gelegenheid om daar mee door te gaan. 

Hopelijk heb ik jullie wat inspiratie kunnen bieden met deze vier tips voor de zomer, maar wat ik vooral wil zeggen: geniet alvast van je vakantie en maak er wat leuks van!

Gepubliceerd op 22 juni 2020
ADVERTENTIE
Ga jij de uitdaging aan?

Op EnergieGenie.nl vind je niet alleen maar informatie voor een werkstuk over duurzaamheid, maar ook 12 challenges om je steentje bij te dragen aan een beter klimaat. Douche jij komende week wat korter of daag je jezelf uit om een week vegetarisch te eten? Kom samen in actie!

Check alle challenges!

REACTIES

Er zijn nog geen reacties op dit blog. Wees de eerste!

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.