Vacature: wij zoeken schrijvers (m/v)

Vacature: wij zoeken schrijvers (m/v)

Denk je soms dat je wel een boek zou kunnen schrijven over jouw leven? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Oké, niet voor het schrijven van een boek, maar wel om al je inspiratie om te zetten in mooie stukken voor onze website.

Dat je bij Scholieren.com niet alleen terecht kunt voor het jatten van andermans werk, maar ook voor verhalen over alles wat scholieren bezighoudt, wist je vast al. Maar nu zijn we op zoek naar meer scholieren die deze verhalen willen schrijven. En ja, daar krijg je voor betaald.  

Wat doe je als blogger?

Als blogger bij Scholieren.com krijg je alle vrijheid om je eigen ideeën uit te werken tot mooie, grappige, opvallende of ontroerende verhalen over het leven als middelbare scholier. Van irritaties aan docenten tot dump-drama’s en van Insta-bekentenissen tot de klimaatmars: geen onderwerp gaan we uit de weg. Scholieren.com bestaat al 20 jaar en nog steeds zijn de ideeën niet op. 

Als je voor ons schrijft, bedenk je twee keer per maand een goed idee, dat je vervolgens gaat uitwerken tot een verhaal. Dat kan een column zijn, een interview, een reportage, een betoog of experiment. En het mag overal over gaan, als je maar zeker weet dat andere scholieren het ook willen of moeten lezen. Voor elk gepubliceerd stuk krijg je betaald. Zo zorg jij ervoor dat je klasgenoten zich niet alleen naar Scholieren.com haasten om boekverslagen en samenvattingen te copypasten, maar ook om jouw laatste blog over de ode aan de middelvinger te lezen.

Wie zoeken wij?

Belangrijkste eigenschap: Je verwondert je over de dingen die om je heen gebeuren. Of je nou op school bent, thuis, op pad met vrienden of op de paardrijclub; jouw voelsprieten voor een goed verhaal staan altijd aan. En je weet dat verhaal goed over te brengen in tekst.

Vrienden zeggen tegen je dat jij vaak nét anders tegen de dingen aankijkt. Je durft eerlijk te zijn en zowel de leuke als de minder leuke kanten van het leven als middelbare scholier te beschrijven. Als je ook nog weet wanneer je werkwoorden met een d of t schrijft, worden we helemaal blij (zo niet, dan leren we je dat wel).   

Solliciteer!

Klinkt als een onmogelijke uitdaging? Nee hoor. Je komt hier werken om te leren en je wordt begeleid door een professionele journalist die je helpt met het vinden van de juiste invalshoek en je eigen stijl. Bovendien kom je één keer in de zes weken naar de redactievergadering op ons hoofdkantoor in Utrecht. Hier ontmoet je de andere redacteuren en videomakers, krijg je gastlessen van bekende en minder bekende mediamensen en bedenk je samen nieuwe ideeën.

Weet jij zeker dat jij tussen deze leuke mensen hoort te staan? Bewijs dat dan door een mail te sturen naar annabel@scholieren.com met je motivatie en een origineel idee voor een blog. Als wij enthousiast zijn, zullen we je vragen om een proefblog te schrijven over een door ons gekozen onderwerp en wie weet staan jouw verhalen dan binnenkort op de grootste scholierenwebsite van Nederland. Het kan snel gaan. Reageer nu. 

Gepubliceerd op 22 februari 2019

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.